Van jezelf houden, dat is je taak.

Geschreven door: Marije van Vredendaal

De belangrijkste persoon in jouw leven, ben jij. Het is jouw taak in het leven om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen.  Immers, alleen als jij blij bent met wie je bent, kun je blij zijn met alle andere zaken in het leven en de liefde van anderen echt ontvangen.

De leegte die mensen kunnen ervaren als ze niet genoeg van zichzelf houden, wordt vaak opgevuld met liefde zoeken bij anderen. Dat is makkelijker dan die mooie, intense en levenslange relatie met jezelf aan te gaan. Wij zijn vaak erg kritisch op onszelf en soms ook onze eigen ergste vijand. Wees eens liever voor jezelf, wij vergeven anderen meer dan dat wij onszelf vergeven.

Van jezelf houden

Zeg eens wat vaker in de spiegel dat je er mag zijn en dat je van jezelf houdt. Ik hou van mij! En omschrijf jezelf eens, alsof jij een vriend van jezelf zou zijn. Wat zijn de eigenschappen aan jezelf die jij leuk vindt? Vaak zijn dat ook de eigenschappen die wij zoeken in de relaties met anderen.

Stoppen met jezelf te vergelijken met anderen, is een manier om meer van jezelf te houden. Een ieder is uniek in de combinatie van zijn karaktereigenschappen, opvoeding, levenservaring, talenten en dromen. Wees de mooiste jij die je kunt zijn, omarm wie je bent met al jouw mooie en minder mooie eigenschappen. Stop met dingen te doen voor anderen, om hen een plezier te doen als het jou niet gelukkig maakt.

We hebben anderen nodig en luister naar het advies van anderen, maar volg je eigen pad. Het is jouw leven, en jouw verantwoordelijkheid om die zo gelukkig mogelijk te leven.

[divider scroll_text=””]

Van jezelf houdenHoud je van jezelf, dan straal je dat uit. Je voelt dat jij er mag zijn. Je praat positief tegen jezelf en over jezelf. Je stimuleert jezelf. Je vergroot jouw vermogen om liefde te ontvangen en te geven. Jij weet dat je de moeite waard bent om van te houden. Kijk op https://www.justbeyou.nl/van-jezelf-houden eens naar de cursus ‘Van Jezelf Houden’.

[divider scroll_text=””]


Tags

jezelf houden, liefde, vergelijken met anderen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • houden van jezelf, het klinkt zo simpel, maar ik worstel er al jaren mee…

  • marian schreef:

   Hoi Chantal,

   Ik had je al geantwoord op facebook maar ik weet niet of je het gezien hebt. Heb je dit artikel al gezien? 17 tips op van jezelf te houden. Het is oefenen maar oefening baart kunst en ik ben daar het bewijs van! Laat je me het weten?
   https://www.justbeyou.nl/17-tips-om-van-jezelf-te-houden/

   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >