Het energieboekje

het energieboekjeHet Energieboekje
Energetische oefeningen voor iedere dag.

Het Energieboekje beloofd:

‘Je kunt meer invloed uitoefenen op je gezondheid dan je nu doet! Je kunt dit boekje iedere dag gebruiken. Op elke bladzijde staat een oefening die je kan helpen om alerter en helderder van geest te worden, waardoor je je gelukkiger, vitaler en gezonder gaat voelen.’

Het energieboekje geeft handvaten om o.a.:

 • – Je elke dag stralend, levendig en energiek te voelen d.m.v. het vijfminutenoefenprogramma;
 • – Alledaagse klachten als hoofdpijn en verhoogde bloeddruk aan te pakken;
 • – Gezinsleden, vrienden en cliënten te helpen hun energiebalans te verbeteren en in stand te houden;
 • – Je immuunsysteem en je zelf genezend vermogen te versterken;
 • – En nog veel meer.

Het energieboekje is een eenvoudige en leesbare handleiding, gebaseerd op vierendertig jaar praktijkervaring.

Hoe werkt energetische geneeskunde?

Alles is energie. Er is stromende energie, die wij gewoon ‘energie’ noemen en er is gestolde energie, materie. Iedere cel en ieder orgaan in je lichaam is bezield door energie, levenskracht. De energieën die je lichaamsfuncties beheersen, regelen je immuunsysteem, je hormonen en al die andere processen die je in leven houden. Deze energieën beschikken over een verbazingwekkende intelligentie. Als het gaat om de instandhouding en het herstel van je gezondheid, zijn ze veel slimmer dan je intellect. Jij kunt deze energieën aanwenden om je lichaam en geest in optimale conditie te houden. Dat is de manier waarop energetische geneeskunde werkt.

Energie kan zowel medicijn als patiënt zijn. Wanneer energie als medicijn gebruikt wordt, wordt je vitale levenskracht ingezet voor de genezing van kwalen en om jou een beter gevoel te geven. Wanneer energie als ‘patiënt’ wordt opgevat, worden verzwakte energieën versterkt en verstoorde of uit balans geraakte energieën hersteld. Zo genees je je lichaam.

Net zoals er verschillende typen geneesmiddelen zijn, zijn er ook verschillende vormen van energetisch genezen. Vele ervan zijn terug te voeren op oeroude geneeswijzen zoals yoga, qigong, shiatsu en accupunctuur. Moderne vormen zijn o.a. Touch for Health, reiki en kinesiologie.

Energetische geneeskunde is zowel een aanvullende geneesmethode als een compleet systeem van zelfhulp en zelfgenezing.

Iedereen kan energetisch genezen. Je gebruikt de aanraking van je handen en benut je eigen energie om je beter te voelen en een gelukkiger, gezonder leven te verwerven.

Je kunt met behulp van de eenvoudige oefeningen uit dit boekje meteen beginnen. De nadruk ligt niet op de symptomen of ziekten, maar op de instandhouding van een sterk, vitaal, evenwichtig en gezond energiesysteem.

Het boekje is heel gebruiksvriendelijk. Je kunt het overal openslaan en de instructies opvolgen.

Er wordt een korte uitleg gegeven over meridianen (energiebanen in je lichaam), acupressuurpunten (energiepunten), Chakra’s (Energiecentra in je lichaam) en aura (het energetisch veld dat je lichaam omhuld).

Vervolgens worden er ongeveer 20 oefeningen uitgebeeld en beschreven die geschikt zijn voor veel voorkomende klachten.

Achter in het boekje wordt de dagelijkse energie behandeling geschreven. Dat is een serie van 8 eerder besproken oefeningen die ongeveer 5 minuten in beslag nemen. Als je deze energiebehandeling dagelijks toepast, druk je als het ware op de resetknop van je energiesysteem en help je de natuurlijke energiestroom in je lichaam herstellen. Het versterkt je immuunsysteem en maakt je weerbaarder.

Om de energiebehandeling een dagelijkse routine te laten worden, is het handig om deze te  koppelen aan een andere routine die je al dagelijks doet. Bijvoorbeeld als warming-up of cooling down van je yoga sessie. Of onder de douche, of voorafgaand aan je meditatie. Het maakt ook niet uit in welke volgorde je de oefeningen doet. Kijk gewoon wat jij prettig vindt.

Het is een klein, handzaam boekje. Erg eenvoudig vorm gegeven met een duidelijke, overzichtelijke lay-out en sobere zwart wit foto’s. Wat ik leuk vind is dat ze voor de foto’s niet alleen mooie, slanke, jonge, soepele modellen gekozen hebben, maar mensen in alle leeftijd categorieën. Daardoor wordt onderstreept dat de energie behandeling en oefeningen voor iedereen geschikt en te doen zijn.

Het zijn hele eenvoudige oefeningen, variërend van kloppen, ademen, masseren, bewegen, aanraken en strekken.

Sommige van deze oefeningen heb ik eens voorbij zien komen tijdens yoga-lessen en therapeutische behandelingen. En zodoende het positieve effect aan den lijve kunnen ervaren. Energie is goed voelbaar als je leert focussen. Daardoor zal je veranderingen in je energie en blokkades ook eerder leren waarnemen.

Eerlijk gezegd is het me nog niet gelukt om de energiebehandeling te integreren in mijn dagelijkse routine. Maar als ik weer eens hoofdpijn heb of me uitgeblust voel weet ik zeker dat ik dit boekje weet te vinden en de betreffende oefening ga toepassen. Ik geloof heilig in het zelfregulerend energie systeem van je lichaam.

Just Be You mag drie exemplaren van ‘Het Energieboekje’ weggeven!

Wat moet je doen om ‘Het Energieboekje’ te winnen? Geef antwoord op de vraag door onderstaand een reactie achter te laten. Let op! Scroll even naar beneden als je een reactie wilt geven. Je kunt het doen via Facebook en verder naar beneden op de site.

Winvraag

Wat geeft je energie en wat kost je energie?

Deel dit artikel met al je vrienden die ook van lezen houden, want het motto is niet voor niets: Inspiratie moet je delen!

Donderdagochtend 10 april 2014 om 10.00 uur maak ik de winnaars bekend van de boekenweek bij Just Be You

Boekenweek bij Just Be You:

Dag 1: De Naakte Waarheid

Dag 2: Liefdesbang

Dag 3: Een warme douche

Dag 4: Bodieboost ‘Het Kookboek’

Auteurs:

Donna Eden:  is een pionier op het gebied van de energetische geneeskunde met meer dan vierendertig jaar ervaring. Ze heeft er haar levenswerk van gemaakt om mensen te leren werken met deze energieën. Donna geeft workshops over de hele wereld, geeft lezingen en individuele behandelingen. Haar eerste boek ‘Werken met energetische geneeskunde’, is een klassieker op dit terrein. Ze schreef ook ‘Werken met energie voor vrouwen’.

Dondi Dahlin: is de jongste dochter van Donna. Zij is actrice en (buik)danseres. Ze is opgegroeid met energetische geneeskunde en is dat altijd blijven gebruiken in haar carrière als actrice en danseres. Ze heeft er in meer dan twintig landen les in gegeven.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dondi dahlin, donna eden, energetische geneeskunde, energie, het energieboekje, levenskracht


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Positiviteit, zowel vanuit mezelf als van andere mensen, bedrijvig bezig zijn, mijn kat, de vogels en egel, vlinders, alle dieren, mijn nieuwe moestuintje, als de zon schijnt, als mijn man en ik samen Mario spelen op de Wii (lol),een vriendelijk woord, yoga, mantra’s zingen, dat geeft positieve energie. Als ik negatief ben, of mensen brengen een negatieve energie met zich mee die ze proberen te verbloemen, als ik niet weet wat ik wil, geen raad weet met mezelf, piekeren en niets doen, dat vreet energie.

 • Ik krijg vanzelf energie door mij te omringen met heel gelukkige mensen of juist door helemaal alleen te zijn op een plaats die ik leuk vind…
  Gezelligheid en een goede sfeer doen heel erg veel voor mij.
  Een leuke song kan mij ook een plotse energieboost geven 🙂
  Je hart volgen en doen wat ik graag doe.

  Mij omringen door negatieve mensen kost mij energie.
  Mezelf openstellen aan mensen die geen goede bedoelingen hebben, mensen die van mij profiteren, sluwheid…

 • Ik kom er steeds meer achter dat ik erg ver bij mijzelf vandaan stond (sta) daardoor dacht ik dat anderen mij energie kosten maar ik ben daar zelf de oorzaak van. Nu zoek ik mezelf en ben al op weg. Positieve energie krijg je door blij met jezelf te zijn waardoor je oog krijgt voor de mooie natuur. Geluksmomentjes van je kinderen, dieren, daar krijg je energie van.

 • dineke schreef:

  Van een wandeling, liefst door de natuur krijg ik veel energie, wat me veel energie kost zijn mensen die mij hun mening opdringen en mij niet respecteren

 • Marjolein van Klink schreef:

  Door mijn burn-out kost eigenlijk alles mijn energie, zelfs meer dan dat ik heb. Maar om er weer bovenop de komen wil ik graag mezelf weer meer energie geven. Nu geeft mijn dochter van 12 vaak energie maar ik wil het zelf ook weer opbouwen.

 • Negativiteit, angsten en geen vertrouwen hebben kost mij energie.
  En wat mij energie geeft is vertrouwen hebben in de toekomst, mediteren, een goed gesprek, de zon die schijnt.

 • Laura .... schreef:

  Het geeft mij energie als ik rust bij mezelf kan vinden en goed oor mezelf zorg.
  Het kost mij energie om te piekeren en me druk te maken om dingen inctoekomst of uit verleden.

 • Ik raak energie kwijt door niet naar mijzelf te luisteren maar naar anderen en door de signalen van mijn lichaam te negeren. Wanneer ik naar mijzelf luister, mijzelf en mijn lijf serieus neem krijg ik juist energie. Het blijft lastig daar een soort van balans in te vinden. Kan dus wel tips gebruiken.

  • Laura .... schreef:

   Heeeel herkenbaar!! Wat zet jij tot nu toe in?

 • Wat me vooral energie geeft is om aan het einde van elke dag te kunnen zeggen, dit was een fijne dag ik heb genoten. Ook al is deze niet helemaal gelopen zoals ik had verwacht, wat heb ik hier vandaag weer van kunnen leren. Dit geeft me een goed gevoel.
  Ik ben heel benieuwd naar de tips van Donna. zodoende de energiebalans te kunnen vergroten

 • Wat mij energie kost: Te vaak bezig zijn met ‘wat anderen wel zullen denken…..’
  Wat mij energie geeft: Mij verbinden met mezelf de ander en het hier en nu. En dat dan vooral in de in de natuur, zintuigen open en genieten!

 • Ik krijg veel energie van het bedenken van plannen en het daarna ook uitvoeren. Zeker in dit mooie seizoen komt de energie weer terug jippie!
  Negatieve mensen, onverschilligheid en “slachtoffers”kosten mij onnodige energie

 • Monique schreef:

  Wat een geweldig boek lijkt mij dit. Ik kan wel een energie boost gebruiken. Ik doe aan dru yoga en daar krijg ik ook veel positieve energie van. Geniet steeds meer van de kleine dingen in het leven. Soms betrap ik mij erop dat ik weer te veel pieker, dit kost mij energie.

 • Marlies schreef:

  Tijd voor mezelf nemen en aandacht geven wat ik wil. Het blijft lastig maar als ik dit doe dan merk ik dat ik veel meer energie heb en beter in mijn vel zit.

 • Dankbaarheid voor alles in mijn leven geeft me energie. Zo ben ik dankbaar voor mijn werk, het is mijn passie en geeft me dan ook erg veel energie. De lach van klanten, de veranderingen die ze ervaren, dat voelt goed!! Maar ook contact met vrienden, een goed gesprek, een enorme lachbui, mijn hond, buiten in de natuur zijn, zaadjes zaaien en zien groeien geven me ook energie.

  Wat kost me energie; dingen die ik doe vanuit een angstgedachte, tegen de flow inzwemmen, mijn mond houden voor de lieve vrede, multitasken, (te) veel internet.

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek, al jaren ben ik me bewust van de werking van je doen en denken op het lichaam. Leuk om er weer wat over te lezen!

 • Katinka schreef:

  Dit lijkt mij een gewelidig boek! Ik lees nu veel over chi en het doet mij goed om dagelijks oefeningen te doen! De natuur geeft mij energie, goede gesprekken geven mij energie, yoga geeft mij energie. Negatieve mensen kosten mij heel veel energie.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >