Ik word gek van het nieuws

Ik word gek van het nieuwsSteiging van de werkeloosheid wel 21.000 in een maand tijd, voornamelijk bij de jongeren, de huizenprijzen blijven dalen en de angst slaat toe. De consumenten gaan de hypotheken aflossen waardoor er geen geld overblijft om te besteden.

De bouwvakkers vliegen de laan uit, wel 100 per dag, consumenten betalen meer dan vorig jaar op hun betaalrekening, werkeloosheid stijgt veel sneller dan verwacht. Een stortvloed van slechte cijfers.

De slechte economie zorgt voor onzekerheid. Vertrouwen is er nodig om de economie weer te laten groeien.

Het is allemaal slechter dan gedacht, hoor ik de verslaggever van het rtl4 nieuws zeggen na zijn betoog

Het kabinet is ook geschrokken van de cijfers maar wacht nog een verslag af en gaan dan kijken wat ze er aan gaan doen.

De oplossing zou zijn dat consumenten weer vertrouwen krijgen en weer geld gaan uitgeven maar of dat nu zo verstandig is om te doen is maar de vraag. En zou jij dit doen na zulke berichten op de televisie? Wat als jij ontslagen zou worden?

Pfff……

Volgens mijn man moet je niet de feiten onderdrukken maar ik kan me hier niet helemaal in vinden.

Ik word moedeloos van het nieuws! Ik snap dat er nieuws gebracht moet worden maar ik geloof er heilig in dat we door deze berichtgeving alleen maar moedelozer wordt.

De media laat alleen maar zien wat ze willen dat er gezien wordt. Positief is het zelden. Het zijn de lange donkeren dagen voordat de zon weer gaat schijnen en dan word ik van zulke bericht gevingen niet vrolijker.

Daarom sta ik nog steeds achter mijn besluit om geen nieuws en/of televisie te kijken en mijn wereld te creëren waarin ik positief de boventoon wil laten vieren.

Ben je je baan kwijt geraakt, ben je geraakt door de economisch crisis? Probeer de zon te bijven zien. Het leven gaat door en morgen komt er weer een nieuwe dag.

Ik zou zeggen richt je aandacht op je mogelijkheden, je kwaliteiten en je dromen. Geef je leven een positieve draai en voornamelijk geloof er in. Na regen komt zonneschijn en ik geloof dat we er weer sterker uit zullen komen.

Velen zullen misschien denken jij kan makkelijk praten.

Dat zal misschien wel zo zijn maar ik heb een man met een metselbedrijf… dan weet je denk ik zelf wel genoeg.

Laat jij je beïnvloeden door het nieuws?


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • yolanda schreef:

  Lieve Maian, ik had het kunnen schrijven! Ik dub al tijden om de krant gewoon op te zeggen. Iedere morgen die ellende op mijn bord! Waarom is er inderdaad zo weinig ruimte voor goed nieuws?! Waarom is er nog steeds geen 20.00u nieuws met alleen maar positieve, goede berichten? Ik snap er helemaal niks van. Wat we op deze manier met z’n allen doen is nog meer angst creëren.
  Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren! Blijf groots dagdromen, allemaal en zet die energie maar neer. En inderdaad, ik heb een man met een timmerbedrijf, dus ik weet heus wel waar ik over praat.
  Veel zonneschijn voor iedereen! ( die is er altijd, achter de wolken…)

  • Hoi Yolanda,

   Heerlijk om zo de energie te lezen en te voelen! En dan gaan we hier maar positief nieuws posten.

   Thanx voor je reacties!

   Warme groet, Marian

 • Ik laat mij niet gek maken door het nieuws. Eerlijk gezegd, kijk ik ook niet zovaak naar het nieuws. Niet om mijn kop in het zand te steken, maar ik denk dat als we “meegaan” in het nieuws over werkloosheid, en wat hoorde ik van de week? dat de verzorgingshuizen, (800?) dicht gaan,…dat er alleen maar een zware, negatieve energie komt . Waar niemand beter van wordt. Ik sta elke ochtend blij op, probeer altijd mogelijkheden te zien….dicht bij mijzelf te blijven….Misschien, dat eea onbewust wel eens doorwerkt,.. MAAR, ik blijf positief denken en voelen…..

  • Hoi Lidy,

   That’s de spirit heerlijk positief blijven denken en voelen. Keep up the good work.

   Warme groet, Marian

 • Marlies schreef:

  Ik word wel erg beïnvloed door het nieuws. Ik zit zelfs aan de anti depressiva en ik merk dat het nieuws mijn herstel niet bevordert.

  Dank je wel voor de Eye opener!

  • Hoi Marlies,

   Dank je wel voor je ‘eerlijkheid’. Laat je even weten hoe het bevalt zonder ‘nieuws’?

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >