Vier eenvoudige positieve gewoontes om toe te passen.

Als je regelmatig mijn blogs lees dan weet je dan ik echt van de aktie ben en positiviteit.

Vaak zijn het de kleine dingen die het doen. Ik geloof dat er veel te ‘halen’ valt in de kracht van de gewoonte. Kleine stappen oftewel acties die elke dag worden genomen kunnen oplopen tot een enorme verandering in de loop van de jaren.

Vier positieve gewoontes die je gemakkelijk kan toepassen:

Drink een extra glas water per dag

Het is algemeen bekend dat het goed is om een water te drinken maar er zijn maar weinig mensen die dit ook daadwerkelijk doen. Misschien is de vastgestelde 8 glazen water op een dag een beetje veel voor je maar je kunt vast gaan beginnen om een extra glas water per dag te drinken.

Water is goed voor je en zorgt voor een gehydrateerde huid. Dit zal je niet meteen merken maar in de loop van de jaren telt een extra glas per dag zeker en zal je blij zijn dat je deze gewoonte ‘eigen’ hebt gemaakt.

Kijk naar een positief ding in iedere situatie of mens.

Vaak zeggen we meteen het negatieve of is dat het eerste waar we naar kijken. Probeer eens om ten minste meteen één positief ding over een situatie of mens te benoemen. Zo leer je ook kijken naar het positieve in plaats van naar het negatieve.

Doe iets leuks voor je partner.

Vaak hebben we het maar druk, druk en nog eens druk. Wat zo gewoon en eigen is schiet er vaak bij in.

Je weet pas wat je mist als het er niet meer is, zeg ik vaak.

Veel mensen vinden een relatie vanzelfsprekend maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Door de vanzelfsprekendheid eindigt vaak een relatie. Investeer in je relatie en doe iets leuks voor je partner. Het hoeft niet groot te zijn. Meestal zijn het de kleine dingen die het hem doen. Een briefje in de lunch-trommel, onder de kussen of in haar/zijn zak, een kopje koffie brengen met wat lekkers erbij, onverwacht een bioscoop en oppas regelen, een romantisch etentje bij candle-light, een lief sms’je versturen waarin je verteld wat degene voor je betekent etc.

Neem elke keer iets mee uit een kamer.

Ik weet niet hoe jij het ervaart maar ik kan heel slecht tegen ‘rommel‘. Een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd. Vaak laat ik het ook op zijn beloop totdat ik het helemaal zat wordt en dan als een gek ga opruimen. . Sinds een paar weken probeer ik elke keer iets mee te nemen of op te ruimen als ik een kamer verlaat. Vaak loop ik van kantoor even naar de keuken en dan neem ik meteen de kopjes mee, neem de prullenmand mee om te legen, de rekeningen die beneden liggen meteen weer naar boven voor de ordner etc. Ik kijk altijd even om me heen als ik de kamer verlaat. Wat kan ik meenemen?

Het vraagt niet om een grote inspanning maar je zult verbaasd zijn hoe veel makkelijker het is om je huis ‘rommel vrij’ te houden.

Welke gezonde gewoontes heb jij?

Als je dit artikel waardevol vindt dan zal ik erg waarderen als je deze blog wilt verspreiden. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen of door onderstaand een reactie achter te laten. Dank je wel.


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

  • Echt weer een fijne blog, vooral die over rommel opruimen ga ik toepassen! Als je fulltime werkt en alleenwonende moeder bent dan is dat nog wel eens een klus, het bijhouden van alles. Bedankt voor de tips!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >

    Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.