Wet van Aantrekkingskracht en journalen om je onderbewustzijn te herprogrammeren

Wet van Aantrekkingskracht en Journalen

Vandaag wilde ik het me je hebben over de Wet van Aantrekking en schrijven. Dagboek schrijven oftewel journalen. Dat heeft mij zo ontzettend veel gebracht en nog steeds. Mijn gehele ontwikkelingsreis is gestart met het leren positief denken

Transcriptie van deze Podcast: Wet van Aantrekkingskracht en Journalen om je onderbewustzijn te herprogrammeren

Superleuk dat je er weer bent bij een nieuwe podcast. Vandaag wil ik het met je hebben over de Wet van Aantrekking en schrijven. Dagboek schrijven, scripten, oftewel journalen. Dat heeft mij zo ontzettend veel gebracht en eigenlijk nog steeds.


Mijn gehele ontwikkelingsreis is gestart met het leren positief denken. Ik zal daar snel weer een gratis workshop voor inplannen, een gratis online workshop. En die kun je vinden op www.justbeyou.nl/agenda.


De Wet van Aantrekking klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk komt het allemaal neer op hoe je je onderbewustzijn programmeert. Kort door de bocht: energie van gelijk niveau trekt elkaar aan. Journalen is een geweldige techniek die je kan helpen je onderbewustzijn te herprogrammeren, om te manifesteren van wat jij wenst in het leven, of iets beters. 


Mijn persoonlijke ontwikkelingsreis

Zoals ik al aangaf, ben ik mijn persoonlijke ontwikkelingsreis gestart als eerste door het leren positief te denken.


Eén van de dingen die ik hierbij deed was het bijhouden van een succes dagboek. Ik ben toen op gaan schrijven wat ik allemaal goed heb gedaan:
Complimenten die ik heb gegeven
Complimenten die ik heb ontvangen
Iets wat ik had volbracht
Wat ik voor mezelf of iemand anders had gedaan.

Toen had ik nog helemaal niet gehoord van de wet van aantrekking en wat dit voor jou kan doen.


Het veranderen van mijn mindset heeft alles veranderd. Ik ben opgegroeid met een ras negatieveling als moeder en ik heb het dus echt moeten leren. 


Zo'n succes dagboek is ook fijn als je even in een dip zit. Als ik dus mij even slecht voelde, of in een dip zat, dan pakte ik het boek er bij, dan bladerde ik terug en dacht ik: oh ja! En dat heeft mij dan gewoon weer teruggebracht in een goede mood.


Ik printte bijvoorbeeld ook complimenten uit, die ik via de e-mail had ontvangen of ik plakte de ansichtkaarten in, of postkaarten, of kaarten die ik zomaar heb ontvangen. En op de voorkant had ik foto's geplakt van wat ik wilde, dus een soort vision board. Ik heb er een huis opgeplakt, die we niet hebben gekocht, maar wel in dezelfde straat een huis hebben gekocht. 


Ik zag het natuurlijk constant op mijn succes dagboeken als ik het pakte. En dat zijn achteraf natuurlijk zulke mooie dingen, ook om te zien. Ook hebben had ik er een hondje op staan. Een shih tzu hondje. Maar onze eerste hond is een labrador geworden. Dus of iets beters, zeg ik ook altijd. Ik wilde gewoon een hondje. Manlief was er vroeger zo op tegen. Maar zo zie je maar weer, dat je af en toe gewoon niet weet hoe het loopt. En nu hebben we zelfs twee rottweilers, dus moet je nagaan.


Wet van Aantrekkingskracht

Over de wet van aantrekking heb ik eerder een podcast en een blog overgemaakt. En dat is: de wet van aantrekking, bestellen doe je zo en de wet van aantrekkingskracht, dit is wat het voor jou kan doen. 


Wat je ook denkt, voorstelt of voor jezelf wenst, dat trek je aan. Ik zie het als een spiegel. Als je er in lacht, dan lacht het terug. Het weerkaatst natuurlijk. Of zoals ik altijd een voorbeeld geef in mijn gratis online workshop 'Reset je energie', het is als een echo. Het kaatst terug.


Ik verwachtte vroeger als ik boos was en boos keek, dat de wereld dan naar mij terug lachte en dan was ik gewoon verbaasd als dat niet gebeurde. Welke gevoelens of emoties je ook hebt, dat is wat je terugziet in je leven. Dat is wat je aantrekt. Dus energie van gelijk niveau trek je aan. Als het een gevoel van dankbaarheid is, bijvoorbeeld, dan zul je zien dat je meer aantrek om dankbaar voor te zijn. 


Wil je wat meer wetenschappelijk daarover te weten te komen, dan kan ik je echt het boek aanraden: 'De bron', van dokter Tara Swart. Deze staat ook op mijn boekenlijst van aangeraden boeken. 


Om fijne gevoelens, emoties en of energie aan te trekken, is er dus een techniek journalen, scripten, dagboekschrijven. Dit doe je om zo bewust je gevoelens aan te trekken en die je eigenlijk bewust kiest. 


Het is een hele krachtige manier van manifesteren van wat je wilt, doordat het werkt op een onbewust niveau. 


Wat is de wet van aantrekking journal techniek? 

Het is iets wat ik elke ochtend doe met mijn bakje koffie verkeerd. Alhoewel, nu is het een kopje thee geworden omdat ik aan het vasten ben 's ochtends. Maar het is dus om mijn intenties te zetten en de toon, oftewel de energie van de dag. 


Je zorgt meteen hiermee voor een instant goed gevoel. Je gaat dus schrijven hoe je het graag zou willen, dat je dag, maar het kan ook je leven, of je maand, of je week, noem maar op, hoe dat zou zijn. 


Dus je kunt ook bijvoorbeeld je eigen verhaal gaan schrijven over je leven. Dit kun je dan bijvoorbeeld zien als een autobiografie, zoals jij het graag zou zien dat deze eruit komt te zien.


Wat kun je nu zoal het beste schrijven?

Eigenlijk over van alles kun je schrijven. Wat ik doe is meestal hoe ik wil dat mijn dag verloopt. Bijvoorbeeld als ik een spannend gesprek heb.


Of ik schrijf op wat ik graag zie, in bijvoorbeeld korte statements, of affirmaties. Zoals bijvoorbeeld, dan schrijf ik:

 • Ik ben fit en energiek
 • Ik word geleid op mijn pad en de ideeën komen naar me toe
 • Alles gaat moeiteloos en in een heerlijke flow
 • Ik gun mezelf rust, vrijheid en ruimte
 • Alles is zoals het bedoeld is
 • Ik kan er zijn voor anderen en ik ben bedoeld voor dat licht
 • Ik mag in het licht staan, ik mag er zijn

Als je het zakelijk wilt gaan inzetten, dan kan je bijvoorbeeld schrijven: 


 • Klanten komen moeiteloos naar me toe
 • Mensen vinden mij eenvoudig
 • Ik verdien .... bedrag per maand. Of ik verdiend .... per dag 
 • Geld is onderweg 
 • Geld is steeds makkelijker om te verdienen 
 • Mijn weg is duidelijk en helder. Of mijn pad wordt elke dag helderder 
 • Ik leef in overvloed en vrijheid 
 • Ik doe wat ik leuk vind 
 • Elke dag word ik blij wakker 
 • Elke dag vind ik het leuker om zichtbaar te zijn
 • Ik ben goed genoeg en ik kan het

Nou, zo kan ik nog wel even door tetteren. Maar ik denk dat je snap wat de bedoeling is. 


Hoe werkt dat journalen nu voor het manifesteren van wat je wilt? 

Ik zeg altijd, vertel jezelf een positief verhaal


Van de week zat mijn vriendin te vertellen en ik weet niet meer precies wat ze zei, maar iets van: het lukt toch niet. En dan zeg ik ook altijd ja, dat moet je nodig jezelf vertellen. Vertel je zelf dat verhaal. Dan lift je jezelf niet mee omhoog.


Bijvoorbeeld, je wilt graag afvallen. Maar vaak is er sprake van split energy. Je wilt het heel graag en je bent goed bezig. Je hebt deze podcast gehoord en je bent met je mindset bezig aan het trainen. In de middag zie je je vriendin op het terras en jullie drinken gezellig een kopje koffie samen. En er ligt een koekje naast je koffie. Ineens zeg je tegen je vriendin: "als ik maar naar koek kijk, dan word ik dik." Of: "heel m'n familie is dik en het zit in de genen". "Voordat ik wat gewicht kwijt ben, dat duurt een eeuwigheid. Ik ben altijd maar heel even gemotiveerd om gewicht te verliezen en dan ben ik het weer kwijt. Of als ik ben afgevallen, dan komt het weer dubbel en dik aan."


Dus dat kan je allemaal zeggen, je herkent misschien wel een beetje mijn intentie. En je hebt misschien zelf wel eens iets gezegd in die trant.


Dus aan de ene kant wil je het, dat is wat je uitzendt, wat je de wereld instuurt. En aan de andere kant roep, denk, of voel je het tegenovergestelde. Dus je staat met de ene voet op de rem en met de ander op het gaspedaal.


Hoe ver denk je dan dat je komt?
Hoe ver denk je dat je rijdt?


Vertel jezelf verhalen hoe jij het graag zou zien en heel belangrijk hoe je je zou willen voelen.


Want jij bent de auteur van je eigen boek.
Jij bent de schrijver van je eigen verhaal.
Jij bent degene die verandering in werk kan stellen.


Ondersteun jezelf daarbij. Dus schrijf je verhaal net zoals een affirmatie in de tegenwoordige tijd, alsof het al gebeurd is.


Voel en schrijf alsof je het al bereikt hebt en zet hierbij je intentie uit. Dus werk daarnaast aan jezelf. Goed voelen om de juiste energie uit te stralen. Je dromen, doelen en of verlangens komen naar je toe, door positiviteit, geloof en vertrouwen. En je schrijft je verhaal, zodat je goede emoties voelt. Dat je het gewoon voelt in je hele zijn.


Dus richt je op het gevoel wat het je geeft. Schrijf over een gebeurtenis die nog moet plaatsvinden, maar je schrijft alsof deze al heeft plaatsgevonden. En je richt je op je gevoelens. 


Wat is de volgende stap? 

Je hebt een zaadje geplant. Maar als je een écht bloemen zaadje plant, dan ga je ook niet elke dag de aarde opgraven om te kijken of dat zaadje is gegroeid. Je geeft het water, zorgt dat het in het licht staat, als dat hoort, of wat dan ook. En je verwacht dat er een bloem uitkomt zoals dat op de verpakking staat, die jij geplant heb.


Dit zaadje is nu geplant in jouw onderbewustzijn.


Dan een heel belangrijke stap, zorg voor geïnspireerde actiestappen. Het is niet zo: even schrijven wat je wilt en hup, het zal voor je verschijnen. Je zult zien, wanneer je aan het schrijven bent, of je hebt geschreven, dat je positieve energie creëert, dat je geïnspireerd word, of geïnspireerd raakt, om stappen te ondernemen. Dan worden er bijvoorbeeld ideeën ingegeven. Ik zeg altijd, ik krijg een download van het universum. 


Zorg ook voor rust. Dus even wat tijd voor jezelf, zodat je je innerlijke stem kunt horen. Deze is namelijk zachtjes en overschreeuwt niet. 


Laat het 'hoe' over aan het universum, zeg ik ook altijd. Dus ga niet daar aan denken van hoe het zou kunnen. Neem de stap van wat je hebt doorgekregen, gevoeld en/of hebt gezien. 


Maar vaak blijven we in ons hoofd zitten om te bedenken wat we zouden willen. Of we willen te veel dingen, dat je het niet meer weet en dat je overweldigd raakt.


Maak stapjes, ga op pad. In je hoofd ga je het niet redden om alleen maar te bedenken. Om te bedenken wat zou ik willen, ga het testen, ga het proberen. En ik ben vaak ook zo enthousiast. En dan stap ik ergens in en dan pas later voel ik of gebeurt er iets en dan toch niet. Of komt er weer iets anders op mijn pad. Dus dan kom ik toch wel waar ik wezen moet. En daar leer je ook weer van.


En dat is niet altijd fijn en het is ook verwarrend. Maar ik heb wel geleerd; blijf bij jezelf, voel wat goed voelt voor jou.


Ik wist zelf ook niet dat ik uitgever zou zijn van acht boeken. Dat had ik nooit kunnen bedenken. Ik heb wel geleerd om vertrouwen te blijven houden. Het voor me te zien, net zoals ik nu met je deel, in deze podcast. Dat heb ik ook gedaan en dat doe ik nog steeds. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu werk en leef in vrijheid. Iets wat ik zo graag wilde. En vrijheid is voor mij zo belangrijk. 


Het pad zal zich ontvouwen. En dat is met mijn bedrijf Just Be You ook gebeurd. Ik zal binnenkort mijn geheim delen om met flow, plezier, gemak en vertrouwen een bedrijf te starten. Zet je gerust op de wachtlijst als je deze gratis mini cursus graag wil volgen.


En dan bijvoorbeeld het uitgeven van de Just Be You planner/agenda is ook in zoveel vertrouwen gebeurd. Er was al tig keer om gevraagd, door jullie, door de luisteraars. Er is gemaild, van: "Hee Marian, het zou zo leuk zijn als..." Ik ben daar over na gaan denken. En het voelde meteen goed. Ik ben er voor gaan zitten en dacht nou, dat ga ik doen.


Het eerste jaar van de planner was ik binnen een mum van tijd uitverkocht, drieduizend planners. De uitgever zei toen tegen mij: Marian, dat is knap, want de planner markt is eigenlijk verzadigd. Dus als ik onderzoeken had gedaan, wat heel veel business coaches zeggen, dan had ik het nooit gedaan, had ik nooit die planner uitgeven. Ik werk anders en dat heeft natuurlijk ook zijn pad moeten vinden. 


Iedereen heeft z'n eigen ideeën en gevoel. Dat is wat je gaat brengen, waar je wilt zijn. En misschien nog overbodig om te zeggen, maar schrijf met plezier en fun. Dat is voor je onderbewustzijn ook gemakkelijker om het te registreren.


Het kan ook zo zijn dat je nooit eerder hebt geschreven en dat het wennen is voor je. Dat geeft niets. Er is namelijk geen goed of fout. Wat we denken dat fout is, is vaak een overtuiging in je mind.


Ik schrijf nu bijna dagelijks en ik vind het dus echt een aanrader. Nou, dat hoor je waarschijnlijk wel om het in je lifestyle te gaan toepassen. Want je start met energie en plezier. En zo belangrijk om te ontvangen en open te staan voor wat je wilt in het leven. En vaak ook na het schrijven zet ik er onder: dit of iets beters. Gewoon om het over te laten aan het leven. Om te leven met vertrouwen want af en toe kan je het gewoon zelf niet bedenken, hoe het naar je toe komt.


Wat je ook kan doen, bijvoorbeeld, is een dankbaarheid notitie te schrijven in de ochtend, als je het voor de rest nog lastig vind. En dat bedoel ik bijvoorbeeld doordat je gaat schrijven: Lieve universum, dank je wel voor de klanten van vandaag. Dank je wel voor de geweldige energie ervaring. Dank je wel voor het praatje met die leuke man, die leuke vrouw in de supermarkt. Dank en dankbaarheid is namelijk echt een hoge energie vibratie en is misschien een makkelijke manier voor jou om te schrijven. Dus ook zo maar weer even een ideetje. 


Scripting, journal, dagboekschrijven, nogmaals, geef het beestje maar een naam. Dat Is een techniek. Het brengt je niet alleen in een goed humeur. Het helpt je optimistisch te zijn over je toekomst maar het zal ook je energie frequentie verhogen, waardoor je sneller kunt manifesteren. Als je opschrijft wat je verlangt, op een manier, alsof je het al bereikt hebt. Dan ben je een stap dichter bij het realiseren van je verlangens.


Jij schrijft jouw filmscript. Jij bent de hoofdrolspeler. Jij bent de regisseur en jij mag bepalen wie er allemaal in meespelen. Dus je bent de regisseur en de hoofdrolspeler.


Wat voor film ga je schrijven?

Welke film van jouw leven ga je maken?

Hoe eindigt jouw film?

Wie spelen er mee?
Wat voor rol hebben ze?


Je hoeft je script niet in één keer te schrijven en een script is niet definitief, het kan altijd veranderd worden. Je kan passages toevoegen, eruit halen, iemand uit de film schrijven. Het maakt allemaal niet uit. 


Je zult merken dat hoe meer je schrijft, hoe meer je plezier eraan gaat beleven en hoe meer je het ook echt gaat voelen. En het is een super manier om lekker creatief te zijn om aan je toekomst te werken. Aan een inzicht. Want je hebt dat misschien vast ook wel eens, dat je dag voorbij is gevlogen en dat je jezelf eigenlijk afvraagt: waar is de tijd gebleven? Of wat heb ik eigenlijk vandaag gedaan? 


Met schrijven stuur je je energie in de richting van wat jij wilt.  Je bent bewust bezig met wat je wilt, zonder dat het leven je overkomt. 


Het helpt je ook om op het positieve te richten. Want we richten ons zo vaak op alles wat niet goed is, wat er verkeerd is gegaan en negativiteit blijft namelijk veel langer hangen dan positiviteit. Dat is ook waarom ik jaren geleden ben gestart met een succes dagboek en waarom ik ook mijn gedachten, mooi momenten boekenserie heb uitgegeven. Omdat het mij zoveel heeft gebracht.


Je richt je namelijk niet op wat je nu niet hebt, maar op wat je weet dat je in de toekomst zult hebben. 

Het helpt je de wet van aantrekking in actie te brengen en de voordelen ervan te benutten.


Dus schrijf vandaag je verhaal en beschrijf hoe het zou voelen om je verlangens te verwezenlijken. 


Schrijf lekker vrij uit. Niet denken van: dat kan ik niet bereiken, of dat is te hoog gegrepen. Of: ja, dat zijn mooie dromen, maar dat zal toch nooit uitkomen. 


Laat je hoofd er buiten. Gewoon lekker freestylen met schrijven. Niemand hoeft te zien of te lezen. Het is van jou. En als je het kan dromen. Dan is het van jou. Je hebt je droom niet voor niets. Dus laat het stromen en geniet van elk onderdeel van het proces en laat je je geest en verbeeldingskracht aan het woord. 


Terwijl ik lekker zit te kletsen, denk ik: wat zou het eigenlijk leuk zijn om een gratis journal download te maken. Maar ik moet eigenlijk lachen om mezelf omdat ik aan het downsizen ben. En dan ga ik dat ineens weer bedenken. Want ik weet niet of je mijn eerdere podcast heb gehoord maar ik ben sinds augustus eigenlijk bezig met een nieuw pad, een transformatieproces en daar zit ik eigenlijk nog steeds in. Het gaat me niet snel genoeg. Maar ja, ik heb niks voor het zeggen. Je bent altijd op de tijd en plaats waar je moet zijn.


Je bent altijd op de tijd en plaats waar je moet zijn.

Mijn creatieve brein blijft draaien, maar ik kan niet alles tegelijk. Ik merkte dat ik te veel kleine dingen deed. Eigenlijk het gevoeld had dat ik dingen maar half deed. Gelukkig ben ik in die positie dat ik een passief inkomen heb opgebouwd, dus dat ik die tijd kan nemen voor mezelf. En daar ga ik het een andere keer nog verder met je over hebben. 


Ook ga ik het met je hebben over intermittent fasting wat ik op dit moment aan het doen ben. Ik ben dat ruim twee weken aan het doen. Ik heb veel meer energie, lichamelijke energie. Ik ben ook helderder in m'n hoofd. Dus niet die Brain Fog. Maar daardoor ook weer creatiever. 


Dus ik kon veel meer ideeën hebben, terwijl ik juist wil downsizen. Dus dat is wel een beetje tegenstrijdig maar daar ga ik je ook nog veel  meer over vertellen.


Dus de gratis Journal download zal ik even op mijn ideeën lijstje opschrijven en als het zover is, dan zet ik het zeker onder deze uitgewerkte blog.


Nou, ik heb even lekker lang zitten kletsen. Dank je wel weer voor het luisteren. Heb je vragen, kan ik iets voor je betekenen, laat het me gerust weten.


Ik ben enorm van de vrijheid, wat ik je net al vertelde. En ik zie het allemaal wel. Ik doe wat goed voelt voor mij. Zo heb ik ook Just Be You opgebouwd. Maar ik ga nu toch een commitment met je delen:


Elke dinsdag komt er een podcast van mij online.

Ik ga dat in ieder geval dit jaar doen. In ieder geval elke week één, op dinsdag. Fingers crossed. 


Wil je nog graag een journal? Kijk dan eens gerust naar mijn boekenserie: 'Gedachten en mooie momenten'. De nummer één is helemaal uitverkocht, al een tijdje. Ik zit nog te twijfelen of ik die laat herdrukken. De Gedachten en mooie momenten versie II serie is wel te verkrijgen, of de 5 stappen serie. 


Maar voel gewoon of het goed voelt voor jou. Jouw gevoel is jouw richtingaanwijzer in het leven, het is jouw gps.

Jouw gevoel is jouw richtingaanwijzer in het leven


Of check gerust mijn drieweekse journal programma, dat heb ik ook,  welke je ook kunt aankopen met een gedrukt werkboek, als je liever schrijft in het werkboek. Het helpt je om je beter te voelen, dus minder stress, angstgedachten en gewoon een handige tool om je gedachten af te leiden van een negatieve gedachtenstroom.


Ga voor meer positieve energie.


Ik sluit graag af met mijn slogan: Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet, geniet, geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

Uitgelicht in deze aflevering:

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dagboek schrijven, journalen, manifesteren, mindset, onderbewustzijn, positief denken, wet van aantrekkingskracht


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Sabine schreef:

  Hoi marian, wat een inspirerende podcast om te beginnen met journalen. In de podcast sprak je over een gratis journal download. Heb je die ergens staan? Ik wil graag gaan journalen maar word overspoeld met ideeën waardoor ik geen richting meer heb. Ik zoek iets id de vorm van een standaardlijstje aan intenties, hoe ik me wil voelen, wat ik wil aantrekken voor de ochtendroutine en het trekken van een affirmatiekaartje en aan het einde van de dag, soort evaluatie en een standaardlijstje met bv gedachten loslaten, morgen een nieuwe mooie dag.
  Heb jij tips en tricks om mij op weg te helpen?
  Liefs, Sabine

  • Marian schreef:

   Dankjewel voor je lieve bericht, Sabine. De journal download heb ik op mijn to do lijstje staan en was een spontane ingeving van me Ik heb nu wel de 30 dagen Manifestatie Dagboek gemaakt en ik weet niet of dat iets voor je is: https://shop.justbeyou.nl/product/manifestatie-dagboek-voor-30-dagen/
   Ik heb geen lijst of checklist maar op deze website staat heel veel met betrekking tot loslaten etc. en evaluatie kun je doen bijvoorbeeld in het 5 stappen boek. Ik zal ook deze vraag verder op mijn todo lijstje zetten!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >