Stop met het hebben van verwachtingen van anderen mensen

Als je verwachtingen hebt dan word je vaak teleurgesteld. Dit zijn vaak de grootste teleurstellingen in het leven. Vaak verwachten we dingen van anderen die een ander helemaal niet in gedachten heeft of het niet weet.

Het leren om geen verwachtingen meer te hebben zal een stuk minder energie kosten en je minder frustratie opleveren. Het zal je ook leren om te richten op dingen die er echt toe doen in je leven.

Stop met het zoeken naar goedkeuring van anderen.

Jij bent de regisseur van jouw leven en niemand anders. Waarom zou jij je dromen niet achterna gaan? Omdat iemand anders mening anders is dan die van jou? Jij vindt de mening van een ander belangrijker dan die van jezelf?

Hoe meer beslissingen je neemt op basis van jouw intuïtie, hoe minder verwachtingen je nodig hebt of goedkeuring van een ander. Je bouwt hiermee aan je zelfvertrouwen.

Vertrouw op jezelf. Wees jezelf en weet dat jouw innerlijke weet wat goed voor je is.

Vergelijk jezelf niet met anderen en volg je eigen pad.

Stop met verwachten dat anderen mensen je leuk/aardig vinden.

Hoe aardig vind jij jezelf? Indien jij van jezelf houdt en jezelf respecteert dan heb je deze verwachting niet nodig.

Kijk nu eens in de spiegel en zeg tegen jezelf: “Ik hou van je en vanaf nu ga ik dat ook laten zien’.

Het is belangrijk om respect te hebben voor anderen mensen maar het is nog belangrijker om respect te hebben voor jezelf. Als je oefent in het hebben van respect voor jezelf en houden van jezelf dan zal je lekkerder in je vel zitten, een betere vriend(in) zijn, beter tegen obstakels op je pad kunnen en je krijgt het WOW-factor. (meer hierover kan je zien in “Van Jezelf Houden”)

Richt je niet op één persoon om aardig gevonden te worden maar spendeer je tijd met degenen die je waarderen. Er zal altijd wel een negatief persoon zijn die je bekritiseert.  Richt daar je aandacht niet op!

Heb jij veel verwachtingen van anderen mensen?


Tags

goedkeuring, houden van jezelf, intuïtie, jezelf, leuk aardig gevonden willen worden, verwachtingen hebben


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Wat een vonds…vanmorgen vroeg nog goede raad gegeven (helft van je tekst) aan iemand terwijl ik zelf een hele weg heb moeten afleggen om “happy” te zijn. Inderdaad , grote verwachtingen van iemand anders ..maar steeds niets werden. Na wat tranen en afspraken met mezelf voel ik me goed. En dat in deze donkere periode. Is ook zo..we verwachten soms wat we zelf zouden doen.Maar is niet vanzelfsprekend. Bedankt..je site even doorgestuurd naar een vriendin.

 • erwin nanuruw schreef:

  Hallo,

  Leven zonder verwachtingen zal bij mij niet werken. Een voorbeeld, je verwcht als je thuiskomt dat het huis is opgeruimd, maar dat is niet zo. Dus je bent teleurgesteld. Mag ik dat niet verwachten dan. In mijn opinie hoort het er gewoonbij. Daar kies je voor. Een relatie zonder er iets van te verwachten is geen relatie maar een luchtbel waar je in leeft. Het gaat goed voor een tijdje, je neemt jezelf in de maling en dan spat de luchtbel uit elkaar en kom je voor de harde werkeliijkheid,nl dat je relatie gebaseerd is op een zeepbel. Je gaat dan nergens voor. Je verwacht dat je kind e tafels kan opnoemen, maar dan kan deze niet. En ja je bent teleurgesteld.Wat moet je dan doen , geen verwachtingen hebben en zien dat ze achter gaat lopen, of je neemt actie en gaat met je kind aan de slag. Vertel het mij maar wat ik verkeert zie

 • Katinka schreef:

  Mooi geschreven en heel erg van toepassing op mij.
  Ik richt mijn aandacht nog te vaak op die ene persoon die negatief is in plaats van op alle lieve en aardige mensen om mij heen. Ik wil nog te graag door iedereen aardig gevonden worden. Inmiddels heb ik geleerd o.a. door het boek ‘leren leven als een elastiekje’ dat de buitenwereld je innerlijke wereld weerspiegelt en dat er waarschijnlijk een deel van mezelf is dat mezelf niet aardig of goed genoeg vindt. Hier werk ik al aan maar het is en blijft lastig voor mij….

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >