Verwacht niet dat het leven altijd eerlijk is

Verwacht niet dat het leven altijd eerlijk isVaak vragen mensen ben je altijd zo positief en gebeurd er dan niets negatiefs in je leven.

Natuurlijk heb ik ook mijn ups en mijn downs en tegenslagen in het leven. Net zoals ieder ander. Ik denk alleen als je positief leert denken en/of kijken dat je er beter mee om kan gaan.

Ik denk dat er altijd tegenslagen zullen zijn. Je zult moeten leren om hier mee om te gaan. Je kunt alleen maar groeien door uit je comfort zone te komen, door actie te ondernemen en dat er anderen dingen in je leven kunnen gebeuren dan dat jij verwacht.

Mijn spreuk is dan ook: ‘heb geen verwachtingen, anders word je teleurgesteld.’

Om de goede dingen in het leven ten volle te kunnen waarderen, moeten we eigenlijk ook het tegenovergestelde ervan meemaken en/of ervaren. Als het buiten altijd zonnig was, zou je mooi weer weer heel gewoon vinden. Is het onwijs slecht weer en met heel veel regen, dan leer je die heerlijke zonnige dagen te waarderen.

Laat je echter niet verlammen door het idee dat het leven niet eerlijk is. Voor sommige mensen geldt dat het leven onopgemerkt aan ze voorbij gaan. De tijd gaat zo ontzettend snel en voordat je het weet is het weer kerst.

Maak er wat van en je kunt beslissen om nu het roer om te gooien, maar verwacht niet dat het meteen lukt.

“Als je focust op resultaat, zul je nooit veranderen. Wanneer je focust op verandering, zul je resultaat zien.”

Alles heeft een reden. Alles is goed, zelfs de slechte dingen. Het hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt. Het is makkelijker een positieve houding te hebben als je beseft dat alles goed is, zelfs de slechte dingen.

Hoe zie jij het? 

Als je dit artikel waardevol vindt voor inspiratie en/of motivatie dan zal ik waarderen als je dit artikel wilt verspreiden door het te delen met anderen mensen.Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat.

Tip van Steven:


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Marijke schreef:

  We leven nu eenmaal in een wereld met oneerlijke mensen en het valt niet altijd mee om daar goed mee om te kunnen gaan. Ik denk dat het eigenlijk heel menselijk is dat we bepaalde verwachtingen hebben.Het hele leven bestaat uit verwachtingen/ruilen (het geven en nemen..) maar zoals we allemaal weten komt van ruilen huilen…omdat helaas niet iedereen even eerlijk is. Er zijn nogal wat slechterikken onder ons. Misschien dat we er daarom beter voor moeten waken, niet al te HOGE verwachtingen te hebben en goed te kijken wie je voor je hebt, dat voorkomt een heleboel teleurstellingen.

 • Helemaal waar, Marian.

  Toevallig heb ik op http://www.eefdingen.wordpress.com zondag jl. 24 februari op mijn blog Zelfhulp-doe-boekjes http://wp.me/p36pMz-9H ook geschreven hoe ik het positief denken probeer vast te houden. In de heftigere tijden moeilijker.
  Maar ik geeft het leven, ook in moeilijkere tijden, zoveel meer kans als ik het positief benader. Het is alleen al fijn als ik het telkens weer mag proberen van mezelf.

  Fijn dat jij het positief denken op deze manier weer doorgeeft.

  Spread the word!

 • Franciska schreef:

  Het klinkt zo eenvoudg maar is dat niet. Het hooft volgt niet altijd het hart.
  Zoals iedereen heb ook in onlangs een aantal akelige ervaringen waarbij ik achteraf heb moet ik constateren dat het voornamelijk ligt aan de verwachtingen die ik had.
  Misschien moet ik het dagelijks een paar maal hard op voor de spiegel uitspreken?

 • Annabella schreef:

  Dank je wel voor je mooi geschreven stuk tekst! Helemaal waar en ik herken me erin.

 • Marijke schreef:

  Hallo Marian,

  Het maakt mij blij geen verwachtingen te hebben. Dan is alles wat je krijgt juist meegenomen.

  Groeten Marijke

 • Ingrid schreef:

  Hallo Marian,
  Dank vooer je mooie woorden. En ze zijn zo waar. Ik laat mij zeker niét meer verlammen. Ik probeer van iedere dag te genieten en mij positief op te stellen. Na anderhalf jaar therapie heb ik geleerd er te mogen zijn. En wie heeft bedacht dat het slecht weer is als het regent?

 • Ben pas 20 jaar, maar toch vind ik dat dit allemaal klopt.
  Soms ben ik een tijd verdrietig, maar doe ik dan wat leuks met vrienden of familie dan waardeer ik dit nog meer en geniet ik ook een stuk intenser.
  En het is zo dat je er mee leert omgaan!
  Jezelf weer uit die sleur halen zegmaar! 🙂

 • Jacqueline schreef:

  Ja, het leven is niet altijd toppie, soms lijkt alles vaneigens te gaan, en soms is het “overleven”. Maar juist door de tegenslag ga je alles meer relatieveren. En daardoor kun je meer genieten van het gewone. Als je van het gewone “iets bijzonders maakt ” kun je ontzettend genieten. En ook van de mensen om je heen. xx

 • christa lavigne schreef:

  Ik ben dankbaar dat ik in Belgenland mag leven met zoveel goede sociale instanties en onderwijsmogelijkheden. De liefde van mijn ex was heerlijk en toen hij voor een alterneut en spirituele dame koos koos stortte mijn wereld totaal in. Ik ween nog drie keer per dag en … voel me echt dom hierin … ook al is het afscheid al anderhalf jaar geleden. Ik deed alles voor hem ,leefde in functie van hem (artsenpraktijk) gaf mijn liefde mijn alles… en zo zie je maar… niet alles weggeven , blijf wat egoist over je eigen zodat je niet volledig onderuit gaat bij een scheiding… . Het leven is passie delen en geven maar vooral in eerste instantie zorgen dat je sterk genoeg bent om tegenslagen te trotseren en niet te lang te treuren.. want het is sneller kerstmis voor je het weet en je hebt de grootste stommiteit gedaan nl. niet gefocust op verandering en dat is zonde van de tijd !!! Vind justbeyou.nl één van de mooiste sites in de benelux qua zielsbeleving met je medemens… Kom gerust naar België !!!

 • Yvonne schreef:

  Alles in het leven heeft een reden, die visie heb ik, ook al zijn het soms hele nare of verdrietige gebeurtenissen. Ik ben zelf nogal positief ingesteld en een vechter, maar soms zo ver neergehaald dat er toch twijfel ontstaat, en dan is het gewoon weer omhoog kruipen uit dat immens diepe gat, omdat ik weet dat er als je boven bent toch weer iets moois op je staat te wachten. Andere mensen in hun waarde laten vind ik heel belangrijk, maar ook mezelf de kans geven om te genieten van het mooie wat op mijn eigen pad komt, al vinden anderen dat niet zo leuk. En ondertussen weet iedereen toch dat het gras aan de overkant alleen maar groener lijkt, maar er vaak slechter aan toe is dan bij jezelf. Geniet van die kleine dingen in het leven, en maak er iets moois van, dan kun je de minder leuke dingen ook een stuk beter aan. En je hebt gelijk hoor, want al de veranderingen van de laatste tijd hebben voor mij een positief resultaat opgeleverd, zodat ik weer even kan bijtanken, maar vooral genieten !!
  Liefs van Yvonne

 • Maar,….., soms is het ook wel weer fijn om verwachtingen te hebben. Hoop doet leven.
  Een toepasselijke spreuk vind ik:
  “Wie niet in wonderen gelooft, is geen realist”
  David Ben-Gurion (1886-1973)

 • Beste Marian,

  Je blog van het leven is niet altijd even eerlijk vind ik super. Ik herken me er wel in.
  Vroeger maakte ik plannen voor de toekomst vb, die dag dat doen en de andere dag weer dat met die persoon. Door een aantal flinke klappen en tegenslagen in het leven ben ik daarmee gestopt. Nu leef ik van dag tot dag en zie ik wel wat ik doe en met wie, zo is het leven veel relaxter en leuker omdat je niet weet wat er gaat komen.

  Dankje om deze blog te maken.

  Groetjes Eva

 • Hoi Marian
  Het leven zonder verwachtingen levert mij ook veel op. Maar het wordt niet altijd begrepen. Men denkt snel aan een addertje onder het gras bij mij. Het heeft bij mij veel van doen met wat ik dacht dat mensen van mij verwachtten. In een lange periode van postnatale klachten kwam ik erachter dat ik vooral dat aan het doen was. Ik ben een bezig bijtje. Als ik dan wel eens praatte over mijn zorgen, zei men al snel; je moet ook eens wat rustiger aan doen! Je bent altijd zo druk met alles. En dat deed ik dan. Werd ik ook niet gelukkiger van. Als we de wereld (en onze kinderen) meegeven enerzijds door te zetten en te presteren en anderzijds niet zo druk te doen want dan vraag je schijnbaar om problemen, snapt niemand er toch meer iets van? (en dat blijkt). Laat iedereen maar op z’n eigen manier met de uitdagingen van het leven omgaan. We zijn allen van nature capabel ermee om te gaan. Dat moet het uitgangspunt zijn. Mijn motto is dan ook; Je kunt wel druk zijn maar je moet je niet druk maken!

 • Soelastrie Pawirodihardjo schreef:

  Beste Marian,

  Dankje voor deze blog. Het komt als geroepen. Het leven is inderdaad niet altijd eerlijk. Vooral als je zo je best doet om het goede te doen in het leven en vooral voor anderen. Als het niet gewaardeerd wordt dan voel je je gedemotiveerd en verslagen. Maar als dit gebeurt denk ik altijd dat het wel goed komt en blijf doorzetten ondanks de tegenslagen. Makkelijker gezegd dan gedaan maar zo werkt het eenmaal. Het goede wordt ALTIJD beloond. Het hoeft niet binnen een dag of een week, maar bet your life…..het komt wel GOED.

 • Mooi en herkenbaar bericht, Marian.

  Een positieve houding zorgt inderdaad voor veerkracht bij tegenslagen. Ik vind het zelf ook heerlijk om geen verwachtingen te hebben. Het leven is veel spannender en interessanter als je je eigen toekomst niet vastlegt.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >