Just Be You

Leef jouw Leven

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Ben je het beu om wisselende stemmingen te hebben en niet het leven te leiden dat je graag zou willen?

Mis dan niets van deze pagina…

Eerst een stukje van mijn verhaal.

Ik vond mij zelf jarenlang niet goed genoeg. Vrienden had ik niet, ik had geen zelfvertrouwen, ongelukkig, at teveel, wist niet hoe ik met mijn emoties moest omgaan en zag het leven vaak niet meer zo zitten. Niet alleen in mijn schooltijd (ik dacht: dit is puberen) maar ook ver, ver daarna.

Toch leid ik het leven dat ik nu wil, dat bij me past.

Op deze pagina’s lees je hoe ik daar in geslaagd ben. En het leuke is: jij kunt ook het leven leiden dat je wilt. Alleen lukt dat waarschijnlijk niet zomaar. Lees verder: ik leg je straks precies uit wat je ‘aan je zelf’ kunt doen.

Herken je deze uitdagingen?


 •   Je wilt dolgraag het roer omgooien, maar je weet niet hoe 
 •   Steeds als je besluit het anders te gaan doen ben je in no—time weer terug bij af
 •   Je wilt de regels voor je eigen leven bepalen alleen komt het daar nooit van
 •  Je hebt geen idee hoe je jouw doelen kunt bereiken
 •  Je hebt het gevoel dat er meer in het leven moet zijn – vooral in jouw leven maar je komt er nooit echt achter wat dat is
 •  Het leven overkomt je en je hebt er geen invloed
 •  Jij kunt niets doen aan de ellendige situatie waar je in zit

En zo kan ik nog wel even doorgaan hoor! Want dit is maar een kleine greep uit de dingen waar ik zelf tegenaan liep. Ik wilde mijn leven steeds maar anders gaan leiden, mijn leven anders inrichten maar op de een of andere manier lukte me dat niet.

Iedereen heeft natuurlijk een ander verhaal over zijn of haar leven. Jij ook. Bij mij was het eigenlijk heel simpel. Ik kom uit een gezin waar werken en drank belangrijker waren dan liefde.

Drank?

Ja, drank.

Mijn ouders vonden andere zaken belangrijker dan hun kinderen

Als ieder kind was ik zeer loyaal naar mijn ouders. Mijn ouders hadden een horeca-zaak en alles stond eigenlijk in het teken van werken. Mijn zusje en ik brachten dagen achtereen alleen door. We kregen te eten, maar verder moesten we het maar zo’n beetje zelf uitzoeken.

Daar kwam bij dat mijn ouders steeds meer van drank gingen houden – meer dan van hun kinderen. Als kind hoor je buiten te spelen, plezier te maken, te schuilen in de armen van je moeder als je verdrietig bent. Maar ze was er nooit voor ons. Ze was of met de zaak bezig of met drank en in allebei de gevallen was ze dan niet te genieten. Datzelfde gold trouwens voor mijn vader – op de een of andere manier maakten ze bij elkaar slechte eigenschappen los.

Als ik liefde of aandacht van mijn ouders vroeg, als ik ergens mee zat of iets wilde delen dan liep dat in het beste geval uit op een ‘nee’. Vervelender was het als ik actief werd genegeerd of als er agressief werd gereageerd.

Ik heb mezelf altijd weggecijferd

Gek is dat: als kind zoek je liefde en veiligheid. Hoe kun je de liefde van je ouders winnen? Hoe zorg je dat er naar je wordt omgekeken? Hoe zorg je dat je jezelf veilig voelt?

Ik deed dat door mezelf klein en onzichtbaar te maken. Als ze geen last van me hebben, heb ik geen last van hen.

Daardoor had ik afgeleerd wie ik werkelijk was en wat ik werkelijk wilde.

Wat is het programma van jouw leven?

Als kind heb ik geleerd mezelf klein te maken en te houden. Om maar vooral niet tot last te zijn zodat niemand boos op me hoefde te worden. Gek hè, dat je zoiets niet alleen richting de bijna belangrijkste mensen van je leven doet (je ouders), maar dat je dat gedrag altijd gebruikt als overlevingsstrategie.

Mezelf kleinhouden is heel lang het programma van mijn leven geweest: laat je zelf niet horen, dan ben je in elk geval veilig.

Iedereen heeft zo’n programma. Het gekke is: je weet het zelf niet eens. Het zit in je onderbewuste, het is als het ware ingesleten al vanaf je vroegste jeugd. En omdat het heel erg diep ingesleten is, is het ook heel erg lastig om eruit te komen.

Kijk mij eens zielig zijn!

Heel lang heb ik gedacht dat ik er niets aan kon doen. Ik heb rare dingen gedaan hoor, om mijn onverwerkte gevoelens en emoties te onderdrukken. Eten bijvoorbeeld, ik bedoel schransen. En zielig zijn en zeuren. Want ik dacht dat als ik maar heel zielig zou zijn dat mensen dan in elk geval een beetje medelijden met me zouden hebben.

Ik kwam er keihard achter dat dat niet werkt. Dat het niet gaat om in wat voor situatie je zit maar wat je ermee doet.

Ik leer nog steeds

Ik sprak laatst met Peter, een zakelijke relatie, en die vertelde het verhaal van zijn moeder. Namelijk dat ze in de zomer beloofde om in het weekend naar het strand te gaan. Het was al een paar dagen mooi weer en de vooruitzichten voor de zondag waren uitstekend. Dus zondag… Als kind van 4 verheugde hij zich daar enorm op: het strand. Het duurde lang voor het dan eindelijk zondag was, maar wat gebeurde er?

Het regende pijpenstelen. In plaats van dat ze mokkend binnen bleven (wat natuurlijk prima had gekund), zei zijn moeder: jammer jongens het regent dus het strand kan niet doorgaan. Maar weet je wat? We gaan vanmiddag naar het poppentheater.

Het gaat niet om de situatie, maar wat je ermee doet.

Heb jij het gevoel dat jouw leven je overkomt?

Denk er maar eens heel goed over na. Over die zaken die je niet bevallen en dat je dan alles de schuld geeft. Dat je denkt dat overkomt mij weer. En dat je bij de pakken gaat neerzitten. Of dat je je schouders er maar weer onder zet op weg naar de volgende situatie.

Dit is wat je het liefste wilt - maar het lukt eenvoudig nog niet


 •   Genieten van je leven zonder continu concessies te moeten doen
 •   Jouw ‘ding’ gaan doen – maar wat is dat dan precies?
 •   Gelukkig worden en blijven – maar er zit steeds van alles in de weg
 •  Van jezelf houden en jezelf toestemming geven om te zijn wie je echt bent
 •  Uit je leven halen wat erin zit


Wat kun je verwachten:

Week 1 - Neem de balans op 

Hoe gelukkig ben je nu/ hoe gelukkig wil je de rest van je leven zijn? Ontdek wat jij nodig hebt om jouw eigen geluk te maken.

Week 2 - Tijd voor jezelf 

Leer hoe tijd doorbrengen met jezelf jouw toekomst kan veranderen.

Week 3 - Jij in contact met anderen

Het geheim van een harmonieuze relatie ben jij zelf. De strategie voor heldere communicatie in een paar stappen.ar stappen..

Week 4- Jouw doelen formuleren 

De formule om jouw droomleven werkelijkheid te laten worden.

Week 5 - Innerlijke kracht 

Ont-wikkel jouw persoonlijkheid en kom stralend tevoorschijn…

Bonus - Uitstelgedrag

In deze aflevering gaan we even al je innerlijke saboteurs onder de loep nemen.

Week 6 - Motivatie

Tips en tools om door te gaan, ook als het even tegenzit..

Week 7 - Positief Leven

Hoe word je een positief mens? Positief leven kun je leren. Leer de kunst van het ‘stoppen’.

Week 8 - Omgaan met kritiek 

De kunst van authentiek leven in een handomdraai.

Waar werken we naartoe?


Na deze 8 weken heb je een heel duidelijk beeld van het leven dat jij wilt leiden en de dingen die jij wilt doen. Bovendien weet je waarom je ze wilt doen en met wie.

Je kunt als het ware een navigatieroute in je persoonlijke TomTom invoeren en die route volgen. Omdat je weet waarvoor je het doet en nog belangrijker: waarom je het doet.


Niet voor iedereen


Hoewel ik iedereen een gelukkig leven gun, kan ik dit programma alleen aanbieden aan mensen die echt gemotiveerd zijn om anders en gelukkig in het leven te gaan staan. Mensen die bereid zijn 8 weken lang naar zichzelf te kijken en het huiswerk te maken dat er nu eenmaal bij hoort.

Als je dat niet kunt opbrengen: even goede vrienden, maar dan is dit in de praktijk getoetste en bewezen programma niets voor jou.

Wil je daarentegen nu eindelijk eens af van je ongeluksgevoel? Dan nodig ik je uit om verder te lezen. Ik heb namelijk een geweldig aanbod voor je.


Waarom zou je mij geloven?


Dat is altijd een heikel onderwerp. Ik heb een lange, lange weg afgelegd en mijn bevindingen opgeschreven. Uit al mijn aantekeningen en dagboeken heb ik voor mezelf wijze lessen ontwikkeld en opgeschreven. Deze levenslessen hebben er toe geleid dat ik eindelijk mezelf terugvond. Ik ben weer van mezelf gaan houden en stond ineens aan het roer van mijn eigen leven.

Bonus Masterclass - Vind je doel en passie! 

"Maak een einde aan je zoektocht naar je doel'


 • Leer een stapsgewijs proces om je doel te vinden, zodat je zin begint te krijgen in je leven
 • Maak contact met je hogere zelf zodat je in staat bent om verbinding te maken met het diepere deel van wie je bent
 • Transformeer jezelf zodat je afstemt op wie je in het leven bent
 • Meditatie voor het vinden van je droom, passie en/of doel

  De voordelen die u zult ontvangen ....
 • Je authentieke levensdoel ontdekken, zodat je zin krijgt in je leven
 • Een stapsgewijs proces om verbinding te maken met je hogere zelf, zodat je verbinding kunt maken wanneer je maar wilt
 • Een geleide visualisaties voor het volgen van je passie
 • Je visie voor een leven waarmee je elke dag happy je bed uitspringt 
 • Een geweldig gevoel van passie en doel dat je het gevoel geeft dat je leven een diepe betekenis heeft

Waar werken we naartoe?


Na deze 8 weken heb je een heel duidelijk beeld van het leven dat jij wilt leiden en de dingen die jij wilt doen. Bovendien weet je waarom je ze wilt doen en met wie.

Je kunt als het ware een navigatieroute in je persoonlijke TomTom invoeren en die route volgen. Omdat je weet waarvoor je het doet en nog belangrijker: waarom je het doet.


Niet voor iedereen


Hoewel ik iedereen een gelukkig leven gun, kan ik dit programma alleen aanbieden aan mensen die echt gemotiveerd zijn om anders en gelukkig in het leven te gaan staan. Mensen die bereid zijn 8 weken lang naar zichzelf te kijken en het huiswerk te maken dat er nu eenmaal bij hoort.

Als je dat niet kunt opbrengen: even goede vrienden, maar dan is dit in de praktijk getoetste en bewezen programma niets voor jou.

Wil je daarentegen nu eindelijk eens af van je ongeluksgevoel? Dan nodig ik je uit om verder te lezen. Ik heb namelijk een geweldig aanbod voor je.


Waarom zou je mij geloven?


Dat is altijd een heikel onderwerp. Ik heb een lange, lange weg afgelegd en mijn bevindingen opgeschreven. Uit al mijn aantekeningen en dagboeken heb ik voor mezelf wijze lessen ontwikkeld en opgeschreven. Deze levenslessen hebben er toe geleid dat ik eindelijk mezelf terugvond. Ik ben weer van mezelf gaan houden en stond ineens aan het roer van mijn eigen leven.


Het zet me iedere ochtend aan het denken dat ik toch mijn leven op de verkeerde manier heb aangepakt. Ik had er nog zoveel uit kunnen halen, maar heb altijd mijn hart gevolgd en gedaan wat ik dacht dat goed was simpel en correct. Maar mezelf helemaal op de laatste plaats gezet en dat is nu aan het veranderen.


L. Loerakker - cursist

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Sed pulvinar rhoncus risus vestibulum luctus. Nunc pretium, mauris id maximus interdum, odio magna vulputate urna, sed fringilla dui sem vitae tortor.

"

Al enige tijd geleden de cursus gemaakt en gelezen. Heerlijk om even tijd voor jezelf te maken. Nog steeds kijk ik elke week even terug hierin. Het leest makkelijk en het maakt je enthousiast, soms moet je even diep naar jezelf kijken. Kortom een heerlijke cursus voor jezelf. 


Brigitta - cursist 

"

De cursus is helder en duidelijk geschreven. Het heeft mij zeker verder aan het denken gezet. Bepaalde vlakken zijn er dingen bevestigd en daarnaast heb ik ook een andere kijk gekregen.
Merk wel dat denken en voelen in zijn totaliteit aan elkaar gekoppeld zijn, onlosmakelijk.
Wat jij ook duidelijk aangeeft dat je overal een positieve draai aan mag proberen te geven en niet te lang in het negatieve moet blijven zitten.
In de praktijk is dat ook echt een feit en geeft het leven je veel meer kleur en zin.

Petje af hoe je mensen kunt inspireren en raken op een positieve manier.
Je prachtige omschrijvingen van eenvoud en helderheid bied voor ieders mogelijkheden.
Uiteindelijk is het aan ieders om er zelf wat mee te doen.


Cindy - cursist 

Marian Palsgraaf

Het gezicht van Just Be You., uitgeefster van verschillende boeken, planner en online programma's.

In 2010 gestart met Just Be You, een feel good online magazine dat je inspireert en motiveert. Met nieuws, informatie, interessante artikelen en tips voor een bewuste en positieve levensstijl.

Garantie

Twijfel je of je het wel aankunt? Denk dat je dat jij misschien een hopeloos geval bent? Ik heb al veel mensen begeleid. Echt: als je de motivatie hebt zal het je leven veranderen.

En nog iets: je loopt geen enkel risico. Blijkt het programma ‘LeefJouwLeven’ niet bij je te passen, dan krijg je binnen 10 dagen na ontvangst van de eerste les je geld terug. Geen vragen, geen gezeur, gewoon je geld netjes retour op je rekening.


Zet nu de eerste stap

Schrijf je hier in voor het online programma ‘Leef Jouw Leven’, waarin je het scenario van Jouw Leven schrijft, het leven dat jij wenst.

Ik help je om je passie, je bezieling terug te krijgen en je doelen te bepalen in je leven. Ik laat je beseffen dat je zelf de regisseur bent en dat je jouw leven voor een groot deel zelf bepaalt. Maak je niet meer druk wat anderen mensen van je denken, maak jouw eigen leven!

De  voordelen van dit online programma

 • In 8 weken tijd breng je het leven dat je wilt leven in kaart en heb je de gereedschappen om dat leven te leiden
 • Je krijgt elke week, 8 weken lang, online toegang tot een nieuw onderdeel
 • Je kunt het programma volgen vanaf elke plek die jij maar wilt; het enige wat je nodig hebt is een computer, smartphone of tablet
 • Om je aandacht erbij te houden ontvang je regelmatig motiverende e-mails
 • Je houdt levenslang toegang tot het programma en alle updates
 • Bespaar tijd! Je hoeft nergens naar toe en volgt het programma vanuit je eigen vertrouwde omgeving

Marian Palsgraaf

Het gezicht van Just Be You., uitgeefster van verschillende boeken, planner en online programma's.

In 2010 gestart met Just Be You, een feel good online magazine dat je inspireert en motiveert. Met nieuws, informatie, interessante artikelen en tips voor een bewuste en positieve levensstijl.

Mis je eigen geluk niet en start vandaag nog met het leven van jouw unieke Leven!

Ga 8 weken met mij het avontuur aan en leer tijdens deze online cursus het scenario te schrijven voor jouw leven.


© justbeyou.nl. All rights Reserved   I  Privacy  I   Disclaimer 

>