Geweldige indrukwekkende film: The Impossible

The ImpossibleMet mijn gezin ben ik naar de film “The Impossible” geweest.

Ik had van te voren al gehoord dat het een film was waarbij je je tranen niet kon bedwingen dus ik had mijn pakje zakboekjes al in de tas gestopt.

Ik weet nog dat ik op tweede kerstdag 2004 hoorde van de Tsunami die daarbij kust gebieden volledig hebben verwoest. Helemaal onder de indruk was ik hiervan. Ik had van mijn leven nog nooit van een Tsunami gehoord. Ik denk vele met mij.

Mijn moeder leefde nog (het was een paar weken voor haar dood) en ook dit had grootte indruk bij haar achter gelaten waardoor ze meteen geld heeft overgemaakt. Mijn moeder deed dit nooit vandaar dat ik mij dit nog zo goed kan herinneren.

The Impossible:

Het onvoorstelbare, waargebeurde verhaal van een familie die de tsunami van 2004 meemaakt.

Maria (Naomi Watts) en Henry (Ewan McGregor) gaan tijdens de kerstvakantie naar Thailand, waar zij samen met hun drie zoontjes genieten van dit tropische paradijs. Maar op 26 december, de dag na kerst, verandert een rustige ochtend aan het zwembad plotseling in een nachtmerrie.

Door een aardbeving in de Indische Oceaan ontstaat er een gigantische muur van water die op hen afkomt en niets dan wanhoop en vernietiging achterlaat.

Wat ik ervan vond

Ik zal niet te veel verklappen over de verhaallijn want de film is echt een aanrader die je gezien moet hebben. Vooral de scènes waarin de tsunami over het vakantieresort spoelt zijn indrukwekkend en helemaal als je in de bioscoop zit.

Bij het zien van de beelden kruip je gewoon in elkaar op je stoel.

De film heeft mij vreselijk geboeid en weer voelde ik dankbaarheid na de film door mijn lijf stromen van wat ik allemaal heb. De film heeft me van het begin tot eind geboeid en het pakje zakdoeken was geen overbodige luxe. Nee, geen traantje over mijn wang, maar echt huilend. Ben ik al snel emotioneel, maar toch.

Wat speelden de kinderen ook fantasitsch.

Het laat maar weer eens zien dat de natuur veel sterker is dan wij mensen.

Ik kreeg ook erg het gevoel van: ‘waarom toch wachten tot alles perfect is‘. Alles is perfect. Wie had ook van een tsunami gehoord? Je weet niet of er een morgen is.

Maak er vandaag wat moois van en geniet ervan! 

Heb jij de film gezien en wat vond je ervan?


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>