Wanneer is het de juiste tijd?

Veel mensen stellen mij de vraag wanneer het  ‘juiste moment’ is om iets te doen en/of te veranderen. 

  • Wanneer is het de juiste moment om van baan te wisselen? Het is nu tenslotte crisistijd. 
  • Wanneer zal ik echt voor mij zelf kiezen? Ik kwets alleen zoveel anderen mensen als ik dat ga doen. 
  • Wanneer zal ik part-time gaan werken? 
  • Ik zou graag voor mezelf willen beginnen.. wanneer zal ik dat gaan doen? Nog maar even wachten? 
  • Elke keer begin ik maandag met afvallen maar ik ben nog niet afgevallen.

Wat is nu de juiste tijd om zo’n stap te maken? 

Eerlijk………………?

Er is geen juiste tijd. Dat betekent niet dan een andere tijd ‘fout’ is maar er zal altijd wel iets zijn waardoor het niet de juiste tijd is. Ik geloof niet in de juiste tijd maar ik geloof in het NU. NU is het de juiste tijd. 

Je hoeft niet alles meteen te veranderen maar je kan zeker kleine stappen maken naar je doel. Kleine stappen hebben een groot effect. 

Natuurlijk is het makkelijker om iemand te laten vertellen wanneer het de juiste tijd is om dat het natuurlijk ‘eng’ is om een stap te maken, om te geloven in jezelf , zelfvertrouwen te krijgen en het is makkelijker om naar een ander te wijzen als het niet helemaal gaat zoals je wilt. 

Ik weet dat een sprong, risico en/of je droom achterna gaan de moeite waard is. 

Doe er alles aan om naar de richting te gaan die je graag wilt bereiken. 

En de juiste tijd? De juiste timing? De juiste tijd om een sprong in het diepe te maken? Ik denk niet dat er een ‘juiste tijd’ is! De reclame van Nike is hier perfect voor; “just do it’. 

Het is altijd de juiste tijd!

Ga doen wat je het liefst wilt doen. Maak anders een lijst met allemaal kleine stappen die je kunt ondernemen. Ga stapjes maken. 

De juiste tijd is NU! Het is altijd de juiste tijd om jezelf voorop te zetten, je beste leven te leven, doen wat je graag wilt, je niet meer druk maken wat anderen van je denken, van jezelf houden. Ga voor wat jezelf wilt en maak je dromen waar. 

Wacht jij op de perfecte tijd?


Tags

geloof in jezelf, je leven te veranderen, jezelf, nu, tijd voor jezelf, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.