Zal 2013 anders zijn dan dit jaar?

Dat zal niet aan het jaar liggen maar voor een groot deel aan jezelf. Waarom maakt de één wel zijn goede voornemens waar en de andere niet?

Naar mijn idee is dit afhankelijk van wat je denkt en zeker ook wat voor stappen je onderneemt.

Verander je niets aan wat je nu doet dan zal er ook niets veranderen. Heel veel om me heen hoor ik mensen zeggen dat ze niet doen aan goede voornemens omdat deze toch niet uitkomen. Bij zo’n insteek zullen ze inderdaad niet uitkomen of zal je ze niet waarmaken.

Welke verandering wil jij waarmaken in 2013?

Ik bedoel écht waarmaken? Als je het komenden jaar anders wilt hebben dan zal je anderen moeten gaan denken en anderen acties moeten ondernemen. Verandering begint bij jezelf en dan zullen externe omstandigheden vanzelf volgen.

Maak voor jezelf eens een lijst wat je allemaal zou willen veranderen. Bekijk deze lijst eens goed en kies daarna iets uit wat je écht graag wilt. 

Is het een groot doel? Breek deze dan in stukjes en maak er kleine doelen van.

Begin er nu mee met je doel te visualiseren. Dus maak een mooie film in je hoofd voor als je dat doel hebt bereikt. Jij bent de regisseur, schrijver, producent en hoofdrolspeler van je eigen leven. Start met het kijken naar wat je wilt en kijk niet naar wat je niet wilt.

Visualisatie zal een heel verschil maken in het bereiken van je doelen.

Bucketlist en Goede voornemens

Voor mij is het vanavond mijn bucketlist weer tevoorschijn halen en een roze stift en strepen wat we hebben gedaan en wederom weer even nadenken wat ik graag wil voor 2013 en dit begint voor mij altijd met het opschrijven. Heerlijk vind ik het om te doen. Even stil staan bij wat je hebt gedaan, wat anders kan en hoe ik het graag zou willen zien.

Plan jij wel eens een vakantie?

Ik neem aan dat het antwoord ‘ja’ is. Wat maakt dat dit dan niet vaak gebeurt bij het kijken naar je eigen leven?

Om 2013 jouw jaar te maken dan zal je iets moeten doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Plannen van je jaar en je successen.

Mijn voornemens

Ik zal ontkom er natuurlijk niet aan om mijn goede voornemens op te schrijven.

Meer te gaan joggen/hardlopen. Ik ben alweer goed bezig want ik heb deze week drie keer gelopen.

Minderen met het eten van suiker! Dit is bij mij op en af. Dan ben ik er vanaf dan begin ik weer. Ik zie het als roken. Elke keer als ik weer een stukje chocolade neem dan wil ik weer meer. Ik merk en voel dat ik van suiker moe wordt, geen energie krijg en zelfs een beetje down. Vanaf blijven dus of eigenlijk minderen.

Ik heb wat leuke positieve uitdagingen die ik van de week bekend zal maken. Ik wil meer energie stoppen in Just Be You. Het is geweldig om te doen en gezien de vele leuke en aardige mails die ik krijg. Heerlijk. Dank je wel hiervoor!

Er komt een hele leuke nieuwe website! Verrassing…..

Goed voor mezelf te blijven zorgen. Als ik lekker in mijn vel zit dan krijg ik ook veel meer voor elkaar en zie je veel meer de positieve kanten. Een heel belangrijk item voor 2013

Meer video’s opnemen.

Quality time met de mensen om mij heen die voor mij belangrijk zijn. Het zijn de kleine dingen die het hem doen.

Leuk om jouw goede voornemens te horen!

Ik wens je een heel mooi oud en nieuw. Een heel fijn, gezond, gelukkig, stralend, bruisend 2013! Dat het een fantastisch jaar voor je mag worden.

Niet vergeten: je bent geweldig!

Ik zou je bucketlist en/of goede voornemens dolgraag willen horen. Leuk als je een reactie achter wilt laten om te laten weten wat jouw voornemens zijn.

 


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst
 • Evelien schreef:

  Hallo Marian, ik lees je berichten altijd met belangstelling Nog niet eerder gereageerd, maar nu dus wel: Ik heb net mijn eerste voornemen in daden omgezet. Ik heb me nl. net ingeschreven voor een cursus reiki Liep al een tijd met dat idee rond, vond niet de juiste plek om de cursus te volgen. Tot vandaag dus, een goed begin van dit nieuwe jaar.
  Ik wens jou een fijn jaar toe.

 • Suniva schreef:

  Beste Marian,

  Ten eerste wil ik je bedanken voor al je mooie woorden gedurende het jaar 2012. Je hebt me meer geholpen en geinspireerd dan je zelf zou kunnen denken. Vooral toen mijn moeder in oktober jl een tia heeft gehad en ik op niet direkt naar haar toe kon. Ik woon in nederland en zij op Curacao. Maar ik heb doorgezet en geloof dat ik bij haar kon zijn. Op 12 december ben ik naar Curacao gevlogen en ik reageer vanuit Curacao.. Ik heb 3 fantastische weken met mijn moeder doorgebracht en ik merk dat mijn komst haar heel veel goed heeft gedaan. Wat mij verdrietig maakt is dat ik weer terug moet naar nederland, maar ik heb me voorgenomen om dit jaar weer terug te komen. Mijn voornemens voor 2013 is meer in mezelf geloven en geloven dat ik alles kan bereiken wat ik wil. Beste wensen voor 2013.

  • Wow Suniva, wat een mooie woorden. Ik ben er even stil van. Wat goed van je dat je hebt doorgezet.

   Niet verdrietig zijn en geniet van het NU! Doe je moeder de groeten van me en ik ben hartstikke blij met je mooie reactie.

   Heel veel succes met je fantastische voornemen en ik hoor graag weer van je.

   Warme groet, Marian

 • Brenda schreef:

  Lieve Marian, ten eerste wil ik je bedanken voor je positiviteit. Heeft me heel goed geholpen dit jaar tijdens mijn scheiding.
  Mijn goede voornemens! Ik heb dus nog NOOIT een vakantie gepland. Dus dat wil ik gaan doen. Aangezien het behoorlijk ver is en prijzig, kan ik in ieder geval aan het plannen en geld sparen hiervoor beginnen. Daarnaast is mijn plan om meer uit mijn comfort zone te stappen. Hiermee bedoel ik, meer in mezelf geloven en minder ‘invullen’ wat anderen van mij vinden. Meer in mezelf geloven!
  Beste wensen voor iedereen!!!

  • Hoi Brenda,

   Dank je wel voor je bericht. Geen dank en heel graag gedaan. We gaan er dit jaar weer een heel mooi en positief jaar van maken. Morgen komt er weer een leuke positieve uitdaging ;-).

   Wat een mooi voornemen en als je nu al begint met opzij leggen voor de vakantie dan moet het zeker gaan lukken. Laat je met het weten?

   Warme groet, Marian

 • Ferdy Koot schreef:

  Mijn voornemen voor dit jaar is in 12 maanden, 52 weken, 4 kwartalen, 365 dagen (over kleiner wordende periodes gesproken) uit mijn schulden te komen. EN tegelijkertijd iedereen laten genieten, amuseren met een redactioneel artikel of een colum ergens schrijven over het fenomeen hoe i n k o m s t e n in ieder geval bij mij uit-ga-ven aan schijnen te trekken die gróter zijn dan de inkomsten.
  Zélfs al bind ik werktuigelijk een elastiekje of zoiets om mijn portemonnee om te laten zien dat ik b e w u s t niet meer uit wil geven of aankopen wil doen. Helaas….ik heb geen natuurkunde gestudeerd en kan nog geen cursus betalen om mijn ‘blueprint’ te wijzigen.

  Beste niettemin voor 2013 allemaal!

  • Een moedig voornemen. Hoewel het lastig lijkt, omdat ingesleten gewoontes nu eenmaal moeilijk te veranderen zijn: met een lange adem en hard werken zal het je uiteindelijk lukken.
   Was het maar waar dat alle gewenste veranderingen met een simpele druk op de knop ingezet kunnen worden. Volgens mij geldt dat voor alle goede voornemens hier op de site. Het begint met een droom, een plan en dan volgt actie. Wat de meeste mensen doen als het niet in 1 x lukt is stoppen. Mijn ervaring is dat iets wel degelijk een nieuw patroon kan worden. Door simpelweg gewoon steeds opnieuw te beginnen. Zonder jezelf stom te vinden of jezelf schuld aan te praten. Je zwaktes onder ogen zien, da’s pas knap! Succes!

   • Hoi Petra,

    Het is inderdaad zo lastig om gewoontes te veranderen! We willen vaak ook veelste veel tegelijk doen terwijl het verstandig is om eerst het ene aan te pakken en dan het anderen. De aanhouder wint, echt waar! Mooi gezegd van je.

    Dank je wel voor je mooie reactie.

    Warme groet, Marian

  • Hoi Ferdy,

   Je weet duidelijk wat je wilt dus dat is al een eerste stap. Heb je ook al stappen gemaakt wat je als eerste wilt gaan doen? Je hebt echt geen blue print nodig hoor. Alle wijsheden zitten in jezelf en je komt er wel.

   Succes en dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • 2013 brengt mij:

  gezonder leven, meer uitjes ( alleen), minder zorgen, meer schrijven, meer flow.. En meer mediteren….en als het lukt op vakantie of een weekendje weg met mijn gezin.
  marian heel veel geluk in 2013 en hoop dat ik nog lang van je site mag genieten!

  • Hoi Els.

   Wat leuk dat je schrijft: 2013 brengt mij…. Dan ben je e ral van overtuigd en dat is harstikke goed. Geen twijfel ;-). Het gaat je lukken. Ik was van plan weer veel energie in mijn site te gaan steken dus dat komt ook goed.

   Bedankt voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • morris schreef:

  Mijn goede voornemen voor 2013 is eindelijk het rijbebewijs halen en meer vertrouwen in mezelf te hebben.Marian,ga zo door en voor jou en alle lezers van de site een gooie roetsj naar 2013 zoals we dat in het zuiden zeggen.

  • Hoi Morris,

   Dat gaat je lukken! Laat je het even weten als je je rijbewijs in je bezit hebt.

   Dank je wel voor je leuke bericht.

   Warme groet, Marian

 • Mijn goede voornemens zijn om verder te gaan waaraan ik begonnen ben,ik heb al veel geleerd en hoop in 2013 nog meer te leren.Mijn affirmatie is:Ik geloof in mezelf en ben trots op mezelf!
  Hiermee ga ik in 2013 zeker door.Marian bedankt voor een jaar justbeyou,en je steun en zeer zeker tot volgend jaar.Iedereen een fijne jaarwisselingen en een positief 2013 toegewenst
  Liefs Eliza.

  • Hoi Eliza,

   Dank je wel voor je mooie woorden! En houden de affirmatie: geloof in jezelf. Een hele mooie en je mag zeker trots zijn op jezelf.

   Warme groet, Marian

 • “Zelfzorg” staat vooraan mijn agenda. Ik ben oververmoeid geraakt door de gevolgen van klierkoorts en zal dus in de eerste plaats aan mezelf moeten denken, niet aan mijn werk, ik merk dat dit een uitdaging wordt.
  Ik wil ook meer gaan koken, mensen uitnodigen om samen te eten, receptjes uitproberen. Ik wil ook meer bewust gaan eten, nog meer bio, nog meer gezond, nog fruit.
  Ik wil graag es alleen op reis: à la “Eat, pray, love”: alleen met mezelf en trots zijn dat ik dat kon.
  Als het weer lente wordt, wil ik weer meer gaan fietsen.

 • Bedankt voor de steun in de rug!
  Ik ben aan het herstellen van een burn out en een belangrijk doel daarbij is mezelf accepteren, lief zijn voor mezelf en eerst voor mezelf zorgen en daarna voor de ander. Jouw berichtjes helpen enorm!
  Dit zijn dus gelijk mijn voornemens voor 2013!
  Iedereen een fijne jaarwisseling en dat 2013 veel momenten met een gouden randje mag hebben!

  Veel liefs, Linda

  • Hoi Linda,

   Oh een burn out is afschuwelijk maar aan de andere kant je moet wel letterlijk even stil staan en je komt er veel sterker uit maar dat is makkelijker gezegd dan als je erin zit. Gelukkig schrijf je dat je herstellende bent en inderdaad jezelf accepteren is een heel belangrijk item. Wat fijn om te lezen dat ik daarin kan helpen maar jij doet het toch maar gewoon.

   Denk om jezelf en heel veel sterkte met het herstellen. Jij bent het belangrijkste!

   Warme groet, Marian

 • Mieke Schepens schreef:

  Mijn voornemen voor 2013 is om door te blijven gaan op de door mij ingeslagen weg: doorgaan met de schrijfcursus, boeken lezen van anderen en daar van leren, meedoen aan schrijfwedstrijden en me hierdoor bekwamen in het schrijven. En vooral luisteren naar anderen. Mag ik je alvast een fijne jaarwisseling toewensen en een gezond en gelukkig 2013 ? Warme groet, Mieke

  • Hoi Mieke,

   Dank je wel voor je wensen, jij ook! Wat leuk een schrijfcursus dat zou ik ook nog wel een keer willen. Ik schrijf (blog) wel maar je wilt niet weten hoe, lol. Laat je met het weten als je meedoet met een schrijfwedstrijd?

   Warme groet, Marian

 • jacqueline schreef:

  Lieve Marian, mijn voornemen is om toch meer te gaan schrijven, misschien neem ik wel contact op voor een vaste blog. En mijn conditie op te krikken, voornamelijk meer te gaan fietsen. En de auto meer te laten staan.En meer genieten van muziek!! En vooral in het NU gaan leven. Als ik weer afdwaal, mezelf tot orde roepen. Dank je wel voor alles en een hele fijne jaarwisseling en de aller, aller, liefste wensen voor 2013!!!!! xx

  • Hoi Jacqueline,

   Dank je wel voor je leuke lieve reactie. Altijd goed als je contact met mijn opneemt.

   Wat een mooie voornemens heb je! Begin er met één om de kans van slagen toe te laten nemen.

   Warme groet, Marian

 • Superbedankt voor de mooie wensen, Marian!
  Fantastisch hoe positief jij in dit leven staat. Ik bewonder dit enorm.
  Het is voor mij elke dag wel leuk de “quote van de dag” te mogen lezen. Ik ben je daarvoor welk héél erg dankbaar voor! Het zijn telkens inspirerend teksten die je even doen nadenken over je eigen leven.

  Geniet nog van dit laatste stukje van 2012 en ik wens je alvast een positief en héél mooi 2013 toe!
  Voor mij zeker een jaartje waar ik weer mezelf kan zijn!

  Licht, liefde en kracht in alles wat je verder doet!

 • Marjolein schreef:

  Lieve Marian,

  Jij dank voor het afgelopen jaar! Voor je blog berichten en inzet.

  Ik heb wel goede voornemens en ik ga er nu 1 uitkiezen waar ik voor ga kiezen.

  Thans, Mary

 • Hennie schreef:

  Mijn voornemen is om net zo door te gaan zoals ik al 73 jaar heb gedaan, genieten van man, kinderen en kleinkinderen , een positieve instelling, gezond eten, veel fijne fietstochten maken en bovenal dankbaar zijn voor alles wat het leven te bieden heeft. 2013 welkom!!!

  • Wow 73 jaar zulke mooie voornemens! Daar teken ik voor en dan te bedenken dat je met de tijd mee gaat door te reageren op een blog bericht. Mijn complimenten en op naar jouw voornemen Geweldig!

   Dank je wel.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.