Makkelijker gezegd dan gedaan…

Het is net zo gemakkelijk te geloven dat we geweldig zijn als dat we 'waardeloos' zijn.
Makkelijker gezegd dan gedaan…

Vaak lees ik in de reacties: ‘maar het is moeilijk’ of ‘het is niet makkelijk’. Met andere woorden: ‘het is eenvoudiger om iets te zeggen dan om het ook daadwerkelijk uit te voeren’. Niemand heeft ooit beloofd dat het leven alleen maar gemakkelijk zou zijn. Denken dat het moeilijk is, maakt het echt niet makkelijker. Wanneer je dit maar voor jezelf blijft herhalen, ga je het ook echt niet voor elkaar gaat krijgen. Je sluit voor jezelf een deur.

Makkelijker gezegd dan gedaan…..

Opgevoed worden door een moeder die altijd negatief was, is niet altijd makkelijk geweest. Het moeilijkste was het besef dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven. Ik heb gekozen om te leven met liefde, respect en dankbaarheid. Het is moeilijk om te zien dat niet iedereen zo is en anderen proberen te profiteren van je hart, hoop en vertrouwen. Mensen die negatief zijn en proberen je te breken. Ik zal alleen nooit opgeven want ik ben sterk en blijf geloven in wat er allemaal kan zijn.

Een beetje lef en moed is wel nodig om het leven voluit te leven. Om jouw dromen waar te maken en iedere avond met een voldaan gevoel te gaan slapen. Maar onmogelijk is het niet. Alles wat je nodig hebt is een gezonde dosis optimisme en geloof in jezelf. Optimisme is het fundament van moed. Bouw jouw leven op een stevig fundament en niets houdt jou tegen om je dromen waar te maken.

You can do it!

Als iets niet lukt dan heb je niet gefaald maar geleerd.

 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

deur, leef jouw leven, positief denken


Misschien vind je dit ook leuk:

Blijf vertrouwen

Blijf vertrouwen
  • Hier heb ik echt wat aan en vandaag zeker nodig. Ik zeg ook zo vaak dat het niet makkelijk is. Dank je wel, Marian. Jij bent echt een inspiratie voor mij.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

    Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
    Zorgen en Stress

    >