Inspirerend verhaal: Liefdevolle keuze

Wederom een inspirerend verhaal van mijn collega Mark Verhees van de website voorpositiviteit.

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit verhaal dan ook graag met je delen.

Liefdevolle keuze

Michael staat in de aankomsthal op het vliegveld te wachten op een vriend. Op een gegeven moment komt er een man zijn richting in lopen. Deze man stopt op een meter afstand van Michael.

De man legt zijn tassen neer en geeft zijn zoon een intense, lange omhelzing. ‘Wat heerlijk om je te zien. Ik heb je zo gemist.’
‘Ik jou ook, pap’, zegt zijn zoon.

Dan richt de man zijn aandacht op zijn oudste zoon van een jaar of tien. ‘Wow, je bent echt al een jongeman aan het worden. Ik hou van je.‘ En wederom volgt een liefdevolle omhelzing.

Terwijl dit gebeurt, huilt een baby-meisje in de armen van de moeder. De man zegt ‘hoi schatje’ en pakt het meisje voorzichtig uit de armen van de moeder. De man kust het kindje overal op haar gezicht. Hij houdt haar tegen zijn borst en schommelt van links naar rechts.

Na deze prachtige knuffel overhandigt hij zijn dochtertje aan zijn oudste zoon. ‘Zo, het beste heb ik voor het laatst bewaard.’ En de man kijkt zijn vrouw recht in de ogen. En wat volgt is de langste, meest gepassioneerde kus die Michael ooit gezien heeft. De man kijkt zijn vrouw aan. ‘Ik hou zo veel van je.’ Beide stralen van oor tot oor.

Michael is helemaal verbaasd over het tafereel van onvoorwaardelijke liefde wat zich voor hem heeft afgespeeld. Wat een intensiteit…

In een opwelling vraagt Michael aan de man: ‘Hoe lang zijn jullie getrouwd?’ ‘We zijn 14 jaar bij elkaar en 12 jaar getrouwd’, antwoordt de man zonder aarzeling.

‘Uhh… en hoe lang ben je dan weg geweest?’ vraagt de verbaasde Michael. ‘Twee dagen’, zegt de man.

Michael knippert met zijn ogen en schudt kort met zijn hoofd. ‘Wat…?’ Stomverbaasd zegt hij tegen de man ‘Ik hoop dat mijn huwelijk na 12 jaar nog altijd zo gepassioneerd is…’

Maak altijd een liefdevolle keuze

De man stopt plotseling met glimlachen en kijkt Michael recht aan, legt een hand op zijn schouder en vertelt de volgende krachtige woorden die Michael tot diep in zijn ziel raken: ‘Hoop niet, mijn vriend…. kies er voor!’

Met een prachtige glimlach schudt de man Michael zijn hand en zegt ‘Het ga je goed!’.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

inspiratie, inspirerend verhaal, keuze, liefde


Misschien vind je dit ook leuk:

 • yolanda schreef:

  Dit is toch wat we allemaal willen?
  Kies de juiste acties en intenties. Wederom een eye-opener!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >