Creëer jouw ideale toekomst met journalen met 3 tips

Creëer jouw ideale toekomst met journalen

Ken je dat gevoel? Dat je geen grip hebt op de dingen die er in jouw leven spelen? Vaak gaat dit samen met onprettige gevoelens en emoties van machteloosheid of angst. Maar er is goed nieuws, want zo’n negatieve spiraal kun je doorbreken. En je kunt je eigen toekomst creëren. In deze blog/podcast vertel ik je wat mij helpt in mijn manifestatieproces. 

De kracht van journalen

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik een groot voorstander ben van journalen oftewel dagboek schrijven. Denk je nu ‘journalen, waar heeft ze het over?’
Tip: lees dan eerst even een andere blog die daarover gaat, klik hier. Daarna kun je met deze blog verder gaan.

Over de kracht van journalen kan ik heel kort zijn: journaling is ontladen en creëren. Tijdens het journaling-proces kun je in een fijne schrijfflow alle gevoelens, emoties, gedachten en oordelen die jou dwarszitten van je afschrijven. Door het op papier te zetten (liefst letterlijk met pen en papier) vertrouw je het toe aan iets buiten jezelf (het papier), wat zorgt voor ontlading en meer afstand tot je gevoelens, emoties en gedachten (loslaten). 

Daarnaast kun je met journaling creëren waar je hart naar verlangt. Ook dit heeft alles met het magische schrijfproces te maken. Wat je jezelf vertelt (hoe je over jezelf denkt en praat) ga je voor waarheid aannemen. Vaak heeft ons innerlijke criticus de overhand in onze gedachten. En dat is tricky, want je mind maakt geen onderscheid tussen waarheid en leugen. 

Alle verhalen die jij jezelf vertelt, neemt je brein aan voor waar.

En nu komt het: we zijn op niets of niemand zó kritisch, hard en streng als voor onszelf. Ook al maak je jezelf ten onrechte wijs dat jouw droomdoel niet haalbaar is, omdat je je er onzeker over voelt. Jouw mind gelooft het blind. Het gevolg? Je onderneemt geen actie om je dromen waar te maken. En dan krijgt je mind inderdaad gelijk, want op die manier ís je droomdoel ook niet haalbaar. Er is actie en doorzettingsvermogen voor nodig. 

Maar bovenal is het belangrijk dat jij gelooft dat je kunt creëren waarnaar je verlangt. Het helpt als jouw doel of wens vanuit je hart komt en niet bedacht is door je ego. Je kunt met je ratio bedenken dat je een beter betaalde baan wilt, omdat dit meer status en geld oplevert. Maar dan is de kans groot dat het je niet lukt. Wanneer je een andere baan wilt omdat het je meer vervulling en compassie oplevert, is de kans groter dat je die nieuwe job krijgt.

Het gaat om je waarom.. Waarom wil je iets? Dat is jouw motivatie en/of je drijfveer. Je wilt meer geld maar wat gaat het geld je opleveren? Vrijheid bijvoorbeeld..

Het Universum reageert op jouw gevoelens en emoties. Wanneer jouw verlangen naar een nieuwe baan gekoppeld is aan sterke gevoelens die (on)bewust vanuit je hart komen in plaats vanuit je ego (denken), word je wens in het Universum geactiveerd. 

Hoe sterker je voelt dat je iets wilt bereiken, hoe groter de kans is dat het je gaat lukken. Wat het ook is. Je kunt álles creëren zolang de wens in basis grotendeels vanuit je hart komt. Daarnaast speelt je ratio natuurlijk ook een rol, maar die is ondergeschikt. Dit zal ik je uitleggen aan de hand van een metafoor met een auto en brandstof.

journaling is ontladen en creëren.

De auto en de brandstof

Je hartsverlangen kun je zien als de benzine en je ratio staat symbool voor het vervoersmiddel. Zonder vervoersmiddel kom je nergens, maar zonder brandstof kom je ook geen stap verder. Je hebt ze allebei nodig om je doelen en wensen te manifesteren. Maar… je vervoersmiddel héb je en brandstof moet je steeds weer bijvullen. Als je vergeet waarom je ergens naar verlangt, raakt je brandstof op en stopt uiteindelijk het manifestatieproces.

Daarom is het belangrijk om regelmatig bij jezelf in te tunen waarom je iets graag wilt creëren. Ook hier is journaling een uitstekende tool voor. Schrijf over datgene wat je wilt manifesteren. Waarom is dit belangrijk voor jou? Wat zou het opleveren (gevoelsmatig maar ook in je fysieke wereld) als je het bereikt hebt? Wat zijn de voordelen? Laat ondertussen het gevoel van dankbaarheid door je heen stromen. Dit is 100% pure, positieve brandstof!

Re-mínd in plaats van rewind

Welk verhaal vertel jij jezelf? Hoe praat je in het dagelijks leven over jezelf en over anderen? Gebruik je meestal positieve en opbouwende worden? Of kijk je naar jezelf en de wereld om je heen vanuit gebrek en schaarste? Maar nog belangrijker: hoe praat je over jezelf als het aankomt op je diepste verlangens? Hoe grootser en unieker de droom, hoe kritischer, harder en strenger we voor onszelf zijn.

En dan nog iets essentieels: het zijn meestal de negatieve verhalen die we onszelf keer op keer blíjven vertellen. Door jezelf te herinneren wat je graag wilt manifesteren, én waarom je dit wilt, verbind je de energie van je hart (intuïtie) met je hoofd (ratio). Zo geef je jouw metaforische vervoersmiddel een verfrissende opknapbeurt en vul je de brandstoftank weer helemaal tot het randje. Tip: doe dit regelmatig om jouw creatiekracht te versterken.

TIP: Zet elke 2 uur een wekker als reminder in je telefoon om:

 • Te checken of de dingen waar je je energie in stopt nog wel overeenkomen met wat je wilt manifesteren. 
 • Jezelf te herinneren waarom je doet wat je doet. 
 • Te checken welke verhalen je jezelf vertelt. En om negatieve gedachten niet te herhalen maar om te buigen naar iets positiefs (re-mind), en om die wél te herhalen. 

Probeer dit een paar dagen uit om te ontdekken hoe geweldig deze oefening jouw manifestatiekracht versterkt! Jezelf herinneren aan je doelen hoeft maar een paar seconden te duren. Het gaat erom dat je je verbindt met het positieve gevoel alsof je het al gemanifesteerd hebt. Word enthousiast van de bijbehorende intentie of zeg je affirmatie van die dag op. Dat is alles. 

DON’T ->Rewind je negatieve gedachten en overtuigingen.

DO -> Re-mind (herformuleer) je negatieve gedachten en overtuigingen.

3 Tips om je toekomst te creëren

TIP 1: Heb je weinig energie of je voelt je je niet helemaal optimaal op het moment dat de wekker afgaat? Check dan wat je aan het doen was. Grote kans dat de handelingen jou niet bij je droomdoel brengen. Herinner jezelf wat je wilt manifesteren, voel wat het je zou opleveren, en kijk welke stap je nu (of later op de dag) kunt zetten om dichter bij je doel te komen. 

TIP 2: De wereld is een spiegel: alles wat je uitzendt reflecteert naar je terug. Wanneer je ergens negatief over denkt, creëer je (on)bewust meer negativiteit. Met een positieve mindset creëer je juist meer situaties, gedachten, overtuigingen en gevoelens die positiviteit bij je oproepen. 

De wereld is een spiegel: alles wat je uitzendt reflecteert naar je terug.

TIP 3: De toekomst creëer je in het heden. Richt je aandacht daarom op wat je wél wilt bereiken en niet op wat je níet wilt. Je kunt je mind resetten door te journalen. Schrijf eerst op wat je niet wilt (je huidige situatie) en noteer daarna wat je wél wilt bereiken en waarom je dit graag wilt. Welke intentie of affirmatie kun je aan je wens koppelen? Essentiële oliën kunnen dit versterken. Ik heb hier nog een Gratis Online Workshop van gemaakt en hierin vertel ik je waarmee ik 'om' ben gegaan en dit naar aanleiding van een olie voor mijn darmen. Check het hier >>

Stel dat je een positievere kijk op de wereld zou willen hebben. Bedenk dan eerst waarom je dit wilt. Wat is het voordeel van positieve gedachten voor jou? Wat zou het voor verschil in jouw leven teweegbrengen? Schrijf dit op. En herinner jezelf hier regelmatig aan. Zet vervolgens een intentie, zoals overvloed, flexibiliteit of lichtheid. En koppel er een affirmatie aan. Bijvoorbeeld: ‘ik zie in elke situatie en gebeurtenis de positieve kant’.

Journalen is… 
ontladen en creëren

Niet wegschuiven maar opschrijven

Door over jouw toekomst te fantaseren en het op te schrijven zoals je zou willen dat het zou gaan, zet je die energie in gang en creëer je jouw toekomst. Je droomdoel kan angsten triggeren (zowel bij jezelf als bij anderen in je omgeving). Merk je dat deze angsten je spanning opleveren en je daardoor er niet helemaal voor gaat? Doe dan een mind-dump

Een mind-dump is een vorm van journalen waarbij je al je angsten en zorgen van je afschrijft, hoe stom of onbenullig die ook lijken. Een mind-dump lucht op: door ze op te schrijven in plaats van ze weg te schuiven, laat je ze er zijn en kunnen ze losgelaten worden. Want een emotie die je wegstopt (omdat je je liever niet zo wilt voelen), is een emotie die je in je onderbewuste wegstopt. En een weggestopte emotie kun je helaas níet loslaten. 

Een astrologisch duwtje in de rug

Ik ben geen astrologe, maar de maand augustus is de maand van het sterrenbeeld leeuw. Dit betekent dat de eigenschappen van de leeuw gedurende de hele maand in jouw energieveld versterkt worden. Denk hierbij aan je krachtig, vastberaden en trots voelen. En vol zelfvertrouwen en zelfbewust zijn. Ideale eigenschappen om vanuit een vurig verlangen jouw droomtoekomst te manifesteren!

Zet zondag 8 augustus 2021 in je agenda. Op deze datum schijnt de opening van de leeuwenpoort te zijn. Zonder al te zweverig te worden, komt het erop neer dat de energiefrequentie op aarde vanaf die dag verhoogd wordt. Super leuk dat het ook nog mijn geboortedag is. Deze vernieuwde energietrilling brengt nieuwe inzichten met zich mee die jouw spirituele groei (en jouw zielsmissie) stimuleren. Je kunt meer passie en drive gaan voelen om jouw toekomst te creëren. 

De krachtige energie van de leeuwenpoort (en de hele maand augustus) kan jou helpen om meer weerstand te bieden tegen negatieve gedachten, gevoelens en invloeden in je leven tijdens jouw manifestatieproces. Maak hier gebruik van: voel de kracht en passie in jezelf voor wat je wilt creëren. Gebruik de verhoogde energiefrequentie om knopen door te hakken en beslissingen te nemen. 

En onthoud: het Universum reageert altijd op de energie die jij uitzendt. Stel je in augustus bewust open voor nieuwe mogelijkheden en kansen om jouw toekomst te creëren. En vergeet niet om een wekker te zetten om jezelf eraan te herinneren waarom je dit ook alweer wilt manifesteren. Deze aandacht voor jezelf verdien je. Veel plezier met creëren!

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.

With love, 

Uitgelicht in deze aflevering: 

Creëer jouw ideale toekomst met journalen met 3 tips

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

3 tips, angst, dagboek schrijven, emoties, journalen, maan


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Toos van der Maden schreef:

  n Fijne podcast ,met fijne reminders die je weer even met beide benen op de grond zetten en je zo helpen om er weer positief tegen aan te gaan .

  dank je wel Marian

  • Marian schreef:

   Dankjewel, Toos! Lief dat je de moeite neemt om mij dit te laten weten. Waardeer ik zeer ❤️

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >