Zelfvertrouwen hebben is zo belangrijk

Zelfvertrouwen hebben is zo belangrijk en het maakt je leven een stuk fijner en makkelijker. Voor iedereen die worstelt met het hebben van zelfvertrouwen… Onderstaand 7 punten zullen je hopelijk een stukje op weg helpen 🙂

Zeven tips voor meer zelfvertrouwen

Jij bestaat niet voor niets

Het is makkelijk om jezelf weg te schuiven als een waardeloos persoon. Als je weinig zelfvertrouwen hebt dan lijkt het net alsof alle andere mensen belangrijker zijn dan jij. Het lijkt alsof jij er niet echt toe doet.

Maar bedenk dat jij er wél toe doet. Jij bent hier niet voor niets, je bent niet voor niets in deze wereld. Jij mag er zijn, je hebt net zo veel rechten als ieder ander mens. Niemand kan je wegzetten alsof je er niet toe doet, want dat doe je wel. Jij bent belangrijk voor deze wereld, ook al laat de wereld je dat niet altijd merken.

Jij bent fantastisch

Als je hier aan twijfelt dan moet je eens goed naar jezelf kijken. Jij bent een fantastisch mens. Je hebt de wereld ontzettend veel te bieden, je hebt meer in je mars dan de meeste mensen misschien denken.

Laat jezelf niet aanpraten dat je om wat voor manier dan ook minder zou zijn. Jij bent een geweldig mens.

Jij verdient succes

Succes is niet iets dat is voorbehouden aan een selecte groep mensen. Succes is ook voor jou weggelegd. Ook jij mag en kán je dromen bereiken. Ook jij kunt succesvol zijn in wat je doet.

Succes is breder dan alleen veel geld verdienen. Succes is het behalen van de doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Jij kunt doelen behalen, jij kunt meer dan je zelf denkt. Laat je dus niet klein houden door jezelf of door mensen om je heen. Andere mensen kunnen succesvol zijn, en jij kan het ook.

Jij verdient liefde

Soms heb je het gevoel dat je er alleen voor staat in het leven, alsof niemand om je geeft. Laat je echter niet voor de gek houden. Er zijn altijd mensen die van je houden, en er zullen altijd mensen zijn die bereid zijn om van je te houden.

Soms is het misschien niet zo duidelijk, en soms zou je meer liefde kunnen gebruiken. Het ontvangen van liefde is een basisbehoefte, en je kunt er gerust om vragen. En net zoals jij het verdient om liefde te ontvangen, verdient je omgeving ook jouw liefde.

Jij kunt je liefde verspreiden onder de mensen in je omgeving. Jij kunt andere mensen laten zien dat je om ze geeft. Niet alleen zul je op die manier je zelfvertrouwen vergroten, je zult ook dubbel zo veel liefde terug ontvangen.

Vergeet je niet van jezelf te houden

Jij mag leren en groeien

Jij maakt fouten. Iedereen maakt fouten. Fouten zijn in onze maatschappij omgevormd tot een zwakte, tot iets wat je altijd moet vermijden. Toch is er helemaal niets mis met het maken van fouten. Sterker nog, het maken van fouten is de snelste weg naar persoonlijke groei.

Dus, accepteer je verleden. Iedereen maakt fouten, iedereen heeft een verhaal. Dat wil niet zeggen dat je je daar constant mee bezig hoeft te houden, of voor hoeft te schamen. De fouten die je in het verleden maakte hebben je gevormd tot de geweldige persoon die je nu bent. Maak je dus niet druk, accepteer het.

Jij mag zijn wie je bent

Andere mensen willen je maar al te graag veranderen, ze willen je naar hun hand zetten. Dat wil echter niet zeggen dat jij niet goed bent zoals je bent. Wat andere mensen ook van je vinden, jij mag zijn wie je wilt zijn.

Jij mag zelf kiezen hoe je je leven wilt inrichten. Jij mag je eigen fouten maken, je eigen lot bepalen. Je mag vreemd zijn, je mag ‘normaal’ zijn. Je mag zelfs onzeker zijn. Het maakt allemaal niet uit, je bent perfect zoals je op dit moment bent. Je hoeft niet te veranderen tenzij je dit zelf wilt.

Je mag voor jezelf opkomen

Je hoeft niet over jezelf heen te laten lopen. Wanneer mensen jou iets aandoen wat je kwetst of pijn doet mag je in actie komen. Dat wil niet zeggen dat je grof of respectloos moet zijn, het wil zeggen dat je je grenzen mag bewaken.

Sterker nog, het bewaken van je grenzen is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten en jezelf te beschermen tegen schadelijke invloeden. Wanneer iemand iets bij jou uithaalt dat je niet kunt accepteren, laat het dan weten. Vertel die persoon dat hij of zij een grens heeft overschreden.

Jij bent te waardevol om jezelf als oud vuil te laten behandelen. Geef je omgeving duidelijke grenzen waaraan zij zich kunnen houden. Dat schept duidelijkheid voor de mensen om je heen, en geeft jou de rust om je zelfvertrouwen verder te laten groeien.

Heb jij voldoende zelfvertrouwen? Wat is jouw tip?

Met dank aan Rens van Houten. 


Tags

fijner leven, tips voor zelfvertrouwen, worstelen met zelfvertrouwen, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
Zorgen en Stress

>