Wow, wat zie je er goed uit! Het groot complimenten boek. Winactie!

Dank je wel voor alles wat je doet. Je bent geweldig. Dank je wel dat je er bent, zonder jou had ik het niet gered. Top dat je dat gedaan hebt. Wat zie je er goed uit!

Wow een compliment krijgen is toch zo leuk maar onderschat het geven van een compliment niet. Een compliment krijgen en geven doet je (glim) lachen want zeg nu eerlijk iedereen heeft toch behoefte aan waardering. Het geven van een compliment ervaar ik altijd weer als iets positiefs. Vergeet ook het compliment aan jezelf niet!

Expert hierin is Frank van Marwijk en heeft het boek “Het grote complimenten boek” uitgegeven en groot is het boek zeker. Een luxe boek vol inspirerende inzichten over complimenten.

Soms denk je dat je geen compliment hoeft te geven omdat de ander dat toch wel weet maar dat is een verkeerde gedachte. Zoals met uitdaging van dankbaarheid als met geven van complimenten zal je merken dat je alleen al door actief met waardering bezig te zijn opmerkzamer wordt op het goede om je heen.

Het groot complimenten boek

Een geweldig mooi boek die ik je ook zeker kan aanraden. Ik heb het boek met veel plezier en positiviteit gelezen. Er staan mooie one liner’s in, mooie afbeeldingen en overzichtelijk ingedeeld.

Een kritische kijk op kritiek

Dat vindik ook zo mooi aan het boek dat de schrijver laat zien hoe je kritiek kunt ombuigen tot een compliment. Complimenten en kritiek zijn vormen van feedback die gewoonlijk worden beschouwd als elkaars tegenstelling.

 

[quote align=”center” color=”#999999″]

Wees langzaam met kritiek en snel met waardering

– Robin Sharma

[/quote]

Winactie ” Het groot complimenten boek”

Justbeyou mag 3 exemplaren weggeven van dit geweldige boek.

Wat moet je hiervoor doen? Geef, door onderstaand een reactie achter te laten, antwoord op de volgende vraag:

Wat is het mooiste compliment wat jij ooit hebt ontvangen? 

Op woensdag 12 december om 20.00 uur maak ik de winnaars bekend.

Ook ‘Het Groot Complimenten boek’ lezen?

Je kunt ‘Het groot complimenten boek’ eventueel hier bestellen. Heb je ook het complimenten kalender 2013 gezien?
Een leuke december tip ;-).

Als je dit artikel leuk vindt dan zal ik erg waarderen als je dit blogbericht wilt delen.Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen of door onderstaand een reactie achter te laten. Dank je wel.


Tags

complimenten, frank van marwijk, het groot complimentenboek, winactie


Misschien vind je dit ook leuk:

1 maart: Nationale Complimentendag!

1 maart: Nationale Complimentendag!
 • Michelle schreef:

  Tijdens mijn stageperiode kreeg ik van mijn begeleider te horen: ‘Blijf alsjeblieft in het onderwijs, jij bent er geknipt voor.’ Dat was alles wat ik op dat moment even nodig had.

 • marthe schreef:

  Wat ik als moooiste complimentje heb gekregen..is dat ik een snoepje zou zijn wat nooit op gaat.. hahaha…

  en daarby ook alle ellende die me is aangedaan..toen ik met mijn 1e vriendje had.. diegene mij dat niet aan wou doen.. vond ik ook wel erg lief

 • Lieselotte schreef:

  Ik raak niet uitgelezen hihi

 • Lieselotte schreef:

  Ik kreeg gisteren een compliment en daar werd ik inderdaad heel blij van;

  Een vrouw als jij is net een klavertje vier.. je hebt geluk als je er eentje vind.. dat ben jij, en laat niemand je iets anders zeggen!

  En hierbij ook een compliment voor jou Marian, wat een geweldige website heb jij gemaakt.. daar word ik ook blij van!

  • Hoi Lieselotte,

   Dank je, dank je, dank je, daar heb je weer iemand blij meegemaakt. Waardeer ik zeer.

   Liefs, Marian

 • Toen ik dit blogbericht las, vorige week, ben ik gaan nadenken. Wát was/is nu eigenlijk het mooiste compliment dat ik ooit heb ontvangen? Ik kon het me niet herinneren… Daar schrok ik best wel van. Ik, die toch zo bezig is met affirmaties en met de impact die positieve woorden hebben op ons leven.

  Hoe komt het toch, dat ik het me niet kan herinneren? Op de een of andere manier onthouden we eerder de negatieve dingen dan de mooie, positieve. Niet dat we ze vergeten, maar in ons onderbewuste maken de negatieve opmerkingen meer indruk en blijven ze beter hangen. Ze komen harder aan. Verder is het zo dat we geneigd zijn om complimenten af te weren of weg te wuiven. We hebben geleerd om bescheiden te zijn. En… dat wat je deed was niet zo bijzonder of geweldig en eigenlijk heel normaal, toch?. Ja, voor jouzelf misschien, maar voor de ander was het bijzonder en daarom kreeg je een compliment. Je geeft de ander dan ook een cadeau door het compliment in dank te ontvangen.

  Laten we dus voortaan complimenten in ontvangst nemen, zonder ze weg te wuiven of zonder het kleiner te maken. Aanvaard het omdat je het verdiend hebt. En het is toch ook ontzettend leuk om iets moois en positiefs te horen over jezelf?

  Iederéén heeft het nodig om zich geliefd en gewaardeerd te voelen. Geef daarom zelf ook welgemeende complimenten weg. Leuk om te doen en voor de ander leuk om te ontvangen. Als we allemaal meedoen, dan zullen we voortaan veel complimenten weggeven aan een ander en er tegelijk veel terug ontvangen.

  Ik krijg gelukkig tegenwoordig regelmatig complimenten, en dat geeft een fijn gevoel. En natuurlijk geef ik ze zelf ook dagelijks weg. Het is leuk om zo een immaterieel cadeau weg te geven aan iemand die het verdient.

  En… nu ik er zo over nadenk, heb ik heel recent nog twee prachtige complimenten gekregen. Of het de mooiste ooit waren, dat weet ik niet, voor dit moment liggen ze vers in mijn geheugen. Mijn man noemde me vorige week zijn ‘allessie’ en een collega noemde me de ‘reddende engel’. Hoe leuk is dát om te horen?

  • marian schreef:

   Wow wat heb je dat mooi geschreven Dirkje, Ik kan me er helemaal in vinden. Dank je wel voor je mooie reactie!

 • Anneke schreef:

  Bij mij heeft het compliment ‘Wat zie je er weer goed uit’ het meeste indruk gemaakt. Ik heb 10 jaar anorexia gehad en vond complimenten/opmerkingen over mijn lichaam verschrikkelijk. Bang om dik te worden zat erg vast tussen mijn oren. maar toen ik weer aan de beterende hand was kwam ik een oud klasgenootje tegen die me tijdens de periode ervoor alleen eens voorbij had zien komen. Toen was ik broodmager, vel over been. Ze durfde niets te zeggen. Maar deze keer stopte ze en zei ze vol bewondering ‘wat zie jij er weer goed uit’. En deze keer kon ik het horen en binnen laten komen. Ik voelde het en ik beaamde het. Dat was een bevestiging dat het heel goed met me ging. En nu ben ik al weer een aantal jaar eetstoornisvrij!!!!!

 • Toen ik je leerde kennen had je niks, nu heb je nog steeds niks, maar je geeft mij alles!

 • bertie schreef:

  Van mijn zoon en dochter kreeg ik te horen dat ik een super mam ben waar ze ontzettend veel van houden,een moeder die probeert haar kinderen los te laten maar er altijd zal zijn wanneer wij haar nodig hebben wij zijn ontzettend blij dat wij jou als moeder hebben en houden heel veel van
  Dit maakt mij ontzettend blij en trots

 • Sandra schreef:

  Mijn dochter van 11 gaf mij vorige week een geweldig compliment:
  Als ik mn kamertje niet heb opgeruimd, kan je weleens boos doen…nou ja boos ‘proberen’ te zijn, want je ogen blijven altijd lachen. Meer oefenen mam!

 • Martin schreef:

  Bijna vier jaar geleden vertelde ik aan een klant dat het die dag mijn 30ste trouwdag was 9 maart), waarop ze vroeg: Hoe oud was je dan dat je trouwde? 14?
  Lief he?

 • Alweer een aantal jaren terug in een zeer vijandig gebied waar het uiterste van onze mensen werd gevraagd en waar het zo maar van het ene op het andere moment helemaal mis kon gaan. Kwam er zomaar uit het niets een compliment mijn richting uit wat me tot op de dag van vandaag helpt om bij mezelf te blijven. Zijn woorden waren “als iedereen was zo als jij dan zag de wereld er veel en veel vrediger uit”. En wat had ik nou gedaan, niets helemaal niets bijzonders, het is me wellicht van nature gegund anderen als mens te zien onder welke omstandigheden dan ook.

 • Vivian schreef:

  Een oud student van mij nu 22 jaar oud heeft het heel moeilijk gehad zowel binnen het gezin alsook binnen de naaste familie en haar relatie. Ik begeleidde haar voorheen op school en als er weer eens problemen waren belde ze vaak na middernacht om haar hart te luchten. Het was haar droom om in de verpleging te gaan en ik heb haar adviezen gegeven. Haar droom is intussen in vervulling gegaan. Zij gaat nu intern wonen. Zij is van Indiase afkomst maar dat is geen belemmering om mij mam te noemen. Ze zei onlangs tegen mij ” Mam bij jou voel ik me geliefd en veilig, Jij hebt me mijn waardigheid teruggegeven, door jou ben ik van mezelf gaan houden”. Dat was het mooiste compliment dat ik gekregen heb.”

 • Ramona schreef:

  ‘You’re more than just a pretty face, you’re talented, creative and a heart of gold!’

  Dat was echt het mooiste compliment die ik..tot nu toe.. heb gekregen! ik smolt helemaal! 🙂

 • ” Ik heb je graag! ” Zo kort en toch zo veel betekenend.

 • Godelieve Blommaert schreef:

  Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen kwam van een persoon die veel bewondering uitte naar mij toe omdat ik al jaren lang de nodige zorgen aanbood met veel liefde en geduld aan mijn gehandicapte echtgenoot en daardoor nog iets moois van ons leven wil maken , het gaf me de spontane indruk om verder te gaan … Dit mooie moment en compliment was voor mij heel speciaal en zal ik altijd blijven naleven en onthouden !

 • Dank je voor alle steun en sterke schouder die wij van je mochten krijgen en gebruiken! Dit compliment kreeg ik van haar man en kinderen na de begravenis van mijn beste vriendin die vorig jaar na een zwaar ziekbed van 2 jaar op 51 jarige leeftijd overleed.

 • isabel schreef:

  Mijn mooiste compliment kwam van mijn zoontje die zei: “mama, ik wou dat je de hele dag op school in mijn bank zat. Zo kon je me de hele dag helpen en ben jij altijd heerlijk kortbij mij!! ” Wat heerlijk om uit een kindermondje te horen!!

 • Ik gloeide van trots toen mij verteld werd: ” wat een warm bad is jouw gezin, vrolijke kinderen en allemaal gezelligheid waardoor ik me heel erg welkom voelde!” Na al mijn twijfels of ik het wel goed deed als alleenstaande moeder was dit een heel waardevol compliment 🙂

 • Mooiste compliment was tijdens slaap feestje van mijn dochter.
  Het was al erg laat en paar wilde slapen en paar waren aan het keten.
  Ik moest toen heel streng worden en twijfelde later of ik niet te streng was en of de meiden het wel leuk hadden gehad.
  S,ochtends zei opeens een meisje dat ze het goed vond dat ik streng was want dat hadden we nodig.
  Een mooier compliment kon ik niet krijgen !

 • bianca schreef:

  Het compliment ‘wat zie je er goed uit!’ Nu bijna 2j geleden in een soort burn out terecht gekomen en altijd blijven vechten om eruit te komen. Zo’n compliment is dan zo waardevol. Het voelt als n bekroning op mijn gevecht en n bevestiging van dat ik op de goede weg ben en dat ik t gevecht niet voor niets ben aangegaan.

 • Het mooiste compliment dat ik kreeg van mijn middelste zoon:” Mamma, je hebt zoveel nare en vervelende dingen meegemaakt in je leven, en toch blijf je altijd blij en kunnen we met jou lachen, dat is zo knap, hoe doe je dat? ” Daar werd en word ik nog steeds warm van!! Groet, Margreet.

 • Mijn waardevolste compliment:”Weet jij hoe belangrijk jij voor vele andere mensen bent?”

 • Een vreemd meisje van 7 jaar die ik niet kende vertelde me dat ik mooi was terwijl ik me heel lelijk en onzeker voelde op dat moment. Net of als ze een bescherm engel van me was.

 • Karin Veenhuis schreef:

  Mijn grootste compliment heb ik gekregen van diverse vriendinnen en natuurlijk mijn man, die me vertelden dat ik, ondanks al het lange wachten op kinderen, toch de liefste en beste mama ben !!

 • MIjn compliment kwam van mijn kinderen, die vonden mij de leukste, liefste en de geweldigste vader

 • Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen is dat ik zo sterk ben en zo gevoelig ben voor Gods leiding terwijl ik aan alle kanten aan het worstelen ben om mijn leven op orde te krijgen

 • Jij kan zo makkelijk vergeven, dat de wereld er op klein niveau een stukje mooier van wordt. Is dat een mooi compliment of niet?!

  • marian schreef:

   Hoi Mieke, dat is inderdaad een heel mooi compliment!

 • Complimentjes uitdelen is een ding maar ze ontvangen een andere.
  Ik zelf heb daar ook altijd moeite mee je bagatelliseert het complimentje.
  “Wat heb je een mooie jurk” deze och gewoon in de opruiming gekocht.
  Ik word omringt door complimentjes ik ben lief, grappig mooi slim jaja aan complimentje nooit een tekort maar ja ik ben nu eenmaal een ietwat onzeker mens. Dat is niet zo heel erg zo ben ik nu eenmaal. Vaak wacht ik nu even en zeg dan dank je masr oef moeite kost t wel. Het mooiste compliment was en is nog steeds dat mijn stiefdochter na heel wat lastige jaren mij nu vraagt om advies en ondersteuning. Van mijn andere stiefdochter kreeg ik een compliment dat ik altijd zo mezelf ben gebleven en dat ze dat wel heel erg fijn vond.

 • Marjolein schreef:

  Het grootste compliment wat ik van meerdere mensen heb ontvangen is:
  “Het is echt bewonderenswaardig hoe positief jij blijft ondanks je ziekte en alle tegenslagen die je hebt gehad”

  Lieve groet, Marjolein

 • Ingeborg schreef:

  Een van mijn mooiste complimenten:”jij bent helemaal goed zoals je bent, omdat jij Ingeborg bent!”

 • Een irakees vluchtelingen gezin heb ik jarenlang voort geholpen.hun jongste zoontje heb ik gereanimeerd en hij is nu vijf. vanavond zegt de oudste zoon van 15tegen mijn zoon op de voetbal…..zeg even tegen je moeder dat ze een held is…de boodschap is keurig overgebracht….mooiste compliment sinds tijden….wat nwaardering uit npuber en dat tussen al zn voetbalvrienden

 • Bianka schreef:

  Een van de complimenten die mij het meeste raakte en daardoor ook het meeste is bijgebleven is: “The stars in your eyes reflect the sunshine in your heart”! Dit zei ooit een vrouw tegen mij toen we op vakantie waren in Australië. We zaten met heel de familie te eten in een nogal sjiek restaurant. Ook onze kinderen, toen 1,5 en 3 jaar, waren daarbij. De vrouw die dit tegen mij zei stond er van te kijken hoe onze kinderen zich heel de avond zonder te mopperen of vervelend te zijn zich zo goed konden vermaken. En dat kwam, vond ze, op de manier hoe ik met mijn kinderen om ging.
  Maar een compliment als: ” mama jij bent de liefste mama van de hele werold” is voor mij zeker net zo dierbaar!

 • Wil niet op facebook reageren omdat iedereen dat kan lezen. Vind ik soms niet prettig. Ongetwijfeld een compliment gehad,maar op dit moment weet ik ze even niet. Als alles weer lekker is ga ik zeker weer reageren. Dus ligt niet aan jou, maar aan mij op dit moment.

 • Ik heb 25 jaar geleden de beste keus gemaakt, door met jou te trouwen.

 • Brenda schreef:

  “Ik ben blij dat er maar één JIJ is… anders was het wel heel moeilijk kiezen tussen al die vrouwen’ 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >