Blijf vertrouwen

Blijf vertrouwen

Blijf vertrouwen Alles zal op het juiste moment naar je toekomen.

Transcriptie van deze Podcast: Blijf vertrouwen

Hee, superleuk dat je er weer bent bij een nieuwe podcast. Gisteravond had ik een gratis online masterclass 'Reset je energie en creëer het leven waarvan je droomt'. En ik had nog zoveel energie over, dus ik dacht ik neem deze podcast even op. 


Ik heb het gedaan, het leven creëren waarvan ik droom. Dat is niet over één nacht ijs gegaan.


Ik moet nu alleen even uitkijken wat ik zeg, want ik kreeg gisteravond als feedback dat mijn stopwoordje is: "zeg maar". Dus dat probeer ik te vermijden. Maar overal waar je op richt, dat groeit. Dus ik moet er heel even op letten. Ik moest er eigenlijk wel om lachen.


Ik kreeg zoveel leuke berichten, dat ik gewoon even een korte podcast voor je wilde opnemen, dat ik je wil aanmoedigen om vertrouwen te hebben voor wat jij wilt in het leven.


Het zijn allemaal lastige tijden nu en voor veel mensen is het nu nog lastiger, of het voelt veel zwaarder. Helemaal als je niet lekker in je vel zit.


Een gebeurtenis kun je niet veranderen. Ik zeg altijd, je kunt alleen jouw reactie veranderen.

In een Real Life Manifestatie workshop geef ik vaak de formule: G + R = U. En 'G' staat voor een gebeurtenis en de gebeurtenis kun je niet veranderen. 'R' staat voor een reactie en 'U' staat voor uitkomst.


Dus als jij de uitkomst wilt veranderen, kun je aan jouw reactie  werken, dus jouw reactie veranderen.


Vaak handelen we vanuit angst, in plaats vanuit liefde en/of vertrouwen. En als jij in angst-gedachten blijft hangen, of deze constant hebt, dan kun je niet verwachten dat dingen gaan veranderen zoals jij het graag ziet. 


Dat heb ik gisteravond ook verteld, want alles is energie en welke energie straal je uit? 


Wat mij veel heeft gebracht, is het hebben van vertrouwen. Ook al zag ik het nog niet helemaal voor me. En ik had ook niet verwacht dat ik zover zou zijn, dat ik uitgever zou zijn van zeven of acht boeken, is het onderhand. Als je me dat had gezegd, had ik je uitgelachen.


Heb vertrouwen dat jij komt waar je wilt zijn, dat je ook kijkt naar wat er voor je ligt, in plaats van wat achter je ligt. Want vaak kijken we allemaal wat er niet is, in plaats van wat er wel is.


Als je in jouw achteruitkijkspiegel blijft kijken, dan zie je niet wat er voor je gebeurt. 

Ik vertelde gisteravond ook, als je gaat fietsen op een open ruimte en je hebt de ruimte en je kijkt naar links tijdens het fietsen, dan stuur je ook naar links. Je eindigt dan ook weer waar je bent gestart. 


Waar kijk jij naar?

Naar wat er is geweest?

Wat er anders had gekund?

Wat je beter had kunnen doen?

Of kijk je naar waar je naartoe wilt?

Wat je ervan hebt geleerd? Wat kun je nu anders doen?


Ik heb geleerd dat het leven altijd in petto heeft, wat voor mij bedoeld is. En dat leeft voor mij zoveel makkelijker, dat ik dat heb aangenomen. 


Als ik bijvoorbeeld in een file beland, dan kun je mopperen. Maar ik heb besloten dat ik dat niet meer doe. Dan zeg ik bijvoorbeeld: "Dank je wel, Universum". Want wie weet heeft het mij behoed voor een ongeluk, of wat dan ook. Dat is een andere kijk op het leven. Dat heb ik moeten leren.  


Hoe beter ik in mijn vel zit, hoe lekkerder ik me voel, hoe beter me dat ook afgaat. Dus ik zeg altijd, je eerste prioriteit is om jezelf goed te voelen.


Mijn oudste dochter moet ook altijd om mij lachen, maar toch pikt ze dingen op. Toen ze een jaar of twaalf was, kreeg ze van haar tante een magneet in haar handen geduwd. Haar tante zei: "Nu kan ik je niet meer omver duwen". En toen zei mijn oudste: "Ja, maar tante, mijn moeder zegt altijd...". En toen was ik gespitst, van wat gaat ze nu zeggen? En toen zei ze: "Mijn moeder zegt altijd dat waar je in gelooft, gebeurt ook". En inwendig moest ik zo lachen. Twaalf jaar en dit toch oppikken. 


Vorig jaar heb ik even op m'n bonus kleinkind gepast, terwijl mijn dochter en haar man een nachtje weg waren. En zij reden terug en toen belde ze me op. "Mam", zegt ze, "ik moest heel erg aan je denken".


Ze had nog een plantje voor mij gekocht omdat ik aan het oppassen was,  hartstikke lief. Alleen het duurde heel erg lang met het inpakken en met het afrekenen. Dus ze had zitten te mopperen van: "Jeetje en bla bla bla". Toen belde ze me op, ze zegt: "Mam, ik weet niet of je het gehoord hebt, maar er is een groot auto ongeluk op de A12. Maar wij zitten daar net achter. Als dat plantje eerder klaar was..". Ze zei eigenlijk: "Als mijn cadeautje voor jou klaar was geweest, hadden we daar in gezeten".


Toen dacht ik, dat is iets wat ik altijd zeg, of waar ik in ben gaan geloven. En ik vond het zo mooi dat ze dat zag.


Dus heb ook geduld, iets wat ik zelf nog niet helemaal heb. Manlief moet daar wel om lachen, maar ik wil dat wel toepassen, of dat ik mezelf moet toespreken, van: "Heb geduld". 


Ik zit nu bijvoorbeeld ook in zo'n transitie, of een overgangsfase. Ik heb bereikt waar ik altijd van droomde. Ik leef en werk volledig in vrijheid en zonder druk en stress.  


Nu weet ik ook dat de reis mooier is dan de bestemming. Nou, dat zeg ik niet helemaal goed, want de bestemming is zeker mooi. Maar ik voel me 'om het hand'. Ik heb even geen doel. Dus ja, ik moet daar weer vertrouwen op hebben, dat het pad zich hier aandient waar ik enthousiast over ben en waar ik voor kan gaan, met volle overtuiging. 


Dat pad zie ik ook heel eventjes niet. En dat geeft niet, ik weet dat mijn taak is om te vertrouwen en me goed te voelen. En ja, dat is ook elke keer weer een reminder voor mezelf, daarvoor ook deze podcast natuurlijk.


Dus ik weet dat ik nu ook vertrouwen moet hebben dat er wel weer een pad zich aandient. Voor mij dus ook steeds weer een leerweg.


Zie een tegenslag niet als een tegenslag, maar zie het als een mega stap naar iets moois in je leven. Ook al zie je helemaal nog niet wat het je gaat brengen.


Vaak moet je ook de eerste trede van de trap nemen om de gehele trap te kunnen zien. Stapje voor stapje, zeg ik altijd. 


Maak een positieve affirmatie op een uitkomst, welke jij graag wil zien. En zeg, schrijf, typ die affirmatie of intentie uit. Zeg bijvoorbeeld: "Het antwoord dient zich aan". Of: "Het antwoord komt". 


Jouw taak is je goed voelen, dan kun je ook de hobbel of hobbels op je pad, waar we allemaal mee te maken krijgen, ik ook, veel beter aan.


Doe het werk wat nodig is om je goed te voelen. Dat is de energie die je uitgaat stralen, die je terug gaat ontvangen.


Werk aan je mindset. Want het start met een gedachte en dat zorgt voor een emotie, wat weer zorgt voor een actie. En die actie stap zorgt weer voor een resultaat.


Werk aan het op één lijn zijn met jezelf. Werk aan je energie. Want jij hebt alles al in je. En het is allemaal energie. Alles is energie, dat zei Einstein al. 


Zend positieve energie uit. En daar komt ook weer mijn slogan bij kijken: Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest, want garanties behaald in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.


Dus laat los. Ben je een keer bedrogen door een man, zeg maar, dat wil niet zeggen dat het in de toekomst ook weer zo is. Je hebt geleerd wat je niet wilt, wat er niet is. Of er is misschien iets beters op je pad.


Geniet, geniet, geniet, want het leven kan zo kort zijn. Dat is ook mijn start geweest van het hele ontwikkelingsreis, want mijn moeder was zo jong, slechts 64 jaar, toen ze overleed. 


Als ik zo vroeg dood moet gaan, dit is wat ik me afvroeg, wil ik me dan druk maken om andere mensen. Wil ik dan niet doen wat ik altijd leuk vond? Wil ik dan pas later gaan genieten, misschien is er geen later meer, dat weet je niet.


Dus geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. En dankbaar zijn, dat  brengt je ook in een hogere energie frequentie. Je zult dan meer ontvangen om dankbaar voor te zijn. Dat is ook een natuurwet.


Stop niet met jouw visie voor je leven als het even tegenzit.
Blijf gaan voor wat jij wilt, je kan het. 


Wees lief voor jezelf en verwacht dat al het mooie naar je onderweg is. Denk goed om jezelf en ik spreek je heel snel weer bij een nieuwe podcast. 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

positief denken, positviteit, vertrouwen, wet van aantrekking


Misschien vind je dit ook leuk:

  • Marian schreef:

   Dankjewel . Lief dat je een reactie plaatst.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >