Inspirerend verhaal: Colonel Sanders

Ik vind dat inspirerende verhalen je vaak een inzicht geven en weer even laten zien waar je staat. Heerlijk vind ik deze verhalen. Ik wil dit inspirerend verhaal dan ook graag met je delen.

Vinger aflikkend goed

Colonel Sanders

Hij was 65 toen hij zijn eerste AOW overmaking kreeg, een bedrag van slechts $99. Hij was duidelijk bijna failliet en had slechts een klein huis en een oude auto. Hij nam daarom het besluit dat hij moest veranderen.

Het enige idee dat hij had was een kiprecept dat zijn vrienden heerlijk vonden.Met dat idee in gedachte zette hij enorme acties in. Hij verliet zijn huis in Kentucky en ondernam, om zijn idee te verkopen, enorm veel reizen naar de verschillende staten van Amerika.

Hij vertelde restaurant eigenaren dat hij een kiprecept had dat mensen heerlijk vonden en hij wilde ze het gratis geven. Wat hij er voor terug wilde hebben was dat hij van iedere verkochte kip een klein deel van de omzet zou krijgen. Hij kreeg keer op keer nul op het rekest, maar gaf niet op.

Uiteindelijk kreeg hij meer dan 1000 afwijzingen!

Om precies te zijn kreeg hij 1009 ‘nee’s’ voor hij zijn eerste ‘ja’ kreeg. Met dat succes wist Kolonel Harland Sanders het eetpatroon van de wereld te veranderen met zijn Kentucky Fried Chicken.

Succes principes

Leeftijd is geen barrière om succes te behalen en geld is het ook niet. Wat nodig is, is een idee en actie, gevolgd door een goede planning en volhardendheid. Hoeveel van ons zouden op deuren blijven kloppen als we al meer dan 1000 afwijzingen kregen? Ik denk niet veel.Dat is ook de reden dat er zo weinig succesverhalen als van Kolonel Sanders te vertellen zijn.

 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

afwijzingen, colonel Sanders, inspirerend verhaal, Kentucky Fried Chicken, onderneem actie, succes principes, volhardendheid


Misschien vind je dit ook leuk:

Een wijze les

Een wijze les

De Oester, inspirerend verhaal

De Oester, inspirerend verhaal

De sleutel naar geluk

De sleutel naar geluk
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>