Maak je leven leuker en makkelijker met het 21 Dagen Van Jezelf Houden programma.

Reken af met je onzekerheid en bouw aan je zelfrespect zodat je onvoorwaardelijk van jezelf gaat houden en op jezelf gaat vertrouwen. Het leven is niet langer iets wat je overkomt, maar creëer een leven waar jij van droomt.

Misschien heeft bij jou je jeugd er net zo ingehakt als bij mij. Ik was in elk geval op een gegeven moment mezelf niet meer. Maar dat heb ik helemaal kunnen veranderen en daarover gaat mijn verhaal, maar…

Mag ik je eerst iets vragen?

 • Heb je een gebrek aan zelfvertrouwen?
 • Heb je het idee dat je moet veranderen voordat mensen van je kunnen houden?
 • Denk je wel eens: vinden ze me wel leuk of goed genoeg?
 • Heb je vaak het gevoel dat anderen op je letten?
 • Heb je het idee dat er veel meer in je zit dan dat er tot nu toe is uitgekomen?
 • Probeer je de tekortkomingen van vroeger te compenseren met bijvoorbeeld veel eten?
 • Heb je weinig energie waardoor je bijvoorbeeld niet uit bed kunt komen?

Heb je 1 van deze vragen met 'JA' beantwoord?


Dan nodig ik je uit om verder te lezen 

Ikzelf beantwoordde alle vragen met ja. Er was echter 1 ingrijpende gebeurtenis voor nodig om in te zien dat ik het anders moest gaan doen. Daarover vertel ik je straks meer. Eerst even iets over mijn geschiedenis.

Gemis aan liefde

Ik ben samen met mijn tweelingzusje opgegroeid in een gezin waar alles draaide om de zaak en om alcohol. We waren kinderen van twee alcoholverslaafde ouders met een eigen horecazaak.

Daardoor heb ik (net als mijn zusje) geen liefde mogen ontvangen. Alle aandacht die er was, ging uit naar alcohol of klanten – en dat was nu net de aandacht die wij zo graag wilden hebben.

Negatieve vorming

Een gemis aan liefde heeft mij negatief gevormd en ik denk dat dit eigenlijk altijd zo gaat. Er ontstaat een leegte, het tast je eigenwaarde en zelfbeeld aan. Deze negatieve houding heeft mij er altijd van weerhouden een gelukkig en waardevol leven te leiden. Jou ook?

Ook dat nog... gepest op school

Daarnaast was ik ook nog eens te dik. Je raadt het al: ik werd gepest op school. “Waarom ben jij zo dik?”, werd me veel gevraagd. Tot op de dag van vandaag durf ik hier eigenlijk geen echt eerlijk antwoord op te geven. Feit is dat we thuis altijd te laat aten. Echt laat: half tien ‘s avonds ofzo.

En als kind heb je honger en ben je inventief. Ik haalde stiekem iets te eten uit de keuken om dat op onze kamer op te eten. Nou ja, dit is de praktische kant van dat dik worden. Maar gemis aan liefde doet ook wat met je.

Misschien herken je dit: er ontstaat een leegte die je wilt opvullen. Waarmee kun je makkelijk vullen 

Met eten natuurlijk…

De buren waren belangrijker

Mijn moeder maakte zich drukker over wat de buren ervan dachten dan hoe wij ons voelden of ontwikkelden. Als kind heb ik dit gedrag overgenomen. Dat herken je misschien wel, dat je van je grote voorbeeld (wat je ouders toch gewoon voor je zijn) gewoontes overneemt. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vrijwel altijd gestrest was bij de gedachte wat andere mensen van mij dachten.

Ik was altijd aan het vissen naar complimentjes, in de hoop dat mensen dan iets positief vertelden. Tsjonge: wat was ik dan tijdelijk blij! Ik had dan namelijk het gevoel dat ik ook belangrijk was.

Feeling down!

Ik kreeg altijd een slecht gevoel als iemand maar iets van kritiek uitte. Ik voelde me saai, onaantrekkelijk, dom… en ik had geen geloof in mezelf. Daardoor was ik verlegen en onzeker. Ik had totaal geen (zelf)vertrouwen, was bang om ‘gezien’ te worden en had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn. Het enige dat ik nodig had (dacht ik) was de goedkeuring van andere mensen.


Vinden ze me leuk? Ben ik goed genoeg? Kan ik dit of dat wel?


Jarenlang worstelde ik met de problemen die te maken hadden met zelfrespect. Die ene grote vraag was: hoe kan ik anderen tevreden stellen? Ik was voortdurend op zoek naar warmte, genegenheid, liefde en naar ‘iets’ wat die lege plek weer kon vullen. 

Om mezelf goed te voelen, zocht ik de bevestiging buiten mijzelf. Om vervolgens weer teleurgesteld te worden omdat de leegte niet wordt opgevuld.

Van Jezelf Houden

Ik kon niet meer uit bed komen...

Dan ben je 29 jaar oud, heb je twee kleine kinderen waar je alle liefde aan wilt geven… en steeds spookt het door je hoofd dat je het beter moet doen dan je ouders. Ik wilde de perfecte moeder zijn, leuk gevonden worden, een baan erbij om de leuke dingen te doen, aandacht zoeken omdat ik goedkeuring wilde… Gek werd ik er van. Want aan dat beeld dat ik mezelf oplegde kon ik op geen enkele manier voldoen – arme kinderen.

Ik leefde zelfs zo op de goedkeuring van anderen en ik was zó mijn best aan het doen dat dit heel veel energie van me wegnam. Onbewust. Herkenbaar?

Totdat ik op een ochtend wakker werd en letterlijk en figuurlijk niet meer kon lopen. Ik heb al zittend op de zoldertrap geprobeerd naar beneden te komen. Tree voor tree om onderaan de trap als een hoopje ellende in elkaar te storten. Dan moet je hulp vragen... In dit geval aan mijn man want ik kon helemaal niets meer.

Ik kwam in een diep gat terecht. Een gat die ik niemand toewens.

Negatief denken bleek een groot blok aan mijn been

Ik had het negatieve denken van thuis overgenomen. Daar was ik me he-le-maal niet van bewust. Totdat mijn zus op een dag kwam met een boek over positief denken. Je moest elke dag een hoofdstuk lezen maar ik had het dezelfde avond helemaal uit gelezen. Ik besefte dat ik mezelf zo tekort had gedaan al die tijd door zo kortzichtig en negatief over mezelf te zijn.

Tsjonge, want een negatief verhaal Marian, zul je nu zeggen… En zo is het ook. Ik zei meer negatieve dingen dan positieve dingen. Misschien herken je dat óók, dat als je negatief praat over jezelf dat je dan jezelf naar beneden haalt en ‘down‘ voelt. Maar dat is wel een uitgelezen moment om een paar uitdagingen aan te gaan om je vervolgens goed te voelen over jezelf.

Gek genoeg is dit de eerste stap naar houden van jezelf. Het omvat veel meer dan alleen het veranderen van het negatieve gepraat tegen jezelf.

En toen gebeurde er iets ergs...

Mijn moeder werd ziek. Een geweldig contact heb ik nooit gehad al had ik dat altijd wel willen hebben natuurlijk. Sterker nog: ik heb altijd wanhopig gevochten om dit te krijgen. Op een nacht werd ik mijn bed uitgebeld. Het ging heel slecht met mijn moeder, of ik maar meteen naar het ziekenhuis kon komen. Daar zie ik mijn moeder vechten voor haar leven. Op een gegeven moment heb ik haar in mijn armen genomen en het ergste gebeurde… ze overleed in mijn armen.

Wil ik zo'n leven?

Wilde ik zo’n leven leiden en net zo eindigen als mijn moeder?

 • Niet genieten van kleine dingen?
 • Me druk maken om wat andere mensen van me denken?
 • Verslaafd aan roken en alcohol?
 • Vooral niet doen wat ik altijd heb willen doen?
 • Mijn dromen niet waar maken?

Als gezegd: je ouders zijn je grote voorbeeld. Maar hier, met mijn moeder stervend in mijn armen, slechts 64 jaar…. ze had haar dromen nooit waargemaakt. Wie ze was, is er nooit echt uitgekomen. Dat wilde ik dus never de nooit niet. Ik besloot er wat aan te gaan doen.

Dat moment nam ik voor het eerst echt verantwoordelijkheid in mijn leven.

Neem verantwoordelijk-heid voor je eigen levenNatuurlijk, je ouders vormen je. Je jeugd vormt je. Er gebeuren allerlei zaken buiten je om. Maar dan nog is het zaak zelf de verantwoordelijkheid naar je toe te trekken en het beste te maken van wat je hebt.

Doordat je niet van jezelf houdt en je alleen maar bezig bent met andere mensen kom je niet aan jezelf toe. Daardoor zal je batterij nooit goed opladen. Gevolg: depressiviteit, burnout of overspannen zijn. Wat mijn leven letterlijk heeft veranderd is het toepassen van relatief eenvoudige oefeningen, tips en strategieën. Nu ben ik blij met mezelf, positief en ik laat me niet zo snel meer uit het veld slaan.

Een roep om liefde!

Ik wil je graag laten zien dat bij gebrek aan liefde, gepest worden, je niet ‘kapot’ gemaakt wordt. Ik heb geleerd er goed mee om te gaan, door van mezelf te houden, zonder te oordelen over mezelf en/of anderen.

Hoe zou je het vinden als je weer zou stralen? • Als je veel meer energie zou hebben?
 • Lekkerder in je vel zou zitten
 • Jezelf accepteert zoals je bent
 • Je niet meer druk maakt wat anderen van je denken
 • Je jezelf lief hebt en ook anderen
 • Geweldige relaties aan te gaan
 • Een mooie uitstraling te hebben

 • Kopieer mijn 22 simpele tips voor meer zelfvertrouwen en het plezier in je leven te verbeteren 
 • Leer het verschil tussen relaties zodat je jezelf beter begrijpt
 • Voorkom een burn-out door je energie te managen en te leren wat voor jou belangrijk is
 • Audiobestanden, te beluisteren wanneer jij maar wilt 
 • E-boek 41 tips Van Jezelf Houden
 • Elke dag een werkboek. 21 Dagen!
 • Elke dag (22 dagen) een inspirerend e-mail met verwijzing 
 • Meditaties voor het bouwen aan zelfliefde en veranderen van je zelfbeeld

111  79

What anderen zeggen:


"


Wilde mijn cirkel en negatieve patroon doorbreken. Niet altijd weer dezelfde 'fouten' maken. De cursus vind ik fantastisch. Dit heeft mij zoveel inzicht gegeven. En een andere kijk op mezelf en geniet echt van elke dag. Zie nu in dat je door positief te zijn veel meer bereikt in het leven.


Ik kan iedereen deze cursus aanraden! Ik voel me echt een andere vrouw, genot om mezelf in de spiegel te zien, ik straal helemaal. Kijk anders uit mijn ogen en naar mezelf en anderen. Ik waardeer wie ik ben. Ben dankbaar voor hetgeen ik heb.


Tamara cursist

"


Vanuit een burn-out zat ik niet lekker in mijn vel. Ik maakte keuzes waar ik vaak niet achter stond. Toen ik daar wat beter over nadacht, kwam ik tot de conclusie dat dat wel eens zou kunnen komen doordat ik niet genoeg van mezelf hield. Bovendien lijkt mijn levensverhaal erg op dat van Marian. Ik geloof niet in toeval dat ik door te googelen terecht kwam op de website Just be you. Dat was voor mij een teken dat ik moest starten.


Mijn ervaring is erg goed! Iedere dag kreeg ik een herinneringsmail en ik kon in mijn eigen tempo de lessen lezen en de opdrachten maken. Ik merk echt resultaat en ik zit beter in mijn vel. Prijs - kwaliteit verhouding is zeer goed. Ik durf nu veel vaker voor mezelf te kiezen. k heb het boek mooie momenten en gedachten besteld en ik twijfel nog over het volgen van de cursus HSP.Bij de eerste lessen zat er steeds een geluidsopname, ik vond het fijn om naast het lezen ook auditieve input te krijgen. Een fijne cursus om op je eigen tempo te volgen.


Laagdrempelig doordat je alles thuis op je eigen tempo kunt doen. Ik heb veel aan de lieve woorden en nuttige opdrachten van Marian gehad!


Moniek cursist

"


De voornaamste reden om te starten wat omdat ik weinig zelfvertrouwen had dankzij een vervelende jeugd. Zeer positieve ervaring met de cursus! Veel herkenning en veel bruikbare tips/ideeën/adviezen. Ik probeer meerdere dingen in de praktijk toe te passen, bijvoorbeeld ook assertiviteit op de werkvloer. Ik probeer meerdere dingen in de praktijk toe te passen, bijvoorbeeld ook assertiviteit op de werkvloer. Wel nog eens een spellingfoutje.


Top cursus, heel leerzaam en waardevol. Ik zal er nog vaak aan terug denken en dingen teruglezen. Ik heb er veel baat bij gehad en kan oprecht zeggen dat ik meer van mezelf ben gaan houden, complimenten!.


Karlijn cursist

Programma Van Jezelf Houden


 • Dag 1 - Accepteer jezelf
 • Dag 2 - Elimineer (zelf)kritiek
 • Dag 3 - Belonen
 • Dag 4 - Vertrouwen
 • Dag 5 - Keuze
 • Dag 5 - Bonus
 • Dag 6 - Loslaten
 • Dag 7 - Dankbaar zijn
 • Dag 8 - Zoek je passie
 • Bonusvideo - Hoe ontdek je je pasie
 • Dag 9 - Moedig zijn
 • Dag 10 - Schoon je gedachten op 
 • Dag 11 - A - H relaties
  • Dag 12 - Voor jezelf
  • Bonus 15 manieren om jezelf te motiveren
  • Dag 13 - Zelfwaardering
  • Dag 14 - Geloof in jezelf
  • Dag 15 - Liefde aantrekken
  • Dag 16 - Je lichaam is goud waard
  • Dag 17 - Je zelfbeeld en zelfvertrouwen
  • Dag 18 - 25 dingen om vandaag nog mee te beginnen
  • Dag 19 - Omgaan met de emotionele achtbaan
  • Dag 20 - Angst? Hoe je het toch kan doen
  • Dag 21 - Briljant, geweldig en getalenteerd
  • Dag 22 - Ik hou van mij
  • Meditaties voor het bouwen aan zelfliefde en veranderen van je zelfbeeld


  Ik had een laag zelfbeeld en ik kon niet loslaten.


  Een geweldige cursus. Heel erg duidelijk en alles zo herkenbaar


  Ik begin nu weer met les 1, maar het heeft me al vele goede inzichten gegeven, maar val nog wel terug.


  Dank je wel Marian, je bent een grote inspiratiebron voor mij.


  Dina - Cursist


  Ik wilde voldoende zelfvertrouwen hebben om met angst om te gaan, de angst dat nare ervaringen uit het verleden opnieuw zouden kunnen gebeuren die mij totaal onderuit geschoffeld hebben. Dat wilde ik niet nogmaals en voldoende sterk en zelfvertrouwen hebben om voor mezelf op te kunnen komen.


  Ik vond de cursus Van Jezelf Houden fantastisch!


  Goede opzet, veel geleerd, ook geconfronteerd maken zaken die me angstig maakten maar juist door de lessen deze angsten beter om kan gaan.


  Ik heb niets gemist eigenlijk, alsof het voor mij geschreven was. De eerste lessen waren voor mij goed te doen en het venijn zat voor mij in de staart maar juist door de beginlessen kon ik ze veel beter aan dan verwacht. k dank je voor je steun, en mailtjes,, de opbeurende teksten !! Ook vond ik het bijzonder fijn te mogen deelnemen aan de webinar, veel van opgestoken.


  Yvonne - Cursist


  Ik heb de ziekte van Crohn gekregen en ben toen op het begin heel ziek geweest en heb toen 2 weken in het ziekenhuis gelegen.


  Ik kon helemaal niks meer en dacht toen: als het straks weer beter gaat, ga ik het allemaal anders doen! Pas als je dingen niet meer kan of hebt, besef je hoe blij je moet zijn met alles wat je nog wel kan en hebt!


  De cursus ‘Van Jezelf houden’ is een echte eye-opener! Deze cursus en het e-book waarom je je niet druk moet maken om wat anderen van je zeggen is een goede combi.


  Annet - Cursist


  In februari is bij mij een burn out geconstateerd. Ik loop onder behandeling bij een psycholoog en er is heel veel oude pijn naar boven gekomen waardoor ik zo’n laag zelfbeeld en totaal geen vertrouwen in mijzelf had. toen kwam ik dit tegen via Facebook.


  Super positief en een echte eye opener. Ik herken mijzelf in jouw verhaal. Het is bijna identiek.


  Ik ben heel erg gestimuleerd en moet allereerst van mijzelf houden en weerbaarder worden en natuurlijk zelfvertrouwen. En gelukkig is dat al behoorlijk aan het groeien.


  Ik kan alleen maar zeggen, bedankt!


  Emily - Cursist

  Ben je niet tevreden?

  100% je geld terug zonder vragen!

  Als jij het gevoel hebt dat dit uiteindelijk niks voor je is, dan willen wij ook niet dat jij de dupe wordt van deze beslissing.

  Een simpel mailtje, binnen zeven dagen, (zonder uitleg) is genoeg.

  Je hebt dus niks te verliezen, alleen meer eigenwaarde en geloof in jezelf! 

  "

  Ik zat niet in de modus van mezelf houden eigenlijk was dat heel lang mijn struggel in het leven. Ik vond mezelf niet echt belangrijk en leefde niet bewust Zelfliefde stond heel laag. Het programma heb ik als heel goed ervaren. Het heeft mij goede handvaten gegeven om er mee aan de slag te gaan en alle aspecten zitten erin. Je bent voor mij een enorme inspiratiebron om door te gaan. Dank je wel.


  Susan cursist

  Review Saskia Voluit Leven met Hooggevoeligheid en Van Jezelf Houden

  "

  Ik wilde meer zelfvertrouwen krijgen. Ook deze cursus vond ik zeer leerzaam. Nu is het alle geleerde onderdelen in de praktijk brengen en zorgen dat ik daadwerkelijk oprecht van mijzelf ga houden.


  Ik wil je graag weer bedanken voor het beschikbaar maken van deze cursus. Ik vind het weer jammer dat het al is afgelopen (nou ja afgelopen........nu mag ik het zelf gaan doen;) ). Ik vond het zeer leerzaam en ik weet zeker dat ik in de combinatie met de cursus Voluit leven met hooggevoeligheid helemaal anders in het leven zal gaan staan! Bedankt!


  Saskia cursist

  "

  De titel Van Jezelf Houden pakte mij direct. Ik ben al een hele tijd zoekende en wist dat ik het bij mijzelf moest vinden dus daarom gestart. Ik heb vooral geleerd om te accepteren wat er is. Dat mijn gevoel er mag zijn en dat het bij mij hoort.


  Een 9!


  Christine cursist

  "

  Ik wilde weten wat het is om van jezelf te houden. Op die manier ben ik op de website terecht gekomen. Begreep niet goed wat het betekend dat je pas van een ander kan houden als je eerst van jezelf houd. 

  Ik vind het een geweldige cursus. Heb er in een korte tijd enorm veel van geleerd en ik merk nu al verandering met de manier waarop ik naar mezelf kijk en omga met bepaalde situaties. Het is meer dan ik had verwacht! Lieve Marian, ik vind je een hele bijzondere vrouw. De manier waarop je cursussen tot stand zijn gekomen, zijn bijna magisch. Ik denk dat je hiermee heel veel mensen kan helpen anders in het leven te staan. En te leren jezelf meer te waarderen voor wie je bent. Voor mij ben je met je werk een engeltje op aarde <3


  Inge - cursist

  Ik heb een jaar geleden een zware hersentumor operatie achter de rug en was alleen nog maar negatief, vermoeid en emotioneel. De praktijkondersteuning van de huisarts gaf mij de tip om iets te gaan doen om meer vertrouwen te krijgen en weer voor mezelf op te durven komen en positief te gaan denken. Na wat googlen kwam ik bij deze cursus uit.


  Ik kan deze cursus aan iedereen aanbevelen, want ik heb het licht aan het einde van de tunnel weer gevonden. Wel ben ik mij ervan bewust dat ik iedere dag stil zal moeten blijven staan bij de 5 stappen per dag, maar ik koop gewoon zoveel boeken als ik wil. Dat is het zeker waard om in deze positieve flow door te blijven gaan.


  In het begin was ik best een beetje sceptisch of ik via een online training de positieve Mieke weer terug kon vinden, omdat er toch heel veel is gebeurd afgelopen jaar (jaren), maar deze cursus is het meer dan waard geweest en ik heb veel geleerd en zal zeker nog veel meer gaan leren als ik iedere dag de stappen zal blijven volgen. Die houvast zal ik voorlopig echt nog nodig hebben. Als het niet de rest van mijn leven is.

  Nu ga ik sparen voor de cursus Hooggevoeligheid, want na de webinar van vorige week heb ik daar een nieuwe erkenning in gekregen. Jouw verhaal was heel herkenbaar voor mij.

  Bedankt voor de mooie ervaring om weer van mezelf te houden!


  Mieke- cursist

  FAQ


  Antwoorden op de meeste gestelde vragen: 

  Is de cursus geheel online?

  Ik wil graag van het aanbod gebruik maken maar pas later starten

  Ik twijfel of ik het moet doen

  Ik heb geen technische kennis. Is dat een probleem?

  Is de betaling wel veilig?

  Ik heb nog nooit een online training gevolgd.

  Hoe lang duurt deze training?

  Heb ik maar 21 dagen toegang tot het programma?

  Dit vind ik goedkoop voor een online programma

  Is het werkboek ook een digitale uitgave?

  Voel je ook Optimaal Goed met Jezelf  Weet in ieder geval dat als je je rottig voelt, eenzaam, verdrietig, negatief, boos… je bent niet alleen! Heel veel mensen hebben hier last van. En heel veel mensen hebben baat bij mijn online cursus. Dat heb je hierboven kunnen lezen.

  Het is moeilijk je dromen achter na te gaan als je niet gelooft in jezelf en je jezelf niet volledig ondersteunt. Je hoort jezelf zeggen of denken dat je ‘niet goed genoeg bent’, ‘er niemand op jou zit te wachten’, ‘dat het toch niets gaat worden’ etc.

  Het is moeilijk om vooruit te komen als je gelooft in de verhalen die je jezelf vertelt. Vaak zit je al zolang in negatieve mentale houding dat het houden van jezelf niet makkelijk is. En al weet je je negativiteit om te buigen dan is nog de vraag waar te beginnen.

  Het is daarom belangrijk om bewust te worden, actie te ondernemen en te oefenen totdat het een gewoonte gaat worden. Oefen met de basisbegrippen.

  Hoe kunnen anderen je liefhebben als je jezelf niet liefhebt? Alles draait om liefde. Het krijgen van liefde, in allerlei vormen, kan alleen beginnen met het houden van jezelf. Wil jij een ander leven, liefde ervaren en/of meer ‘geluk’ in je leven dan is het begin om te houden van jezelf.

  Het goede nieuws is dat het helemaal niet zo moeilijk is als jij tot nu toe altijd dacht. Het enige wat je nog tegenhoudt om van jezelf te leren houden is het doen!

  Ik laat je graag zien hoe je dat doet.

  Tot zo aan de andere kant bij Dag 1.

  With love,  


  Het gezicht van Just Be You., auteur van verschillende boeken, planner en online programma's.

  In 2010 gestart met Just Be You, een feel good online magazine dat je inspireert en motiveert. Met nieuws, informatie, interessante artikelen en tips voor een bewuste en positieve levensstijl.

  Schrijf je NU in 

  en start meteen met het programma 'Van Jezelf Houden'

  © justbeyou.nl. All rights Reserved   I   Policy  I   Disclaimer 

  >