6 Krachtige Stappen op de Reis naar Zelfliefde en Manifestatie

Ontdek de 6 dingen die je vandaag kunt doen op reis naar meer zelfliefde en Manifestatie van wat jij wilt

Super leuk dat je er weer bij bent bij een nieuwe aflevering van de Just Be You Podcast. Vandaag duiken we in het onderwerp van innerlijke kracht, je mindset, zelfliefde en manifestatie.  

Transcriptie Podcast Zelfliefde en Manifestatie

Je gaat ontdekken hoe het vergroten van zelfliefde en het vergroten van je IK, innerlijke kracht, je kan helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en het leven te manifesteren waar je verlieft op bent. Laten we van start gaan!

Zelfliefde is de sleutel tot het creëren van een leven waar je verlieft op bent. Het begint allemaal met het waarderen en koesteren van jezelf. Jij bent het belangrijkste. Klinkt misschien raar of als een cliche, maar als het niet goed gaat met jou dan kun je er niet zijn voor anderen. 

Het is mijn tweede stap geweest in mijn persoonlijke ontwikkelingsreis en heeft me zo ontzettend veel gebracht. 

Laten we een paar krachtige strategieën, tips bespreken die je kunt toepassen in je dagelijks leven.

Praktische Tips voor Zelfliefde en Manifestatie in de Podcast

1. Vier elke stap
Zelfliefde is de sleutel tot het creëren van een leven dat je liefhebt. Het begint allemaal met het waarderen en liefhebben van jezelf. Maar weet je wat het mooie is? Elke stap die je zet op het pad van zelfliefde is een reden om blij te zijn! Een reden om weer iets te vieren. Vier elke stap, groot of klein, die je hebt behaald. Of je nu een positieve affirmatie uitspreekt voor de spiegel, een dagelijkse self-care routine implementeert of jezelf omringt met positieve mensen, elk moment telt. Soms kunnen we zo gericht en/of gefocust zijn op ons einddoel dat we vergeten te genieten van de reis. Blij zijn, dankbaar zijn is zo'n ontzettende krachtige energie. Geloof me, de reis is waar het echte leven zich afspeelt. Het is waar de groei, transformatie en magie gebeuren.

Dus terwijl je je blik gericht houdt op de horizon, vergeet niet om te genieten van de prachtige landschappen en/of uitzichten die je onderweg tegenkomt.

Neem het van mij aan, ik had altijd als doel om man lief uit de bouw te halen en een online inkomen te verdienen. En ja, ik heb dat doel bereikt, maar ik heb ook geleerd dat de reis zelf de moeite waard was. Eenmaal op de bestemming aangekomen dacht ik: wat nu???

Het leven is een reis, vol avonturen maar ook vele uitdagingen. Ik zeg altijd: het leven is eb en vloed. En net als bij reizen kun je niet alleen maar zonnige dagen hebben, maar wanneer het een regenachtige dag is, maak er dan een feest van! Vier elke kleine overwinning en elke stap die je dichter bij je einddoel brengt. Want weet je de kleine stappen die je vandaag neemt, brengen je dichter bij je dromen en/of doelen.

Ze zijn de bouwstenen van je succes. Succes kan voor iedereen wat anders betekenen en dat is alleen maar goed. En als je elke stap viert, richt je je automatisch op het goede in het leven. Je versterkt de positieve energie om je heen en trekt daardoor weer meer positieve ervaringen aan. Herinner jezelf eraan dat wat je aandacht geeft, dat groeit.

2. Daag jezelf uit
Geef jezelf een uitdaging. Let op, deze uitdaging mag niet gebaseerd zijn op werk, geld of carrière. Het moet puur voor jou zijn, om jezelf uit te dagen en te laten groeien. Dit is jouw moment om te schitteren. Geef jezelf een uitdagend doel van iets dat je graag wilt. Het kan iets zijn dat je persoonlijk raakt, zoals een fitnessdoelstelling, zoals ikzelf heb ervaren na de overgang. Of minder suiker eten. Ik heb dit toen gedaan bijvoorbeeld met geen suiker meer in mijn koffie. Ik ben op dit moment, elke dag bezig met 30 minuten Pilates, een full body workout of gewoon wandelen.

Het bereiken van deze doelstelling zal een signaal aan je mind geven dat je in staat bent om dingen te bereiken. Dat je dingen voor elkaar krijgt wat je jezelf hebt voorgenomen. Ik krijg ook elke dag een melding op mijn horloge dat ik de doelstelling hebt behaalt. Dat is zo motiverend.

Je kunt ook een challenge tracker gebruiken. Deze komt binnenkort in mijn manifestatie planner.

Ik geloof sterk in het nakomen van afspraken met jezelf.

Als je jezelf uitdaagt en deze uitdaging volhoudt, bouw je aan zelfvertrouwen. Je bewijst aan jezelf dat je in staat bent om dingen te doen die je hebt bedacht. Dus ga een uitdaging aan en blijf jezelf trouw in het nastreven van je doel.

Zodra je deze uitdaging een paar weken hebt volgehouden en hebt bereikt, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Je hebt bewezen dat je het kunt en je mind zal dit ook zo zien. Ga hierna weer voor een volgende uitdaging.  Stap voor stap en niet alles tegelijk want anders ga je waarschijnlijk niets afmaken en bouw je niet aan zelfliefde en zelfvertrouwen.

3. Affirmatie
Dit is een inkopper en zal je al wel van mij verwacht hebben en dat is de kracht van affirmaties: Affirmaties zijn positieve uitspraken die je tegen jezelf kunt zeggen om je mindset te versterken en je zelfliefde te vergroten.

Herhaal affirmaties zoals "Ik ben waardevol", "Ik ben mooi zoals ik ben" en "Ik verdien liefde en geluk".

Geloof me, de woorden die je tegen jezelf spreekt, hebben een diepgaand effect op je zelfbeeld. Je mind gaat alles wat je tegen jezelf zegt voor waarheid aannemen.

Elke maand heb ik een affirmatie kalender en via onderstaande link kun je je inschrijven om deze te ontvangen. Je staat dan op mijn nieuwsbrief en ontvang je deze elke maand.

Ik krijg er zoveel leuke reacties op. Download jouw gratis affirmatie kalender en laat het mij gerust weten. Dat waardeer ik zeer.

3. Self-care
Laten we het even hebben over een belangrijk aspect van zelfliefde en manifestatie: self-care. Het is zo cruciaal om tijd vrij te maken voor zelfzorg, om bewust aandacht te besteden aan je eigen welzijn.

Jij bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Ik heb een tijd terug nog een gratis self-care planner gemaakt en deze zal ik ook even linken. 

Maak van selfcare een prioriteit in je leven. Reserveer dagelijks een paar minuten, een moment van kostbare tijd, voor activiteiten die je happy, die je gelukkig maken en je energie geven. Voor mij het is bijvoorbeeld heel belangrijk om mijn intenties te zetten en op te schrijven. Dat geeft mij heel veel positieve energie. Het zet ook mijn mind meteen om naar wat ik wil en zo stuur ik mijn energie naar wat ik wil. 

Dit kan variëren van het nemen van een ontspannend bad, tot het lezen van een inspirerend boek, journalen, het doen van meditatie, of zelfs het maken van een wandeling in de natuur.

Self-care is geen luxe, het is een noodzaak. Het stelt je in staat om weer op te laden, om je innerlijke balans te herstellen en om jezelf te voeden op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Het is een daad van liefde en respect naar jezelf toe.

Geef jezelf ook toestemming om er tijd voor vrij te maken. Wees niet bang om jezelf op de eerste plaats te zetten. Het is niet egoïstisch, het is noodzakelijk.

Egoïsme is niet hetzelfde als je leven leiden zoals jij dat wenst

Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook beter voor anderen zorgen en de wereld op een positieve manier beïnvloeden.

Laat het goed voor jezelf zorgen een ritueel worden, een moment waar je naar uitkijkt. Zie het als een investering in jezelf, in je welzijn en in het verwezenlijken van je dromen.

Onthoud dat je een waardevol en uniek individu bent, en dat je het verdient om te stralen. Dus neem die tijd voor jezelf. Laat het een belangrijk onderdeel zijn van je dagelijkse routine.

Verwen jezelf, geef jezelf liefde en geef jezelf die broodnodige energieboost. Je zult versteld staan van de positieve impact die dat geeft op je leven en je manifestatiekracht.

Onthoud dat je er mag zijn, precies zoals je bent. Wees trots op wie je bent en koester jezelf. Je bent een krachtige creator en je hebt de mogelijkheid om je te manifesteren van wat jij wilt. Geniet van het proces en wees lief voor jezelf onderweg.

4. Vergeef jezelf
Er is nog een belangrijke stap die je kunt nemen op onze reis naar zelfliefde en manifestatie, en dat is het vergeven van jezelf.

We zijn allemaal mens en we maken allemaal wel eens 'fouten'. Het is tijd om jezelf te vergeven, om los te laten wat je in het verleden hebt gedaan en de last van schaamte van je af te werpen. 

Schaamte is één van de zwaarste lasten die je kunt dragen. Het belemmert je vermogen om jezelf lief te hebben en creëert gevoelens van ontoereikendheid. Maar weet je wat? Het verleden bepaalt niet jouw toekomst.

Je hebt de kracht om je leven opnieuw vorm te geven en te bepalen wie je wilt zijn. Dus laat het los, laat die schaamte gaan. Stap in de versie van wie je wilt zijn. Het is een bekende slogan: behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 

Geef jezelf toestemming om te groeien en te veranderen. Niemand is perfect, en dat is helemaal oké.

Het leven zit vol met lessen en het is aan jou om ervan te leren en vooruit te gaan. Vergeving is een daad van liefde en mededogen naar jezelf toe. Het opent de deur naar zelfacceptatie en helpt je om meer van jezelf te houden.

Sta jezelf toe om te leren, te groeien en te evolueren.  Ik zie het leven als een spiegel. Wat je uitstraalt, ontvang je terug. Als je liefde, vergeving en positiviteit uitstraalt, zal het universum die energie naar je terugkaatsen.

Dus wat wil jij uitzenden en terugontvangen? Het is tijd om jezelf te bevrijden van schaamte, zelfveroordeling en negativiteit. Vergeef jezelf, omarm je imperfecties en omarm de prachtige reis van groei en zelfontdekking.

Jij hebt de kracht om je droomleven te manifesteren en jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben. Weet dat elke dag een nieuwe kans is om te beginnen, om jezelf te vergeven en om liefde en positiviteit in de wereld te verspreiden. Vergeef jezelf, omarm je groei en weet dat je het waard bent om van te houden.

5. Positieve zelfpraat
Laten we even stilstaan bij een krachtige tool die je kan helpen bij het krijgen van meer zelfliefde en het manifesteren van je dromen: positieve zelfpraat.

Heb je dat ook? Dat je vaak de neiging hebt om jezelf naar beneden te halen met negatieve gedachten, maar het is tijd om die negativiteit te vervangen door positieve zelfpraat.

Het is tijd om jezelf liefdevol toe te spreken en jezelf te inspireren. Wees je bewust van je innerlijke dialoog,. Dat is altijd de start: bewustwording.

Let op de gedachten die door je hoofd gaan en observeer wanneer je jezelf bekritiseert of negatieve gedachten hebt. Dit is het moment om ze om te buigen naar positieve en opbouwende gedachten.

Gedachten die je ondersteunen.
Geef jezelf liefdevolle woorden, erken je eigen kracht en focus op je positieve eigenschappen.

Positieve zelfpraat kan een transformerend effect hebben op je leven. Het versterkt je zelfvertrouwen, verhoogt je energieniveau en vergroot je veerkracht.

Door jezelf positief toe te spreken, geef je jezelf een krachtige boost en stel je jezelf open voor de mogelijkheden die het leven te bieden heeft.

Sta dus stil bij de woorden die je tegen jezelf zegt.

Verander "Ik kan het niet" in "Ik ben krachtig en in staat om mijn dromen te verwezenlijken" of "ik ben in staat om alles wat ik wil te bereiken"
Vervang "Ik ben niet goed genoeg" door "Ik ben waardevol en verdien het beste in het leven".
En wanneer je twijfelt, herinner jezelf eraan: "Ik ben een krachtige creator en ik heb de macht om mijn dromen te manifesteren".

Ik ben waardevol en verdien het beste in het leven. Affirmatie Just Be You

ik daag je hierbij dus uit om bewust te worden van je innerlijke dialoog en negatieve gedachten om te zetten naar positieve zelfpraat.

Lees en/of luistertip: Hoe beperkende overtuigingen los te laten (en nieuwe overtuigingen te creëren) incl. 4 tips

Neem de controle over je gedachten en kies voor woorden die je inspireren, motiveren en versterken. Je zult versteld staan van het verschil dat het kan maken in je leven.

Onthoud dat jij de auteur bent van je eigen verhaal. Schrijf een verhaal van liefde, zelfvertrouwen en succes.  

Zelfliefde en het manifesteren van je droomleven

En nu, laten we bespreken hoe zelfliefde bijdraagt aan het manifesteren van je droomleven. Wanneer je jezelf waardeert en liefhebt, trek je positieve ervaringen aan en open je de deuren naar overvloed.

 1. De Wet van Aantrekking:
  Het universum reageert op de energie die we uitstralen. Door meer van jezelf te houden, zend je een krachtige energie van eigenwaarde en vertrouwen uit, waardoor je in harmonie komt met de Wet van Aantrekking. Dit helpt je om je droomleven te manifesteren.
 2. Grenzen stellen:
  Zelfliefde omvat ook het stellen van gezonde grenzen. Als je van jezelf houdt, weet je wat je wel en niet accepteert in je leven. Door grenzen te stellen, creëer je ruimte voor positieve verandering en laat je alleen toe wat je echt verrijkt.

  Zelfliefde is de basis van alles.

  Zelfliefde is de sleutel voor het manifesteren en/of gaan voor wat jij wilt in het leven. Het begint allemaal bij het besef dat je waardevol en geliefd bent. Dat je hier niet voor niets bent op deze wereld. 

Dat is het weer even voor nu!

Je bent in staat om te gaan voor wat jij wilt in het leven door het gebruik maken van jouw innerlijke kracht en zelfliefde. 

Het begint allemaal bij het besef dat je waardevol en geliefd bent. Laat deze podcastaflevering een herinnering zijn om elke dag de tijd te nemen om aan jezelf te werken en jezelf te omringen met liefde. Blijf jezelf liefdevol toespreken, omarm positieve zelfpraat en zie hoe het je leven verrijkt.

Jij hebt de kracht om je gedachten te transformeren en je dromen te manifesteren. 

Ik hoop dat deze aflevering je hebt geïnspireerd. 

Vergeet niet om deze tips en strategieën toe te passen. Jezelf de liefde te geven die je verdient en jezelf altijd op de eerste plaats te zetten. Je bent waardevol en je hebt de kracht om je leven te transformeren. Blijf stralen!

Tot de volgende keer en ik sluit graag af met mijn slogan 

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

With love,

Als je klaar bent om een diepere reis naar zelfliefde en zelfvertrouwen te maken, nodig ik je uit om deel te nemen aan mijn 21-daagse programma 'Van Jezelf Houden'. 

In dit online programma zul je de aandacht besteden aan zelfvertrouwen en het ontdekken van de kracht in jezelf.

Gun het jezelf om gelukkig te zijn en jezelf gelukkig te voelen. Onthoud, jouw gedachten hebben invloed op hoe je je voelt. Met de 21 stappen in dit programma vergroot je je zelfliefde en zelfvertrouwen, zodat je kunt afrekenen met onzekerheid en kunt bouwen aan zelfrespect. Hierdoor zul je onvoorwaardelijk van jezelf gaan houden en op jezelf gaan vertrouwen. Het leven wordt niet langer iets wat je overkomt, maar iets wat je actief creëert, zodat je kunt leven zoals je altijd hebt gedroomd.

Begin vandaag nog meteen aan jouw reis naar zelfliefde en manifestatie! >> Check het hier >>

Note: Er kunnen fouten in de tekst zitten en alvast mijn oprecht excusses hiervoor. Zie je 'fouten'? Super lief als je dit wilt doorgeven via info@justbeyou.nl

Ik ben krachtig en in staat om mijn dromen te verwezenlijken

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

inspiratie, LOA, manifestatiekracht, manifesteren, mindset, positiviteit, wet van aantrekking, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Marijke schreef:

  Deze podcast kwam voor mij op het goede moment. Veel van mijn gedachten zijn op het moment dat iedereen mij vreemd vind. Kon even de positieve kant niet meer vinden. Nu weer wat gesterkt en gemotiveerd. Dank jewel Marian.

  • Marian schreef:

   Jij hebt de kracht in je, Marijke. Maar weet je, soms zijn de grootste krachten in de wereld degenen die zich anders voelen, die uitsteken boven de massa. Het is tijd om jezelf te omarmen en te beseffen dat anders zijn juist iets prachtigs is. Just Be You!

   Jouw unieke persoonlijkheid is een geschenk dat je aan de wereld kunt geven. Je hebt het niet voor niets.

   Omarm je eigen stijl, je eigen gedachten en passies. Het is juist datgene wat jou onderscheidt van de massa dat je zo interessant maakt. Laat niemand je vertellen dat je “normaal” moet zijn, want wat is normaal eigenlijk?

   Omring jezelf met mensen die je accepteren en waarderen voor wie je bent. Zij zijn degenen die je zullen aanmoedigen om te groeien en jezelf te zijn. En vergeet niet, degenen die jou nu misschien vreemd vinden, zouden wel eens degenen kunnen zijn die jou later bewonderen vanwege je moed en zelfexpressie.

   Wees trots op wie je bent en laat de angst los om buiten de gebaande paden te treden. Ga je eigen avontuur te creëren want het is jouw leven!

   Geloof in jezelf en wees niet bang om te schitteren. Ga ervoor, wees jezelf en laat de wereld zien hoe fantastisch “vreemd” kan zijn!

 • Arnoul schreef:

  Dank je wel, Marian voor je inspirerende podcast.

  • Marian schreef:

   Wat lief dat je het laat weten, Arnoul . Heel graag gedaan!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >