Besparen op boodschappen

Van de week gesprek met vriendinnen gehad over de uitgave van boodschappen en dit leuk me een leuk blog bericht ook naar aanleiding van het leven met een low budget blog van Rinskje.

Manlief werkt in de bouw en ik geloof dat we nog blij mogen zijn dat hij nog werkt alleen de betalingen laten nog wel op zich wachten. Je kan echt merken dat de economie slechter gaat. Ik kijk niet naar het nieuws omdat ik daar niet positiever op wordt maar volgens de mensen om mij heen gaat het voorlopig niet beter worden.

Ik richt me liever op het positieve dan negatieve maar even terug op het boodschappen doen.

Besparen op boodschappen

Ik heb even mijn bankafschriften erbij gehaald en zie dat ik toch wel aan de 150,00 tot 200,00 per week uitgeef aan boodschappen. Slik! Een vriendin van mij vertelde dat ze met vier bijna volwassen met 80,00 per week boodschappen doet. Hoe doe je dat?

Nu vroeg mijn wederhelft wat geeft iemand gemiddeld uit aan boodschappen? Geen idee, dus eigenlijk is dit mijn vraag aan jou.

Aparte huishoud portemonnee

Ik ben begonnen met een aparte huishoud portemonnee met alleen contant geld. Het contante geld om de boodschappen van te betalen want pinnen is natuurlijk erg gemakkelijk maar daarmee ben je snel het overzicht kwijt. Echter ik ga vaak naar de Albert & Heijn. Ik weet deze is niet het goedkoopste maar zit bij mij om de hoek en daar gebruik ik de zelfscanner. Ik ben dus verplicht om de boodschappen te pinnen.

Nu heb ik geld wat ik gepind hebt weer uit mijn portemonnee gehaald en apart gelegd maar dat werkt nog niet echt. Misschien moet ik er even inkomen.

Ik kan natuurlijk nog boodschappen doen bij de lidl en letten op de aanbiedingen. Of de meiden niet meer naar de Albert & Heijn laten gaan want die willen nog wel eens wat extra’s halen e.d. maar wij houden teveel van lekker eten e.d. om echt hierop te besparen.

Ik schrok echter van de verschillen qua uitgaven bij mijn vriendinnen.

Wat ben jij ongeveer per maand kwijt aan de boodschappen?

Bespaar jij op je boodschappen en hoe doe je dat?


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Mijn gezin bestaat uit 2 volwassen en een peuter en wij geven ongeveer 60 tot 70 euro uit aan boodschappen elke maand. Volgens mij is dat best netjes? We gaan vooral veel naar de Lidl, maar verder zou ik niet weten hoe we het doen, volgens mij doen we niet veel bijzonders hahaha

 • trouwe lezer schreef:

  Leuk om de reacties te lezen. Ik koop bewust en alleen maar wat ik nodig heb voor die week. Dat scheelt zoveel. Ik vind kleding/schoenen een groter probleem voor mij en 2 kinderen bewust te kopen. Natuurlijk kijk ik bij de goedkopere winkels ook, maar zie het dan net niet, ook met schoenen niet. Dat is echt de laatste jaren bijna onbetaalbaar. Maar 2e handswinkels zijn momenteel een uitkomst en de uitverkoop.

  • Trouwe lezer, ik hoor idd ook steeds meer over 2ehandswinkels. Ik ben er laatst in één geweest, niet van een ‘nieuwe’ te onderscheiden. Zo netjes!

   Thanx voor aanvulling.

 • Wij geven ongeveer toch een 120 € uit voor 2 man wel in België. Maar moet wel zeggen dat ik niet alles in de zelfde winkel haal met gevolg dat je hier en daar verschillende dingen meebrengt. Ja het eten is verschrikkelijk duur geworden. Maar vind wel belangrijk dat je gezond en lekker eet. Anders kan je het geld aan een dokter gaan geven doordat je ziek word. Wat ik wel doe zijn mijn wasproducten en shampoo ect….in aanbieding kopen. En wat ik ook zonde vind zijn die kant en klaren menu’s die zijn zo duur en ook nog is ongezond.

 • Katinka schreef:

  Toevallig had ik het er ook over met vriendinnen en collega’s. Ik probeer duurdere artikelen zoals vlees,wasmiddel, koffie en shampo etc altijd in de aanbieding te kopen. Ook bewaren wij restjes en doen soms bewust in het weekend geen booodschappen en proberen creatief te zijn met wat we nog in huis hebben. Ik wil ook beter in de gaten houden wat we uitgeven. Ik ben bang dat het toch over de 100 euro heen gaat (gezin met twee kinderen). Ik kom ook vaak bij Ah maar koop dan artikelen die ‘ in de bonus’ zijn en/of euroshopper producten (mozzarella, pindakaas, wc-papier, afbakcorssaintjes, geraspte kaas) naar onze mening prima producten voor een lage prijs.

 • marjolein schreef:

  Ik heb mezelf aangeleerd om wat meer tijd te nemen voor het boodschappen doen.. als je voor het vak staat.. staan de bijvoorbeeld bij de potjes groenten van het A merk op ooghoogte… kijk ik onderaan, en dan voor een onbekend merk betaal je ineens 0,50 cent ipv 1,50… voor het zelfde product.. die neem ik voortaan. als je al die kleine bedragen bij elkaar opteld svheelt het best veel.ik besteed ongeveer 80 euro per week voor 2 personen.. en eet dan lekker, met alles erop en eraan.. ook croisants bijv. Afgebakken betaal je volgends mij iets van 2,- voor 2 croisantjes… voor 55 cent heb je van het merk euroshopper 4 croisants, die je dan zelf eben moet afbakken… en ik ben voortaan aardappels gaannschillen, ipv kant en klare zakjes.. het is voor mij dus echt iets meer tijd nemen, thuis.. en in de winkel! bij elkaat bespaard me dat zo’n 50 euro per week.. ik rijd tegenwoordig ook 1 x per week naar de lidl, scheelt ook een hoop!

 • Inderdaad wel eens leuk om te zien hoe andere mensen boodschappen doen! Ik heb inderdaad een tijdje met een minimum inkomen moeten leven omdat ik langer dan een jaar ziek was door een burnout. Toen deed ik het voor 50 euro per week, het was echt enorm moeilijk maar wel een uitdaging. Daardoor gaat het nu vanzelf, ik mag tegenwoordig van mezelf ongeveer 70 euro aan boodschappen halen en we – mijn gezin bestaat nu uit mij mijn dochter en mijn zoon maar die woont in co-ouderschap bij mij.- redden het daar makkelijk van! Inderdaad wat minder weg gooien en zo nu en dan een ouderwetse kliekjesdag 😉

 • Beste Marian,

  Wij geven met twee volwassenen max 70 euro in de week uit aan boodschappen.
  We halen ze ook bij de AH.
  Wij zijn sinds begin dit jaar heel anders gaan eten. Geen pakjes en zakjes meer, zoveel mogelijk vers en hooguit 1x per week vlees. Dit scheelt natuurlijk wel wat. Wij hebben het voorrecht om bij mijn schoonouders een groentetuin te hebben. Sinds vorig jaar zijn we daar mee begonnen, dit jaar voor het eerst best veel groente uit eigen tuin. Dat scheelt enorm in de kosten.

  Hartelijke groet,

  Sabrina

  • marian schreef:

   Hoi Sabrina, inderdaad veel beter voor je zonder pakjes en zakjes. Ik ben er nog niet echt vanaf ;-). Dank je wel voor het delen van je verhaal! Ik zie net je website, ziet er gaaf uit. Ik ga even bij je ‘neuzen’.

   Thanx voor je reactie, leuk!

 • Hallo daar!!! Ik kan je vertellen dat ik sinds nog niet zolang anders ben gaan werken, daardoor ik minder verdien, en kwa boodschappen doen wij het met 2 volwassenen ongeveer 60,- in de week, en daarbij let ik des te meer op de kleintjes….eerst gooide ik wat we over hadden weg, maar de laatste tijd vries ik dingen in, en eet ik het 1 week later weer op.gewoon omdat ik het zonde van me geld/ eten vind om alles de vuilnisbak in de gooien, terwijl het goed eten is, zo is het toch;). vroeger eten we vaak merk producten, maar de laatste tijd eet ik gewoon eigenmerk of let ik op reclame.
  groetjes

  • marian schreef:

   Dank je wel Els, leuk en inspirerend om te lezen hoe anderen dit weer aanpakken en hoe ze dit doen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >