Tijd voor jezelf nemen

Tijd voor jezelf nemen en je doelen 

We moeten dit, we moeten dat, vergeet niet zus en vergeet niet zo: soms heb je het gevoel dat je heel de dag achter de feiten aan loopt. We proberen wel te plannen, maar vaak zijn er toch dingen die tussendoor komen, waardoor de planning volledig op zijn kop wordt gegooid.

Of de dingen die ingepland zijn duren langer dan verwacht, waardoor je het alsnog niet af hebt (of bent waar je zou willen zijn). Het resultaat? Opstapelende ‘moetjes’ en werk, wat zorgt voor een uitgebluste jij. Pas deze tips toe (eventueel in combinatie met de Just Be You Planner) en zorg daarmee voor een natuurlijke balans.

Prioriteiten stellen

Het klinkt zo simpel en dat is het ook! Door het stellen van prioriteiten verlos je jezelf van keuzestress. Ook kun je hoofd- en bijzaken onderscheiden, waardoor je sneller effectief werkt en taken afkrijgt. En dit zorgt op zijn beurt weer voor voldoening!

Hoe doe je dat dan?

Schrijf onder elkaar in willekeurige volgorde voor jezelf op wat je deze dag wilt doen. Vervolgens zet je op een ander blaadje (of in bijvoorbeeld Excel of de planner natuurlijk!) een nummering. Sorteer de taken van belangrijk (nummer 1), naar minder belangrijk (oftewel: wat hoeft niet per se vandaag af maar zou mooi meegenomen zijn).

Probeer niet altijd alle ballen in de lucht te willen houden. Dat geeft ongemerkt meer stress dan je denkt. Het maakt je gespannen en je lontje wordt steeds korter. Leg af en toe één van die vele ballen even bewust naast je neer.

Loslaten

Dit ligt eigenlijk in één lijn met het vorige punt: wat je namelijk niet af krijgt, maar ook niet hoog op je prioriteitenlijstje staat, moet je accepteren.

Dit betekent dus ook dat je moet loslaten dat het vandaag niet meer gaat lukken, maar misschien een andere dag. Loslaten, wat vinden we dat toch allemaal moeilijk. Bedenk dan dat het punt niet hoog op je prioriteitenlijstje stond en dus in verhouding minder belangrijk was dan de dingen die je wel af hebt gekregen.

Daarnaast… wat is nou werkelijk het ergste dat er gebeurd als dit niet klaar (of ‘af’) is?! Blijkbaar valt het wel mee, want anders was het wel klaar geweest (omdat het hoger op je prioriteitenlijstje had gestaan). Met andere woorden: loslaten!

Leestip: Loslaten? Ja graag, maar hoe doe je dat nu precies

Een situatie loslaten is onmogelijk zolang je je ertegen verzet en zolang je de negatieve gevoelens en emoties die het oproept, blijft herhalen en voeden door ze in gedachten tegen jezelf of tegen anderen te vertellen.

Check voor jezelf of datgene waar je last van hebt werkelijk zo belangrijk is en besluit dan om het los te laten. Zo maak je jezelf los van de negatieve energiestroom en komt er ruimte vrij voor positieve gedachten, ideeën en ervaringen.

jezelf accepteert

Bekijk het positief

Door middel van positieve affirmaties en je te richten op wat je wel wilt (in plaats van wat je niet wilt), zet je het Universum in werking en creëer je de situatie die jij graag wilt. Het universum kent het verschil niet tussen positief en negatief. Tussen goed of slecht.

Het reageert op de energiefrequentie die je uitzend. Zorg ervoor dat je gedachten, woorden en acties in lijn zijn met wat jij wilt het leven, en dus ook met wat je op korte termijn wilt bereiken of doen.

Door je op het positieve te richten en in gedachten te houden wat belangrijk is, zul jij vanzelf je prioriteiten kunnen stellen om zo ook tijd voor jezelf te hebben. Je zal je kunnen richten op de dingen waar je kracht van krijgt en merken dat de dingen die misschien minder leuk zijn je ook makkelijker af zullen gaan.

Manifesteer

Iedereen kan magie ervaren in zijn/haar leven. Gewoon iets ‘willen’ is niet genoeg. Je moet het kunnen ‘voelen’. Het universum reageert op de trilling van je ‘zijn’. Als je meer geluk en liefde in je leven wilt, zul je jezelf op de frequentie van geluk en liefde moeten brengen. Doe dit door je te richten op dat wat je NU gelukkig maakt en waar je liefde voor voelt. Voel het! En op die manier trek je meer van dat gevoel aan.

Manifesteer wat jij wilt bereiken, wat jij (vandaag) wilt doen en wat jouw ultieme situatie is. Visualiseer het en je zult zien dat het je veel makkelijker af zal gaan. Wie weet wat het universum voor jou in petto heeft?!

Als je negatieve gedachten en_of gevoelens ervaart zeg dan meteen 'next'! Hierdoor breek je de maalstroom van negatief denken af! Denk aan wat je wél wilt dat zich in je leven manifesteert


Stel doelen op korte en lange termijn

Als je een doel hebt en je je daarop richt, dan ga je dat ook halen (manifesteren!). Je herkent het misschien wel: je hebt tig dingen te doen, bent met 3 dingen tegelijk bezig en aan het einde van de dag is er niks (of weinig) af. De kunst is om doelen te stellen op korte en lange termijn.

Op korte termijn houdt dit in dat je een doel stelt (aan de hand van je prioriteitenlijstje) en hieraan werkt tot deze is behaald. Stel daarna je volgende doel en blijf dit herhalen tot de prioriteiten uit je lijstje zijn weggewerkt. Zo richt je je aandacht iedere keer op één ding, waardoor je makkelijk en taakgericht kan werken. Hierdoor werk je geconcentreerder en efficiënter, maar zorg je ook voor een gelukkig gevoel op het moment dat je iets af hebt. Dit zorgt op zijn beurt weer voor motivatie en minder stress.

Op het moment dat je aan je dag gaat beginnen, en dus ook de doelen van die dag, kan je voor jezelf een tijdsplan maken. In hoeveel tijd verwacht (of WIL!) jij het af te hebben, zo uitgerekend dat je ook tijd voor jezelf over houdt?! Noteer dit en houd je daar ook aan.

Stel vervolgens een doel voor de lange termijn; wat wil je uiteindelijk over een langere tijd hebben bereikt? De tijd die je over hebt in de tijdspanne die je voor de doelen op korte termijn hebt gesteld kan je gebruiken voor het werken aan je doel op lange termijn. Zo wordt er niks op de lange baan geschoven, maar kom jij stapje voor stapje dichter bij jouw ideale leven.

Heb zelfvertrouwen en geloof in jezelf

Ik hoor vaak: ‘het is niet makkelijk’, ‘makkelijker gezegd dan gedaan’, ‘dat gaat niet zomaar’, etc.
Ik heb ook nooit gezegd dat het makkelijk zou zijn.. Maar waar een wil is, is een weg. En met zelfvertrouwen en geloof in jezelf kom je overal, dus ook waar jij wilt komen!

Zelfvertrouwen is iets wat je alleen jezelf kunt geven. Om meer zelfvertrouwen en zelfrespect op te bouwen is het niet nodig om de lat steeds hoger te leggen voor jezelf. Het is ook niet nodig om jezelf beter voor te doen dan je je voelt. Waarschijnlijk is alles wat je moet doen, stoppen met jezelf te bekritiseren en al je kwaliteiten te bagatelliseren. Verandering begint altijd bij jezelf.

Als jij verandert, verandert de wereld om je heen met je mee. Dat kan niet anders, omdat jij een andere energie uitzendt, andere dingen doet, andere dingen zegt enz. Als je altijd doet wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg. Op het moment dat jij verandert, verandert het systeem waar jij deel van uit maakt. Als jij gelooft dat je het kan en niet de lat steeds hoger legt, maar je erbij neerlegt dat je doet wat je kan, dan gaat het allemaal helemaal goed komen.

Kan jij hiermee goed van start, maar wil je elke maand toch een steuntje in de rug? 
Wordt dan lid van de Happy Members Club! Ontvang elke maand een nieuwe lifestyle bundel met video’s, een werkboek, download of checklist. EN elke maand een LIVE coaching call met mij!
De Lifestyle bundels bevatten onderwerpen op het gebied van goed voor jezelf zorgen, herstellen en voorkomen van een burn out, doelen bereiken, relaties, zelfvertrouwen, positief denken en persoonlijk geluk. 

Zie je het even niet meer zitten? Heb je inspiratie nodig? Duik in je bundel om jezelf weer op het juiste pad te krijgen. Het is niet moeilijk, niet tijdrovend en met eenvoudige en bewezen tips, strategieën en bewezen technieken. Ontvang dit nu voor maar 24,95 per maand. Probeer het eens uit! Je zit nergens aan vast en kan gewoon per maand opzeggen. Check het hier>>

Tijd voor jezelf nemen en je doelen. Ontdoe jezelf van al dat opgelegde moeten

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday
  • Dit onderwerp ligt voor mij altijd een beetje gevoelig. Tijd voor jezelf nemen vind ik altijd heel moeiljk. Dit helpt wel echt.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >