Wat staat er op jouw bucket list?

Eerste kerstdag zat ik met mijn familie aan het kerstdiner, toen ik aan mijn zus vroeg of zij al een bucket list had gemaakt. Ze keek me vragend aan, tot mijn verbazing had zij hier nog nooit van gehoord. Het onderwerp voor een blog was geboren..

Wat is een bucket list?

Heb je de film The bucket list gezien? Een echte aanrader. Het gaat over twee mannen die kamergenoten zijn op een kankerafdeling van een ziekenhuis. De geweldige acteurs Jack Nicholson en Morgan Freeman spelen in deze film. Ze maken een lijst van dingen die ze nog willen doen voor hun dood. Ze trekken de wijde wereld in voor het avontuur van hun leven. De vreugde in hun leven ontdekken voor het te laat is.

Een bucket list is een lijst van alle doelen die je wilt bereiken, dromen die je wilt vervullen en ervaringen die je wilt meemaken in je tijd hier op aarde. Ik geloof stellig in de wet van aantrekking en dus ook dat als je je doelen opschrijft dat je deze eigenlijk al het universum “ingooit” om bewerkstelligd te worden.

Ik heb al jaren een bucket list en komende week zal ik mijn lijst met jullie delen. Een bucket list voor persoonlijke doelen. Maak een lijst met dingen die voor jou belangrijk zijn zodat je iets tastbaars hebt. Een lijst om naar te handelen. Door dit blogbericht ben ik weer eens gaan kijken op mijn lijst en ik kon er toch weer veel van afstrepen. Wat een heerlijk gevoel geeft dat.

Ga een Bucket List maken

Ik raad je dus aan om er eens voor te gaan zitten en zo’n lijst te maken. Schrijf daarbij alles op wat je ooit nog zou willen doen en/of hebben. Het maakt niet uit of het om iets kleins of iets groots gaat. Het kost je misschien een half uur tot een uur van je tijd maar je zal het ook heerlijk vinden als je er eenmaal voor gaat zitten. Het zijn dingen die je graag wilt dus je krijgt er positieve energie van. Je krijgt helderheid in wat je wilt.
Heb je al een lijst? Kijk eens wat je al bereikt hebt. Zijn alle punten nog relevant? Heb je misschien nog aanvullingen?

Onderstaand een paar vragen die je kunnen inspireren om je lijst te maken

 • Wat zou je graag nog willen doen voordat je komt te overlijden?
 • Wat wilde je altijd al doen maar heb je nog niet gedaan?
 • Wat wil je doen als geld geen rol speelt?
 • Wat als een toverfee vannacht langskomt en je het ideale leven geeft. Hoe ziet dit er dan uit?
 • Naar welke landen zou je graag willen zien?
 • Welke activiteiten zou je graag willen uitoefenen?
 • Welke mensen zou je willen ontmoeten?
 • Wat wil je bereiken in de verschillende gebieden van je leven? Zoals gezondheid, liefde, familie, werk en sociale leven?

Schrijf zoveel op als je kan. De punten moeten dingen zijn die je nog niet hebt gedaan maar wel wilt doen. Het zal je misschien lukken om 20 dingen op te schrijven. Probeer eens goed na te denken. Ik daag je uit om minstens 101 dingen op te schrijven.

Als je vast zit dan denk je misschien in beperking, probeer dit lost te laten. Alles is mogelijk en het sleutelwoord hierbij is: vertrouwen!

Wil jij een stukje of je gehele lijst delen met van alles wat je wilt bereiken, doen, zien, voelen en ervaren? Ik kijk ernaar uit!

[divider scroll_text=””]

Van jezelf houdenHoud je van jezelf, dan straal je dat uit. Je voelt dat jij er mag zijn. Je praat positief tegen jezelf en over jezelf. Je stimuleert jezelf. Je vergroot jouw vermogen om liefde te ontvangen en te geven. Jij weet dat je de moeite waard bent om van te houden. Kijk op https://www.justbeyou.nl/van-jezelf-houden eens naar de cursus ‘Van Jezelf Houden’.

[divider scroll_text=””]


Tags

bucket list, doelen, dromen vervullen, jack nicholson, morgan freeman, wet van aantrekking


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst
 • Silvia de Haan schreef:

  Preview dan maar. Bucketlist 2015. Ik was uiteraard stiekem al een beetje begonnen. Marian!

  er zijn veel manieren om een nieuw jaar binnen te stappen. Het lief doelen dagboek is een kompas, een verzameling rituelen, een logboek van mijn zijn. Het is een must voor mezelf en je vindt daarom ook mijn bucketlist terug voor 2015. Eén dag in de week ga ik op een artistieke en creatieve date. Fantasievolle ideeën voeden mijn (creatieve) werk. Soms serieus, maar meestal met een knipoog. Mezelf ontdekken, ontwikkelen en tja… dat het niet vanzelf zal gaan. Jij en ik gaan het beleven. Van één uurtje tot een weekend weg, van museum tot retraite, van yogaklas tot bodycombat, van workshops om te leren koken met kruiden tot en met 365 dagen positief denken. In 2015 wil ik vooral mijn veelzijdige kanten weer tot uiting te brengen. Met als doel dromen concreet te maken. Stiekem heb ik al een oogje laten vallen op een aantal tweeps en feebs die ik ga verrassen met een gastblog of een interview. En, ik ga ook weer meer muziek maken. Alles vindt zijn weg in mijn lief doelen dagboek (date of birth ;-)) . Door erover te schrijven op jawel de site van justbeyou.nl en natuurlijk zal ik er ook lustig op los krabbelen in dit dagboek. Liefs, Silvia

  P.S. Hieronder alvast een aantal onderwerpen voor 2015.

  # yogaoefeningen en workshops voor positief leven
  # slow columns en slow recepten
  # luie mensenkalender
  # talentenkracht & bucketlist
  # ruimte voor persoonlijke notes to be just to be you
  # persoonlijk: (tja … ik weet al waar het over zal gaan, maar nu nog de durf, gaat me lukken!)

  Geniet van je film vanavond! Wie ik heel graag een keer zou ontmoeten is Rist. Ze maakt videokunst. Verder zou ik eens mee willen spelen met Bernard Bouwes in zijn band. Wouter van Sinas een keer interviewen. Lijkt me ook al zo leuk! Een videoblog maken met Anita de Rover. Ook niet verkeerd. En, en, en, …. heb je nog even ;-)))) Het meeste kijk ik overigens uit naar de broer en zussen bbq, maar deze is al zeer binnenkort!

 • Geweldige film was dat, die zeker aan het nadenken zette over mijn eigen Bucket List, en ik heb er toen al meteen actie op ondernomen, en de langgekoesterde reis naar Australie gemaakt.

 • Bianka schreef:

  Ik heb de film net gezien. En dan sta je weer even met je beide benen op de grond. Mijn bucketlist word met de week langer. En als ik de lijst zo nu en dan over kijk zie ik een soort uitgestippelde toekomst voor me. Vind dat wel mooi om te concluderen.

 • Hallo lieve zus,

  Ik ga de film bestellen EN kijken en de bucketlist is al gemaakt!! 🙂
  Dankjewel voor het delen.

  De laatste gedachtengang in 2010:
  Wees trots op jezelf. Als je achterom kijkt in het jaar wat je allemaal gedaan en bereikt hebt met je blogberichten,
  je komende project en wat je geleerd hebt!
  Ga zo door in 2011.
  Ik wens je een uiterst gelukkig, liefde- en succesvol jaar toe.
  Ik hou van je. x Ria

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.