Het is niet altijd zo ver als het lijkt.

Op de foto zie je het kasteel liggen op de punt van de berg. Dit lijkt een hele afstand om af te leggen. Mensen om mij heen hadden ook gezegd dat het 2 uur klimmen was en dat ik veel water mee moest nemen. Daar kom ik weer maar: luister niet naar anderen!

De klim duurde precies 50 minuten en zo’n wereld conditie heb ik niet :-). Het doel was dus veel eerder bereikt dan  gedacht. Als je beneden staat en je kijkt naar de berg dan denk je zelfs dat je dat nooit gaat halen! Het lijkt zo ver weg en onbereikbaar.

Dit is ook met het dagelijkse leven zo. Af en toe lijkt het onbereikbaar maar gewoon stap voor stap op weg gaan en erin geloven dat je het kan halen.


Tags

doel stellen, geloven., luister niet naar anderen, stap voor stap, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • saskia kroon schreef:

  Helemaal geweldig marian,
  ik wou dat ik bij je was want ik heb de berg vorige week nog gezien en dan had ik wel meegewild al is de berg wel hoog,
  dan had ik ook de boodschap die je brengt ook kunnen ervaren!!!!
  liefs saskia

 • Prachtige beelden en wat Marian vertelt blijkt zo waar! We zijn als mens zo vaak bezig met alleen het bereiken van de top, het nastreven van een doel, dat we vergeten te genieten en leren van de reis ernaar toe. Ruik, voel, kijk, weet en lach om van alles wat je onderweg tegenkomt! Dan zul je merken dat de top bereiken helemaal geen doel op zich hoeft te zijn, iets waarbij we altijd maar streven naar meer en beter. Maar dat je gewoon kun genieten van het ZIJN. Van de reis ernaartoe! En dan zo als je van Marian kunt leren, ZIJN IN VERTROUWEN. Vertrouwen in jezelf en in het mooie van het leven. Geen goed en geen fout, alleen maar lessen en groei! Weet dat vaak het doel niet ver buiten je ligt. Je bent het al, al zijn we het soms even vergeten!
  Licht, liefde en vertrouwen voor alle lezers van deze site!

 • Bianka schreef:

  Ik heb hetzelfde meegemaakt toen wij, een aantal jaren geleden inmiddels, de Kilimanjaro in Tanzania hebben beklommen. Je staat onderaan zo’n inmens hoge berg van 6000 meter en hoort alle verhalen aan van mensen die een poging hebben gedaan om de top te bereiken. En je begint met gemengde gevoelens aan zo’n vijf daagse tocht.
  Het was een van de meest indrukwekkende ervaringen in m’n leven!
  Helaas hebben we op 800 meter voor het bereiken van de top onze missie moeten afbreken. Maar wat ik wel kan zeggen: het plezier zit in het klimmen, op de top blijf je vaak maar even.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.