Wat een mooie dag!

een mooie dagHet regende zaterdag bijna de hele dag.

Persoonlijk vind ik het heerlijk. Vanaf de bank kijk ik naar de regendruppels, naar de plassen op de weg. Ik luister naar het getik op het raam. Ik ga ook graag naar buiten: heerlijk om de druppels op je gezicht te voelen, of op je paraplu te horen vallen. Het heeft voor mij iets gezelligs.

Om me heen zie ik de mensen chagrijnig kijken. Ze zijn gehaast. Er kan geen glimlach af. Over het algemeen zie ik, wanneer het regent, alleen mensen met een hond lopen. Zij moeten verplicht de deur uit. Het zal me niets verbazen als er thuis net gekibbel is geweest over wie de regen moet trotseren. Herken je je in mij, of juist in de mensen die ik om me heen zie?

Hoe is het toch mogelijk, dat zoiets als het weer je dag kan verpesten. Het weer, je hebt het niet in de hand, waarom kan het je humeur dan zo beïnvloeden? Als je vrolijk bent, zal het nog steeds regenen, maar het zal je dag wel iets plezieriger maken. Waarom kiezen we dan toch voor het onplezierige.

Wanneer ik in een winkel ben en er staan rijen vol met mensen voor de kassa, hoor ik de mensen mopperen en klagen: wat doet iedereen hier, waarom is het zo druk, ik moet nog dit en ik moet nog dat, ik heb hier helemaal geen tijd voor… Maar; jij staat zelf toch ook in deze rij? Natuurlijk is deze drukte niet prettig wanneer je haast hebt, maar aan de andere kant: wat is tijd? Is de volgende afspraak echt ZO belangrijk dat je geen vijf minuten later zou mogen komen? Wat zal er dan gebeuren?

We leven erg op de klok, de hele dag is van minuut tot minuut gepland. We leven van afspraak naar afspraak.  Een regendag, of een lange rij voor de kassa…we kunnen ze ook gebruiken om even tot rust te komen. Laat de omgeving voor wat het is, en neem de tijd om op adem te komen. Ontspan je wanneer je in de rij staat te wachten. En als het buiten regent, heb je de kans om binnen iets leuks te gaan doen. Eindelijk tijd om even rusten te puzzelen, te haken, een spel te doen, een goede film te kijken. Laat de omgeving maar mopperen, jij hebt de keus om jouw dag wel te laten slagen. Geniet van de momenten zoals ze zich voordoen, ook al had je het niet zo gepland.

Een mooie dag

Het is zo zonde dat we onze dag kunnen laten verpesten door één tegenvaller. Door een vervelende opmerking van de ander, door een regenbui, doordat ze in de winkel net niet hebben wat je zoekt, doordat je vriendin afbelt en je je net zo verheugd had op een gezellige middag met haar…. We vergeten te kijken naar het moois wat er deze dag is gebeurd. Misschien belde er spontaan iemand op, heb je iets moois gelezen, zag je buiten prachtige vlinders, kreeg je een complimentje , zag je iets grappigs op de televisie. Waarom blijft het negatieve altijd hangen, waardoor we het positieve niet meer zien?

Een manier om je dag hoe dan ook positief te laten eindigen, is om aan het einde van de dag op te schrijven wat er mooi was aan deze dag, waar je van hebt genoten, waar je tevreden mee bent en trots op bent. Focus je op de mooie dingen wat deze dag heeft gebracht.

Wat was jouw mooiste moment van vandaag?

Wie heeft ons in godsnaam verteld dat regen slecht weer is?

Ons zijn dingen aangeleerd en afgeleerd waar we uiteindelijk niet bij gebaat zijn en erger nog, die ons geluk aardig in de weg staan. We zadelen onszelf op met oordelen, vooroordelen en veroordelen op basis van wat zo vast in onszelf verankerd is. Vanaf onze geboorte tot aan het moment dat we ons ouderlijk huis verlaten zijn we bewust en onbewust volgestopt met normen, waarden, meningen, oordelen, verschillen (goed/slecht, mooi/lelijk, lekker/vies, keurig/onfatsoenlijk etc.), standpunten, smaken, gevoelens.

Aanrader om te lezen: 

wat een mooie dag

 

Wat was jouw mooiste moment van vandaag?


Tags

dag positief eindigen, mooie dag, veroordelen, vervelende opmerking, vooroordelen


Misschien vind je dit ook leuk:

Wat een mooie dag!

Wat een mooie dag!
 • Het doet me even denken aan vroeger. Ik was klein en kreeg een paraplu op mijn verjaardag. Ik bad dat het snel ging regenen, zodat ik naar buiten kon met de nieuwe plu. Als het nu regent wil ik geen paraplu op. Het belemmert me en ik vind het soms heerlijk om de regen op mijn gezicht en haren te voelen. Alsof je zorgen ook weggespoeld worden. Bij kil weer lekker de natte plunje in de was en onder de warme douche. Daarvan kan ik erg genieten.

 • Hihi krijg ik net m’n eerste mailtje.. Begint t met goedemorgen… Of hij komt nu pas binnen.. Dat kan ook..
  Vandaag de hele dag therapie gehad dus druk bezig geweest en nu lang uit op de bank luisteren naar de regen, kaarsjes aan en verder even niks…

  • Hmm, dit is een blog van mij, halverwege september geschreven. Maar goed, het blijft up-to-date hoor haha. Heerlijk om je dag zo af te kunnen sluiten. Even tot rust komen!

 • Esmee Cooiman schreef:

  Heel mooi verhaal! Ik herken er ook een deel van, ook ik was zo iemand die maar klaagde als het eens regende of koud was….. Maar dat was in een periode waarin ik niet lekker in mijn vel zat, het begin van mijn chronische pijnklachten, flinke burn out, alles bekeek ik zwart…. Ondertussen ben ik een paar jaar verder, en heb ook ik geleerd van juist de kleine dingen te genieten!!! Als het nu regent geniet ik heerlijk binnen bij onze open haard, kaarsjes aan, spelletjes doen met mijn lieve meisje van zes, of lekker regenjas aan ,paraplu mee en rondje gaan “stampen in de plassen”, om vervolgens binnen lekker een warm bakkie drinken met iets lekkers te nemen!!! Wat ziet je dag er dan anders uit dan wanneer je de hele dag denkt:bah wat n rotweer….gelukkig heb ik door verschillende hulpinstanties en mede door deze site van Marian al aardig veel geleerd en ben ik nu al aardig positief..het mooie is dat ik het steeds vaker terug hoor, jij bent echt positief en een doorzetter! Toch veel fijner om zoiets te horen ipv :wat een gezeur! Haha, dus ik zou zeggen: mensen,maak van elke dag iets moois, doe waar je je goed bij voelt en denk in oplossingen en uitdagingen, niet in problemen!!!! Liefs Esmee Cooiman

 • Wat leuk Marion, ik herken je woorden heel goed.
  Inderdaad, regen mensen chagrijnig, de zon schijnt mensen lachen en zijn vrolijk.
  Om mijn dag goed te houden, ga ik ook gewoon door de regen, daar hebben ze regenkleding voor uitgevonden om niet helemaal nat te worden. Door de regen naar de supermarkt of winkel is geen probleem. S’ morgens als ik opsta, dan het ochtend ritueel en dat is ook in de agenda kijken wat ik voor afspraken heb deze dag. Heb ik afspraken, ga ik ruim van te voren naar de winkel, zodat ik rustig en ontspannen mijn boodschappen kan doen. Dat is een kwestie van goed plannen. Rijen lang wachten, och ja ik praat gewoon met mensen die in de rij ook staan te wachten als er behoefte naar is en voordat je het weet ben je aan de beurt. Regen is bij mij geen slecht weer, de natuur heeft het nodig, de natuur zorgt ook voor ons, dat we te eten hebben en de zuurstof kunnen inademen enz…Wat vandaag niet lukt en geen nood heeft schuif ik op naar een nieuwe dag. Maar geniet van ieder moment. Als ik s’avonds van mijn werk kom, dan kijk ik automatisch naar de maan, daar kan ik ook zo van genieten.

 • leonie schreef:

  Bedankt voor het verhaal (wat een mooie dag) en de tips…heerlijk..dat had ik ff nodig :-)..en nu kom ik er achter dat ik eigenlijk heel veel mooie momenten had vandaag…

  • Wat fijn om te lezen, Leonie! Bedankt voor je reactie, leuk.

   Warme groet, Marian

  • Super!!! Even bij de dag stilstaan doet soms wonderen 😉

 • Fijn om jullie reacties te lezen, en te merken dat er meer mensen zijn “zoals ik”. Natuurlijk vind ik een zonnetje óók fijn. Dat is wat ik hiermee wil zeggen; of je dag plezierig is hoeft niet af te
  hangen van de weersomstandigheden.
  Neem de dag zoals die zich voordoet en maak er wat van. Weer of geen weer… Op zich een bijzondere uitspraak, want weer is er áltijd ;-). Fijne dag allemaal!

 • In België wordt idd ook haal vaak geklaagd over het weer: als de zon schijnt en het is lekker, dan hoor je “Het is veel te warm”, als het regent, ja dan is het ‘K..weer”, als het niet regent maar koud is dan is het weer “die ellendige kou altijd”.

  Wat ik dan leuk vind, is als eerste te zeggen “Wat is het toch weer mooi als het zo’n weer is”, of “Wat is het toch weer stralend vandaag”. Als je het maar overtuigend genoeg brengt, dan zie je anderen echt gaan aarzelen om nog negatieve uitlatingen te doen.

  Deze morgen was het dus nog behoorlijk fris, maar geen wolkje aan de lucht en een stralende zon. Dus de fiets gepakt en een eindje gaan fietsen: heerlijk.

  • Heerlijk die positiviteit! Dank je voor het delen.

   Warme groet, Marian

 • Katinka schreef:

  Ik kan soms ook genieten van een regenachtige dag, bij mooi weer ‘moet’ ik vaak iets leuks gaan doen naar buiten met de kinderen (waar ik dan ook van geniet hoor) maar als het regent mag ik van mezelf lekker binnen blijven, kaarsjes aan, genieten van mooi boek of mooie film, spelletjes doen lekkere hapjes erbij… Maar ik hou ook van mooie blauwe luchten en de zon.

  • Ik heb dit nu ook Katinka, heerlijk onder een plaidje… Gelukkig regent het nu dus je weet wat ik zo ga doen 😉

   Dank je wel voor je reactie. Warme groet, Marian

 • Jolanda schreef:

  Toen het zaterdag regende heb ik ,voor t eerst sinds lange tijd,mn hardloopschoenen weer aangedaan,het was heerlijk!Naar zee,in regen en storm…graag!.Al moet ik zeggen dat ik nu,met de tuindeur open,geniet van het herfstige zonnetje….net iets leuker dan de regen!Mooie dag!

 • Angela schreef:

  Tja, het is erg dubbel voor mij!
  Ik vind het fijn voor de planten en mijn bos, als het regent,
  maar ikzelf heb meer pijn, dus blijf ik dan liever binnen in mijn warme huis.

  • Dat kan ik me voorstellen, Angela. Maak het voor jezelf dan zo comfortabel mogelijk en geniet van de dingen die dan in je mogelijkheid liggen.

   Warme groet, Marian

  • Dat is een vervelende bijkomstigheid… maar binnen vind ik het ook veel gezelliger als het regent. Muziekje aan, kaarsje aan. Heerlijk!

 • I Like people who smile when it`s raining !!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >