Geluksmomenten #1 2019

Veel mensen hebben mij weer gevraagd naar de topic geluksmomenten en ik ga er weer mee starten! Ik durf niet te zeggen of het mij elke week gaat lukken om te plaatsen maar ik ga mijn best doen.


Waarom geluksmomenten vastleggen?


Je hebt vaak veel geluksmomenten, maar daar sta je niet altijd bij stil. 


Veel mensen vinden het makkelijker om negatief in plaats van positief te praten en het negatieve van dingen in te zien. Echter, door je te richten op het positieve zal je hier meer van ervaren. Oftewel: waar je je op richt, dat groeit! Iedereen heeft geluksmomenten. Voor de één hoeft dit moment niet bijzonder te zijn, maar voor de ander kan het van alles betekenen. Koester dus jouw geluksmomenten en geniet! 


Het is mijn eerste stap geweest naar het leren positief denken. Daarop is mijn boek 'Gedachten en Mooie Momenten' ook gebaseerd. 


Het gaat om het richten op, en kijken naar, de mooie dingen en daar vervolgens aandacht aan schenken. Iedere avond als ik naar bed ga schrijf ik mijn dankbaarheid op en daardoor open ik mijn ogen er heel de dag door. Vaak denk ik gedurende de dag: dit ga ik opschrijven. Ik kom zo uit mijn hoofd, in mijn hart.


Door het noteren van jouw geluksmomenten zal je je dankbaarder voelen, je richten op de schoonheid van kleine dingen en daardoor weer gelukkiger voelen. Ik wil me richten op de kleine dingen in het leven, want vaak zijn deze het mooist. De aandacht die je voor het moment (in het hier en nu) hebt, bepaalt hoe gelukkig je bent en tevens ook hoeveel plezier je uit het leven haalt.


Vergeet niet van de kleine momenten te genieten en deze vast te leggen. Geniet van wat het leven je te bieden heeft. Graag neem ik jou mee in mijn geluksmomenten van deze week.


Geluksmomenten

In mijn mailbox ontving ik een speciale dankbrief. Zo bijzonder en lief. Een digitale brief erbij met dankbaarheid punten. 


Zo mooi om te lezen! Misschien ook een idee om tenminste een aantal mensen een brief oftewel e-mail te sturen waar je dankbaar voor bent om de wereld mooier en vrolijker te maken. 


Zoals Bronwyn schreef: 'de wereld kan nooit te mooi, te lief, te vriendelijk of te dankbaar zijn'.

geluksmoment

We hebben sinds twee weken een rottweiler puppy: Luca. Ze had lekker liggen rollen dus voor het eerst onder de kraan. Nu kan het nog 😉

Event Verhoog je energie geluksmoment

Ik ontving deze foto van de laatste In Real Life Event in Breda. 

Wat was het leuk en ik vind het zo super tof om te doen. 


Alle Gratis Live Online Workshop, Evenementen , Masterclass en Trainingen vind je hier

geluksmoment Just Be You agenda/planner 2020

Het was even een proces om het juiste gevoel te krijgen bij de cover van de nieuwe Just Be You Planner/Agenda. Soms heeft het gewoon even tijd nodig en moet je vertrouwen dat het goed komt. 


Ik ben er super blij mee! En nu nog in de voorverkoop met de Just Be You Dagplanner GRATIS erbij. 
(geldig t/m 14 juli 2019) 

10000 stappen per dag, geluksmoment

Met mijn zus weer de challenge aangegaan om 10.000 stappen per dag te lopen. Als je dan om 20.00 uur ontdekt dat je het niet gaat halen dan nog even snel een rondje om. 

En eigenlijk is dat zo lekker. Oortjes in en go! 

zonne energie lamp kruitvat

Mijn vriendin heeft soortgelijke zonne-energie lampen. Deze gekocht bij de Kruitvat en staat superleuk. De prijs (2,99) is ook leuk ;-). 

De andere gaan we zeker ook ophangen en ik zal er nog een foto van delen. 

geluksmoment

Gisteren bij zilverdag in Schoonhoven geweest. Het was onverwachts warm en dit topje gescoord en meteen aangehouden ;-). Ook nog een mooie kristal en energiesteen.  

Kan je niet wachten tot de volgende geluksmomenten? Volg mij dan op Instagram! Hier plaats ik geregeld foto's. Mijn naam op Instagram: @justbeyounl of klik hier

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn. 

With love, 

[social_warfare]

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dankbaarheid


Misschien vind je dit ook leuk:

Geluksmomenten #2 2019

Geluksmomenten #2 2019
 • Super leuke post ! En kei leuk dat je zo met geluk bezig bent. Zelf doe ik elke week iets creatiefs om mijn emoties te uiten en op die manier te zoeken naar leuke uitingsvormen. Ik check meestal voor ik ga knutselen (ongeacht of ik ga tekenen, iets plakken, of schrijven)

  • Marian schreef:

   Super leuk, Maja! Pinterest is daar ook een heel mooi kanaal voor om het eea te checken. Maak je daar wel eens gebruik van?

 • Leuk dat je hier weer mee bent begonnen! Vroeger keek ik deze altijd en ik hoop er weer veel van te zien. Ik ga het voor mezelf ook weer bijhouden. Dank je wel.

  • Marian schreef:

   Super leuk om te lezen, Riet! Dankjewel voor je reactie, waardeer ik zeer.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >