Terugkijken op dit jaar!

Ik wil jullie allemaal hele gezellig kerstdagen toewensen met vooral heel veel liefde!

Op het moment dat ik dit blogbericht schrijf, laat mijn dochter ‘all I want for christmas is you’ van Mariah Carey vol uit de versterker klinken en dat maakt het schrijven van dit bericht extra bijzonder, warm en sfeervol.

Kijk jij wel eens terug op het jaar?

Het einde van het jaar is weer in zicht en voor mij betekent dat weer even terugkijken op dit jaar. Ik heb sinds jaren met manlief onze goede voornemens opgeschreven en meestal de avond voor oudejaarsavond, met een glas wijn erbij, nemen wij onze lijstjes door. Dit is ook een verdieping in onze relatie en een mooie gelegenheid om tot de kern te komen. We maken ook een nieuw lijstje voor het komend jaar.

Ben jij klaar voor het nieuwe jaar? Ben je klaar voor een geweldig, sprankelend jaar met nieuwe uitdagingen?

Wat maakt dat het belangrijk is om terug te kijken op het jaar? 
Wat heb je dit jaar allemaal meegemaakt?
Wat heb je ervan geleerd?

Het leven is eigenlijk een school en daar leren we lessen. De lessen zijn vaak vermomd in de dagelijkse incidenten. Alles wat ik leer schrijf ik altijd op in mijn dagboek. 

Wat is er niet goed gegaan? Dit is het moment om het jaar achter je te laten. Het moment om je (emotionele) bagage van het verleden los te laten en je gevoelens een plek te geven en je klaarstomen voor 2011!

Focus

Ik schrijf het vaak,  richt je op wat je wilt in plaats van wat je niet wilt!

Ook hoorde ik afgelopen week iemand zeggen dat ze niet wist wat ze nu eigenlijk had gedaan in dit jaar en dat het ene jaar overgaat in het andere. Dat is zonde!

Af en toe eens op de routekaart kijken, geeft je nieuwe inzichten. Als je op vakantie gaat stippel je vaak de weg uit. Maak in dit geval een routekaart voor jezelf. Waar ben je nu? Waar wil je naar toe? Hoe ga je dat doen? Waar begin je met reizen?

Wat kan je opschrijven met het doornemen van het jaar

Wat zijn je grootste prestaties geweest?
Wat zijn de lessen van dit jaar geweest?
Welk cijfer op een schaal van 1 tot 10, geef je jezelf voor hoe het dit jaar is gegaan?

De vragen voor 2011

Wat wil je volgend jaar bereiken zodat het je beste jaar ooit wordt?
Welke stappen kan je meteen gaan maken?

Wil je het delen? Voel je vrij om te delen wat je prettig vindt. Alles is goed. Ik kijk uit naar het lezen van je resultaten van 2010! Dit kan je doen door onderstaand een reactie achter te laten.

Je kunt me ook volgen op twitter of facebook.
Tags

goede voornemens, mariah carey, terug kijken


Misschien vind je dit ook leuk:

Terugkijken op dit jaar!

Terugkijken op dit jaar!
 • Saskia schreef:

  Lieve Marian,

  ik ben benieuwd,bedankt voor al je mail.
  Ik ben je daar heel dankbaar voor!
  Ik wens jou en je gezin al het beste voor 2011!!!

  Liefs van Saskia

 • Lieve mensen, hartelijk bedankt voor deze lieve reacties op mijn blog!
  Ik word er verlegen van :-).

  Hou je maar vast want 2011 wordt jullie jaar!

  Warme groet, Marian

 • Wilfred schreef:

  Hallo Marian,
  Ik wil je graag bedanken voor de mooie woorden.Ik probeer voor mezelf een soort opvrolijk boek te maken en de mooie opbeurende stukken van jou helpen mij daar geweldig mee.Het is allemaal zo waar.Ik heb er veel aan.
  Fijne feestdagen!Lieve groet Wilfred.

 • lieve mensen,

  Een van de mooie dingen in dit jaar, was de ontdekking van deze site.
  De herkenbare twijfels, valkuilen, en fijne dingen des levens geven voor mij de goede richting aan.
  Ik leer en geef door……

 • Ik besef me dat ik ook vaak gewoon overga van het ene naar het andere jaar… Zonder echt terug of vooruit te kijken. Word er een beetje sip van. Dat is vast niet de bedoeling van deze blog :-). Ik ga wat met deze tips doen! Fijne kerst Marian!

 • marian, bedankt voor je persoonlijke boodschap. Voor mij sprankel jij en geef je glans aan je omgeving!

 • Ixiomara Burnett schreef:

  Super Marian! Thnx lieve schat voor alles. Voor je inspiratie,motivatie die je mij en ik denk wel velen anderen hebt gegeven.Die extra steuntje in de rug of dat extra push die we net nodig hadden om door te gaan.Die teken dat ik nodig had o…m mij aan te geven dat ik goed bezig ben. Ik wens jou al het beste en blijf doen wat je doet want je doet het goed. Live your life passionatly ,ik doe dat iedere dag en heb plezier van plezier hebben gewoon super.Op naar 2011 en ik ga zeker een wenslijst voor komend jaar maken ook daar kan ik niet mee wachten haha.Blijf geven uit je hart zonder erover na te denken en je zult meer krijgen.Ik blijf je site promoten gewoon omdat ik er niet moe van wordt. Fijne feestdagen.Maar vooral GENIETEN!!!!!!!!!!!! XXX

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >