Over mij - Just Be You

Over mij

Marian Palsgraaf van Just Be YouIk ben Marian Palsgraaf (1970) en het gezicht van Just Be You.

In 2010 gestart met Just Be You, een feel good online magazine dat je inspireert en motiveert. Met nieuws, informatie, interessante artikelen en tips voor een bewuste en positieve levensstijl.

Waarom Just Be You?

Ik ben samen met mijn tweelingzus opgegroeid in een gezin met alcoholistische ouders.

Mijn ouders waren vaak te druk bezig met hun horecazaak, waardoor ik geen liefde heb mogen ontvangen. De aandacht ging uit naar de alcohol en/of klanten. De aandacht die ik graag wilde hebben. Een gemis aan liefde vormt je negatief. Er ontstaat een leegte en het tast je eigenwaarde en zelfbeeld aan. Het gevolg van deze negatieve houding is dat het je weerhoudt van een gelukkig en waardevol leven.

Daarnaast was ik ook nog eens dik en werd hierdoor gepest op school. Vaak werd me gevraagd hoe ik dik geworden was. Ik durfde hier eigenlijk geen echt eerlijk antwoord op te geven. We aten altijd laat en ik bedoel dan ook écht laat. Denk aan 21.30 uur. Ik haalde dan stiekem wat uit de keuken om dat op onze kamer op te eten, want we hadden natuurlijk harstikke honger. Dit is de praktische kant, maar een gemis aan liefde doet ook wat met je. Je wilt iets opvullen dat je mist in je leven. Wat is nu makkelijk vullen? Eten natuurlijk…

Mijn moeder maakte zich altijd druk wat de buren wel niet dachten en als kind heb ik dit overgenomen. Ik kan me ook nog goed herinneren dat ik vrijwel altijd gestrest was bij de gedachte wat andere mensen wel niet van mij dachten. Ik was altijd aan het vissen naar complimenten. In de hoop dat mensen dan iets positief vertelden en wat was ik dan blij, want ik had het gevoel gekregen dat ik ook belangrijk was. Ik kreeg altijd een slecht gevoel als iemand maar iets van kritiek uitte, voelde me saai, onaantrekkelijk en ik had geen vertrouwen en geloof in mezelf.

Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.

Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Ik stelde mezelf de vraag: “Wil ik zo’n leven leiden als mijn moeder?” Ik was het zat en dit was het moment van totale ommekeer in mijn leven.

Opleiding en ervaring

Na een studie voedingsleer heb ik mijn diploma als gewichtsconsulente behaald, en ben begonnen met trainingen geven bij Victory For Life, voor kinderen met overgewicht.

Hier vond ik mijn liefde voor het geven van trainingen en daardoor ben ik een studie Mensgericht Coachen gaan volgen aan de Academie voor Counselling en Coaching, geweldloze communicatie, praktische psychologie, orthomoleculair suppletie adviseur etc…

Ik heb getraind voor Weg met de Weegschaal (nu Visiom), School voor Zelfvertrouwen en ben uiteindelijk helemaal voor mezelf begonnen. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij erg belangrijk en daarom blijf ik ook cursussen en trainingen volgen.

Doelstellingen

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn jeugd, volwassenheid en mijn studies wil ik graag zichtbaar maken. Wat maakt dat jij niet je doelen achterna gaat? Just Be You staat voor het inspireren en motiveren tot een positieve verandering in je leven. Als ik het kan, dan kan jij het zeker ook.

Door mijn jarenlange persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking en heb ik verschillende tools en technieken geleerd om te leren van jezelf te houden en positief te denken. Word verliefd op jezelf!

Mijn leven wordt elke dag beter, want ik bewandel mijn weg. Niets is perfect, maar elke keer als ik weer zelfliefde beoefen, word ik gelukkiger, voel me steeds dankbaarder, en kan ik deze liefde uitstralen naar anderen.

Ik geloof erin dat je kan waarmaken wat je echt wilt doen in je leven, wel in perspectief natuurlijk. Het is zo gemakkelijk om jezelf naar beneden te halen, maar stop daarmee en start met het waarderen van jezelf.  Want het mooiste wat je kunt worden is JEZELF.

Wil jij gaan starten om de beste versie van jezelf te worden? Ik kan je op verschillende manieren helpen.

Weet je niet wat je wilt in je leven? Dan is er Leef jouw Leven, ontdek wat jij belangrijk vindt en leer stap voor stap het leven te leiden waar jij van droomt. 

365 dagen Postief is gericht op het positief leren, en blijven denken. Positief denken maakt het leven lichter. Ik neem je een heel jaar lang mee op ‘sleeptouw’.

Van Jezelf Houden is misschien wel de basiscursus en leert hoe je echt kunt houden van jezelf. Liefde geven en ontvangen vinden hun oorsprong in een gezonde, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

In de Challenge ‘Maak je Niet Druk Wat Anderen Van Denken’ gaan we voor een stevig portie zelfvertrouwen. Je hebt geen goedkeuring nodig van anderen en hun mening over jou zegt alles over hun denkkader en niets over wie jij bent.

Voel jij je continue moe, uitgeblust en/of ben je overspannen? Bloei dan weer op…. Aandacht voor wat jij nodig hebt om op een ontspannen manier te leven en helemaal tot bloei te komen, zodat je helemaal kunt zijn wie je werkelijk bent.

Favoriete uitspraken

  • De wind kun je niet veranderen maar de zeilen zet jezelf. 
  • Als je jezelf kent, ben je krachtig. Als je jezelf accepteert, ben je onoverwinnelijk
  • Waar je je aandacht op richt, dat groeit. 
  • Hou van jezelf om wie je bent in plaats van jezelf te haten om wat je niet bent!
    .

Volg Marian via Social Media

Word Jezelf!

Ik hoop dat ik je met JustBeYou  kan inspireren en/of motiveren om positiever in het leven te staan, meer van jezelf te houden en zelfvertrouwen op te bouwen om te doen wat je graag wilt doen.

Wil je Just Be You helpen groeien?

Wil je helpen om meer positiviteit te verspreiden? Door te helpen met richten op de mooie dingen in het leven? Nodig dan vrienden en/of bekenden rustig uit om een kijkje te nemen op JustBeYou, deel een blogbericht door middel van een tweet, en een ‘vind ik leuk’ wordt ook erg gewaardeerd.

Alvast bedankt voor je positiviteit!

Heb je vragen? Mail mij gerust.

Warme groet,

handtekening Marian

 

 

 

>