Je voelt je niet zo happy? 7 tips om uit je dip te komen.

Ook al heb je geen idee wat de volgende dag zal brengen, zet je gedachten op ‘positief’ en verwacht het beste.
Een positieve intentie is de beste verwachting die je uit kunt zetten. Gedachten zijn krachten.
Ook al komt het niet allemaal uit zoals je had gehoopt, je hebt in ieder geval geen energie verspild aan doem scenario’s met bijbehorende emoties.

Heb jij wel eens dat je op sommige punten in je leven, je niet zo happy voelt?
Ik heb net zo’n periode achter de rug.

Je voelt je niet zo happy? 7 tips om uit je dip te komen

Accepteer jezelf: Iedereen heeft soms onzekerheden in bepaalde situaties. Het belangrijkste is om van jezelf te houden. Dit kan je doen door jezelf te accepteren. Accepteer wie je bent. Je bent goed zoals je bent.

Maak je hoofd leeg; Als je in een dip zit ga dan iets doen waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Dus iets doen waardoor je niet in je hoofd blijft zitten. Bijvoorbeeld als je gaat wandelen ben je een met de natuur maar je kan nog blijven nadenken. Lees een boek, kijk een mooie dvd, teken of schilder etc.

Wat moet zijn, zal zijn. Een geruststellende gedachte in een wereld waarin je steeds van alles lijkt te moeten en overal zelf achter aan moet hollen. Soms is alles wat je nodig hebt vertrouwen en ontspanning.

Muziek: Zet je favoriete muziek op, volume hoog en lekker meezingen.

“Het leven is als ganzenborden, je kunt altijd opnieuw beginnen, tenzij je in de put blijft zitten”.

Ruim op. Ruim je kamer, bureau etc eens op. Maak orde in de chaos om je heen. Rotzooi om je heen geeft je onrust. Krijg orde in je hoofd!

“Soms moet het even regenen om de zon weer te kunnen waarderen”

Wees dankbaar: Als het even “donker” is in je leven is het moeilijk om dankbaar te zijn. Onthouden  wat er goed is in je leven kan je helpen het weer in het juiste perspectief te zien.  Bijvoorbeeld dankbaar zijn voor je lieve familieleden en dierbare vrienden is niet zo heel moeilijk. Maar dankbaar zijn voor de ‘lastige’ mensen in je leven valt niet altijd mee. Toch kun je ook van hen veel leren.

Bijvoorbeeld hoe jij het in ieder geval niet wilt. Zo wordt het ook steeds duidelijker wat jij wel wilt. En onthoud ook: dat wat jou ergert aan een ander raakt iets in jou wat je liever niet ziet. Door er toch eens naar te kijken kun je je eigen schaduwkanten aan het licht laten komen. Jij hoeft niets van jezelf te verstoppen. Ook jouw minder geslaagde karaktertrekken maken jou de mens die je bent.

Onderneem actie. Zit je in een slechte situatie en heb je geen energie? Ga toch actie ondernemen om verandering teweeg te brengen. Vraag jezelf af: “wat is precies het probleem?” Als je met het probleem bezig bent  dient zich vaak al een oplossing aan.

Negatieve gedachten ombuigen. Pak eens pen en papier en maak twee kolommen. Schrijf aan de ene kant je negatieve gedachten op en aan de andere kant buig je dit om in positieve.

Vaak zie de zaak even van een andere kant.

Jij bent altijd de regisseur van je eigen geluk!

Als je niet gelukkig bent op dit moment, is dat het startsein om veranderingen in te voeren. Alleen jij weet welke veranderingen nodig zijn, en alleen jij bent degene die dat in gang kan zetten. Het lukt misschien niet meteen van de één op andere dag. Maar het proces start toch echt bij jezelf.

Zijn er veranderingen nodig in jouw leven? Bekijk eens de tips voor meer Van Jezelf Houden in 21 stappen…

Welke manieren heb jij gebruikt om jezelf gelukkiger te maken tijds een dip?

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dankbaar, dip, geluk, gelukkiger, negatieve gedachten


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Ik ben blij dat ik just be you via Facebook ben tegen gekomen,en nu via pinterest !
  Doe 11 juni mee,op F.B en genoeg leesmateriaal hier..maar kijk uit naar 11 juni!
  Lieve groet Leyla Gök.

  • marian schreef:

   Super om te lezen, Leyla. Ik kijk ook uit naar de Manifestatie Challenge ;-). Leuk dat je meedoet.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >