Alles heeft een reden. Hoe het hele plaatje te zien?

Soms bereik je even de bodem van de put om datgene te vinden wat je nodig hebt.

Alles heeft een reden. Hoe het hele plaatje te zien?

Alles wat mij is overkomen, blijkt vaak precies te zijn wat nodig is. Hoe is dat bij jou?

Als het anders loopt dan ik denk, dan zeg ik: “het universum zal wel wat beters voor mij in petto hebben.” Alles heeft een reden. Voor mij werkt dat en het is een hele verbetering om anders naar de dingen te kijken dan ik gewend was. Ik weet dat het nogal een stelling is maar het is maar waar jij in gelooft. Je kan ook schrijven: ‘alles heeft een reactie’. Met alles wet er gebeurt daar vloeit weer iets anders uit voort en daarin heb je weer een keuze.

Wanneer er moeilijkheden (ik bedoel…uitdagingen) op mijn pad kwamen, was het voor mij erg moeilijk om een stap naar achteren te doen. Het probleem te aanschouwen en het groter geheel te zien.

Bij problemen, raakte ik gefrustreerd en was ik van slag af. Ik had bepaalde verwachtingen en als die niet uitkwamen dan was ik teleurgesteld. Een rare bijkomstigheid was dat ik dan nog eens ging klagen bij andere mensen over de dingen die verkeerd waren gegaan. 

Het is toch zo dat we een uitdaging zien bepaald wordt hoe we het leven ervaren?

Hoe beter je met de uitdaging omgaat, des te beter je kan handelen met wat er op je pad komt.

De ene persoon ziet het verliezen van zijn baan als falen. Terwijl de ander het kan zien als een uitdaging en een kans voor nieuwe mogelijkheden.

De ene persoon kan er een puinhoop van gemaakt hebben, zich omdraaien en er mee stoppen. Een andere persoon kan bij eenzelfde voorval zien wat voor puinhoop hij/zij ervan gemaakt heeft, zichzelf vertellen het nooit zo meer te doen. Zichzelf voort te duwen om te veranderen en puin te ruimen.

Een uitgesproken kans is om iedere keer dat er iets gebeurt te geloven dat dat precies hetgene is wat je nodig hebt ook al vind je het niet leuk wat er op je pad komt.

Makkelijker gezegd dan gedaan?

Natuurlijk maar het is een weg om te bewandelen en te oefenen. Ik zal deze denkwijze nu niet meer willen veranderen.

Ik ben vijftien jaar lang op zoek geweest naar een ander huis. En steeds gebeurde er wat. Of het huis was net verkocht, zelfs een keer net toen we binnen stonden voor een bezichtiging, bleek er vervuilde grond, een achtertuin die recht van overpad had of de vraagprijs was veel te hoog en met geen mogelijkheid een onderhandeling mogelijk.

Echter na 15 jaar was er eindelijk het huis van mijn dromen en alles ging soepel! Echt alles zat mee tot verkoop van het oude huis toe. Dit had het universum dus in petto. Het heeft even wat moeite gekost toen huis nr. 5 bijvoorbeeld niet doorging maar het leeft echt veel makkelijk als je tegen jezelf zegt dat er nog iets veel beters zit aan te komen.

Leestip: Makkelijker gezegd dan gedaan

Alles heeft een reden. Wat kan je doen? 

1. Oefenen

Het is constant werken om het in perspectief te zien. Je zal er steeds beter in worden, totdat het een gewoonte gaat worden.

2. Weten dat je het niet kan altijd kan verklaren

Weet dat je af en toe niet kan begrijpen waarom iets anders loopt dan je had gedacht, verwacht en/of gevraagd. Het universum heeft een ander plaatje voor je bedacht.

Ik heb een aantal jaar een rottweiler. Toen wij de pup aan het uitzoeken waren, was er nog een ander stel voor ons. Zij kozen voor de pup die ik in mijn armen had (en waar ik zo verliefd op was). Ik voelde al dat het niet goed ging uitwerken, terwijl zij naar de pups aan het kijken waren. Zij waren voor ons dus hadden eerste keus.

Ik had gehoopt dat ik op de terugkomdag er achter zou komen waarom die pup niet voor mij bestemd was maar jammer genoeg waren deze mensen er niet. Ik kan het dus niet verklaren maar ik weet wel dat ik nu de allerliefste hond heb die heel goed bij mij past. Dank je wel universum.

3. Word je bewust van wat jij zegt

Wat zeg jij? Wat vertel jij tegen jezelf en/of anderen? Is dat de waarheid? Nee, ik denk het niet want je kan het altijd anders vertellen ;-). Jij bent de regisseur van je eigen leven alsmede de hoofdrolspeler etc.  Hoe heb jij je script geschreven? Luister naar wat je zegt, waar je over denkt en luister dan vooral naar de zinnen die beginnen met:

Ik kan niet…
Ik doe altijd…
Ik ben niet goed in..
Ik ga nooit…
Op een dag…
Ik probeer om…’

4. Realiseer je dat het jouw keus is hoe je de dingen bekijkt

Hoe eerder je dit realiseert des te eerder je kan oefenen, leren en ervaren dat het met dit standpunt zoveel makkelijker leeft.

“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is.”
– Albert Einstein

Je bent een kind van het universum niet minder dan de bomen en de sterren; je hebt het recht om hier te zijn. 
En of dit nu duidelijk voor je is of niet, er is geen twijfel dat het ontvouwen van het universum perfect verloopt.

– Max Ehrmann

De sleutel tot geluk is jouw gedachten kracht

Positieve gedachten levert pure veerkracht, levenskracht.
Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Meld je dan aan voor 365 dagen positief.. 


Tags

positief denken, teleurgesteld zijn, uitdagingen, universum, verwachtingen


Misschien vind je dit ook leuk:

Blijf vertrouwen

Blijf vertrouwen
 • Hoi Marian en alle lezers

  Heel verrijkend om al deze verhalen te horen!! Alles gebeurt met een reden..
  Vorige week had ik een gelaatsverzorging laten doen. Altijd betaal ik met bankcontact, nooit problemen mee gehad. Tot vorige week.. de automaat gewoonweg niet meer reageerde. Het vreemde was dat de klanten voor mij wel met bankcontact konden betalen..Ik ging dus in de buurt geld gaan afhalen (ongeveer 2km verderop).
  bij het verlaten van het salon ging ik eerst te voet, maar veranderde plots van gedachten en ging toch met de auto. Na ongeveer 1,5 km zal ik de bankautomaat al aan de overkant. Ik had rood op een druk kruispunt, maar om de 1 of ander reden ga ik gas en een bestelwagen botste tegen mijn linkerkant… Gelukkig geen gewonden maar was serieus in paniek.

  Ik belde naar mijn schoonheidsspecialiste met de vraag om via overschrijving te betalen en vertelde haar van het ongeval. Nog iets heel bizar: de klanten na mij konden wel met bankcontact betalen!!!

  Wat is dit? Hoe kan je lessen trekken uit zo’n voorval?

  Alvast bedankt voor jullie inzichten!!

 • Hoi Marian,

  Ik wilde vragen waar je het eerste plaatsje vandaan hebt; everything happens for a reason? Is dat een eigen ontwerp?

  • marian schreef:

   Hoi Ikke,

   Is geen eigen ontwerp want mijn website staat er niet bij. Ik zie op het plaatje een vermelding staan. Ik zal het even moeten navragen. En volgens mij geen istockphoto.

   Is hier een probleem mee?

   Warme groet, Marian

   Ps Plaatje is al gewijzigd daar ik geen bron heb. Thank you!

 • Beste Marian,

  Alles wat bij mij gebeurd, blijk ook bij mij precies nodig te zijn.

  Ja, Marian ik herken dit helemaal waarover je schrijft.
  Zo ervaar ik het ook. Ik kan daarom ook rustig kijken als er iets gebeurd.
  Ik kan dan ook vaak de vraag stellen. Van wat maakt dat het zo gaat. Soms een antwoord, soms niet. Dan denk ik ook dat het universum wel beter voor mij heeft.

  Heel mooie artikelen om te lezen en kijken hoe of wat.
  Dank je.

  Heel goede week.

  Gr. Lucia

 • Richard Palsgraaf schreef:

  Hoi Marian,

  dank voor je mail en, ik zeg het met respect, ik denk inderdaad dat wat op je pad komt voor die persoon bestemd is en dan ga je er voor en lukt het niet (met je gedachte) dan is dat het nieuwe pad die je volgt en ga zo maar door. doordat ik zo denk ben ik tamelijk frustratie vrij en zo ben ik ook in Bonaire beland. Dus komt er iets op mijn pad dan volg ik deze en kijk waar ik zit!!!!!!!!! Geweldig eiland lieve mensen en een rust die een ieder van ons kan gebruiken op deze wereld. Heerlijk gewoon, vrij en onbezonnen. Soms denk ik wel een dat ik een bevoorrecht mens ben dat ik dit allemaal mag meemaken.

  Als ik laat op de avond thuis kom doe ik nog een paar checkups en wat werkzaamheden in rust en als mijn bedje roept sluit ik mijn ogen en voel de rust gewoon over me heen komen en dan weet ik dat het mijn tijd is om hier te zijn.

  dank voor de dagelijkse emails met de mooie spreuken ga zo verder dan vinden we allemaal de rust die we zo hart nodig hebben.

  vriendelijke groet

  een Palsgraaf 9000 km verderop 😉

 • Hoi Marian,

  Ik vind dit een goed artikel!
  Heb alleen nog een vraagje over verwachtingen. Stel dat je niet te hoge verwachtingen hebt bv van je partner of werk ,kan het dan niet zo zijn dat je dan in iets blijft wat niet goed voor je is. je verdient eigenlijk meer maar je hebt geen hoge verwachtingen dus ben je heel gauw tevreden terwijl je beter verdient.
  Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel ,ik vind het niet makkelijk uit te leggen.

  Ik vind je artikels erg leuk om te lezen en zet mooi aan het denken.

 • Hoi Marian.

  Ik vind het heel mooi verwoord van jou,hoe je het artikel heb geschreven.

  Eerst vond ik alle tegenslagen in mijn leven een grote mislukking,
  Ik viel gauw in een slachtoffer rol verder,sinds een paar jaar zie ik tegenslagen als een verrijking in mijn leven,want je kan het ook als levenservaring ervaren. Nu zit ik niet steeds op tegenslagen te wachten want van sommige dingen heb ik ook mijn verdriet,maar ik accepteer nu beter wat het
  unieke in mijn waarde is.

 • Hans v.D. schreef:

  Beste Marian,
  Ik volg jouw uiteindelijke zoektocht naar jezelf en de zin van ons
  bestaan met grote belangstelling en heb bewondering voor dat wat je
  doet en met ons wilt delen.
  Je daagt anderen uit om na te denken over het leven en zo draag jij
  bij tot het bewustwordings proces van anderen en zal je als
  beloning
  de reflectie van deze positieve energie terug ontvangen, die
  verdien
  je dan ook, dank je wel daarvoor.
  Misschien mag ik in dat proces ook een steentje bijdragen door jou
  ook weer wat stof te geven om over na te denken.
  Ruim 5 jaar geleden heb ik in een meditatie een flitsmoment gekend,
  je kunt dat moment het beste omschrijven als “aangeraakt
  worden”
  en vanaf dat moment was er alleen maar liefde in mijn leven, voor
  mezelf en iedereen die ik tegenkwam.
  Mijn gedachten vielen weg ik kan dat het beste omschrijven met,
  “Het is zo stil in mij” denk aan het liedje van Van Dik Hout.
  Mijn verstand gebruikte ik alleen nog maar om problemen op te
  lossen en niet meer om ze te creëren.
  Het was en bleef stil ik mocht alleen maar ZIJN in het NU, angsten
  verdwenen voorgoed.
  Iedereen om mij heen vertelde me dat ik was veranderd (in positief
  opzicht), het gevolg is dat ik nooit meer onaardige mensen
  tegenkwam, de personen waar ik vroeger nogal wat tegen had, waren
  plotseling anders, aardiger.
  De personen om mij heen waren niet veranderd of aardiger geworden,
  nee zij reageerden op mijn verandering.
  Zo blijkt dat de cliché opmerking “verbeter de wereld en begin
  bij jezelf” toch wel inhoud krijgt.
  Ruim een jaar geleden kreeg ik een boek in handen, die bevestigde
  en legde uit wat mij was overkomen. Ik mag hem je aanraden het is
  getiteld “De kracht van het NU” van Eckhard Tolle
  Ik wens je alle wijsheid in jouw eigen ontwikkeling.
  In licht, kracht en liefde,
  Hans

 • k kan mij hier helemaal in vinden Marian. Had ook vaak verwachtingen (o.a. een langverwachte verhuizing, het vinden van een partner). Aanvankelijk was er dan steeds die teleurstelling, maar al doende heb ik me weten te trainen door te beseffen
  dat hetgene wat voor mij nodig is, op het juiste moment mij ook aangereikt zal worden vanuit de kosmos. Dat het dan op het moment (dat ik graag zou willen) even niet lukt
  is nu niet langer een teleurstelling, maar eerder een bescherming (zoiets van: nog even wachten). En daar heb ik gelukkig vrede mee. Ook uitdagingen durf ik nu tegemoet te treden, ontmoetingen met vaak wild-vreemden. Heerlijk is dat; komen de mooiste momenten uit voort.
  Dit wilde ik even aan je kwijt Marian,
  Mijn harte-groet,

 • O’ja belangrijk om te weten:
  Forceer niet, heb geduld!

  Een mooi metafoor hierbij is:
  ‘Geluk is als zand in je hand, wanneer je het angstvallig bij je wilt houden door er in te knijpen, zal het door je vingers heen weg sijpelen, houd je, je hand stil dan zal het blijven liggen’ 😉

 • Ik heb al als klein meisje moeten ervaren dat het leven niet alleen over rozen gaat, heb al heel wat meegemaakt in het leven wat ook zeker niet altijd even makkelijk is geweest. Ik wist toch ondanks dat altijd mijn weg wel weer te vinden samen met hulp van vrienden en familie, want niemand red het helemaal alleen. Een positieve instelling is daarbij onmisbaar. Ik geloof ook wel in een soort van power vanuit het universum. ‘Wat je geeft krijg je ook terug’ maar ook je hart te laten spreken en je gevoel, doelen en wensen te delen, maakt dat hetgeen wat je wil soms heel snel bij je kan zijn. Ik merk dat deze instelling gewoon echt werkt, maar zie ook dat het heel vaak niet benut wordt, Ik zou zeggen ‘maak van je hart geen moordkuil ‘ maar doe er iets mee. Verwacht natuurlijk geen wonderen zoals het winnen van de jackpot haha.
  Een voorbeeld is bijvoorbeeld een stageplek die ik heel graag wilde (had het al vaak benoemd bij fam. en vrienden), maar er bleken geen plaatsen meer beschikbaar, contact gehad met de stagecoordinator van school uitgelegd hoe en wat en waarom en dat wanneer er een plekje vrij mocht komen ik daar heel blij mee zou zijn. Nou was die kans erg klein, maar ik heb het laten weten en op een moment dat ik er niet meer op rekende, kreeg ik bericht dat er een plek was.

  Nog een:
  Na een aantal relaties/ contacten die op niets uit liepen, wilde ik toch wel heel graag ‘de ware’ ontmoetten:
  Mijn vriend heb ik leren kennen via een dating site, had dat nog nooit gedaan, maar via een reclame op een andere site toch op die site gekomen, mijn intuïtie en nieuwschierigheid trok mij als’t ware er naar toe. binnen een maand ontmoette ik mijn huidige vriend en das inmiddels 2 jr geleden en we wonen nu samen. We waarderen elkaar, maar das ook omdat wij allebei weten dat het ook anders kan. Hadden we allebei geen relaties gehad die niet liepen dan hadden we elkaar nu niet zo gewaardeerd als dat we nu wel doen! 🙂

 • jacqueline schreef:

  Ik heb dat ook vaak, we zitten op werkgebied op onzekere bodem( opdrachten die misschien niet doorgaan) en vraag mezelf dikwijls af, waar leidt het leven mij naar toe. Sta er wel voor open maar merk dat ik soms wel ongeduldig ben, wil soms te snel gaan.

 • Je hebt 100% gelijk. Dit is dan ook mijn levensmotto maar toch is het niet altijd even makkelijk maar dat wist je waarschijnlijk al 😉

  • marian schreef:

   Hoi Rony,

   Een mooi levensmotto! Je hebt gelijk het is ook niet altijd makkelijk en ik denk dat je ook best eens even wat minder mag voelen als je maar weer weet hoe je terug komt! En dat je weet dat het universum iets goeds voor je in petto heeft!

   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • charlotte bakker schreef:

  19.01.2011 Ik werkte al 9 jaar op dezelfde afdeling en deed al 9 jaar hetzelfde werk. Ik wilde eens iets anders en ineens deed zich een kans voor. Ik moest helaas door reorganisatie van de afdeling weg. Het werk was niet slecht en er waren leuke collega”s, maar toch knaagde er iets in mij. Sinds 2 1/2 jaar doe ik nu via het bedrijf ander werk en het bevalt me erg goed. Dus er was toch een reden dat ik van deze afdeling weg moest en ander leuker werk aangeboden kreeg. Maar heb nooit te hoge verwachtingen van iets, want je raakt gefrusteerd en teleurgesteld.

  • marian schreef:

   Hoi Charlotte,

   Wat een mooi voorbeeld! En idd ik zeg altijd: heb geen verwachtingen want dan word je teleurgesteld.

   Bedankt voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • ik probeer te leven met motto: er zijn geen problemen, alleen kansen

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.