Een warme douche, Louise Hay

een warme doucheEen warme douche
Louise Hay

JustBeYou is dé site voor jou als het gaat om inspiratie en motivatie voor een positieve levenshouding. En alles wat daarbij kan helpen grijpen wij aan om bij jou onder de aandacht te brengen.

Dus zie hier het nieuwste boekje van Louise Hay. De koningin van de affirmaties.

Een warme douche – Louise Hay

En dat is geen woord te veel of gelogen. Wat een heerlijk boekje vol aanmoediging en positiviteit!

Achterop het boekje staat geschreven:

‘Dit boek staat vol ideeën die je creativiteit laten stromen en sprankelen. Je doet inzichten op die je helpen om beter om te gaan met de situaties waarin je belandt. Met haar liefdevolle inzichten en hartverwarmende affirmaties levert Louise Hay een grote bijdrage aan je welbevinden!’

Dat kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?

In de inleiding staat o.a.: ‘Tegen de tijd dat we volwassen zijn, hebben we veel negatieve overtuigingen waar we ons niet eens van bewust zijn. We zijn geneigd ons leven op die onjuiste overtuigingen te baseren.’

In het boek staan vast ook uitspraken waar je het niet mee eens bent. Dat is helemaal oké, maar het geeft je wel de gelegenheid te onderzoeken waarom, en waar je dan wel in gelooft. Blijkbaar ‘triggert’ het iets in je. Zo groeien en veranderen we.

Je kunt het boek van bladzijde 1 t/m 255 keurig bladzijde voor bladzijde lezen. Je kunt het ook gewoon willekeurig op een pagina openslaan en kijken wat de boodschap van de dag is voor jou. Of je kiest bewust op onderwerp. Voorin het boek staan de onderwerpen keurig op alfabetische volgorde gerangschikt.

Onderwerpen als: Acceptatie; Angst; Bedoeling; Dromen; Geldzorgen; Hoofdpijn; Jezelf afkeuren; Pubers; Schoonheid; Vergeving; Vertrouwen en nog zoveel meer.

Het is een klein, handzaam boekje: 11,5 cm x 16,5 cm, dus je neemt het gemakkelijk overal mee naar toe. Zo heb je je eigen ‘portable-positivity’ altijd bij de hand!

Elk onderwerp wordt omschreven door een korte, bemoedigende tekst en een korte affirmatie. Alles is geschreven vanuit de ik-vorm, waardoor de tekst heel krachtig binnenkomt. Ik kan me zelfs voorstellen dat het extra effect heeft als je de teksten gewoon hardop voor jezelf voorleest.

Maar wat het een waar feest maakt om steeds weer door te bladeren, zijn de prachtige foto’s en illustraties!

Daardoor is het boekje ook heel geschikt als cadeautje voor iemand die wel een hart onder de riem kan gebruiken. Helende teksten maar dan heel vrolijk gebracht.

Een mooi voorbeeld uit het boekje:

Eigenwaarde

‘Ik heb een goed gevoel van eigenwaarde.

Hoe meer ik mezelf liefdevol steun en accepteer, hoe meer ik mezelf waardeer. Hoe meer ik mezelf waardeer, hoe beter ik me voel. Ja, eigenlijk voel ik me heel goed! Ik laat mooie dingen toe in mijn leven. Ik zie kansen die ik niet eerder zag. Ik laat me door het leven meenemen naar nieuwe, interessante mogelijkheden. Ik denk verder dan de mogelijkheden die ik vroeger zag. Ik zie in dat ik deze nieuwe mogelijkheden waard ben. Nu wordt het leven ineens heel opwindend. Ik besef dat ik recht heb op het leven dat ik wens. Misschien wil ik hier en daar nog iets rechtzetten, een paar achterhaalde overtuigingen schrappen, een paar oude beperkingen loslaten, maar ik kan het! Ja! Ik ben het waard! Ik verdien AL HET GOEDE!

Ik kan het!’

Die is het uitprinten toch wel waard, dacht ik zo. Als je deze elke dag even hardop uitspreekt weet ik zeker dat het goed met je gaat.

En zo staat het boekje helemaal vol, ruim 250 bladzijden lang. Een mooi cadeau voor jezelf of iemand anders.

Ik wens jou het comfort van een warme douche!

Just Be You mag drie exemplaren van ‘Een warme douche’ weggeven!

Wat moet je doen om ‘Een warme douche’ te winnen? Geef antwoord op de vraag door onderstaand een reactie achter te laten. Let op! Scroll even naar beneden als je een reactie wilt geven. Je kunt het doen via Facebook en verder naar beneden op de site.

Winvraag

Wat is voor jou een warme douche?

Deel dit artikel met al je vrienden die ook van lezen houden, want het motto is niet voor niets: Inspiratie moet je delen!

Donderdagochtend 10 april 2014 om 10.00 uur maak ik de winnaars bekend van de boekenweek bij Just Be You

Boekenweek bij Just Be You:

Dag 1: De Naakte Waarheid

Dag 2: Liefdesbang

 

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

aanmoediging, acceptatie, angst, een warme douche, eigenwaarde, jezelf, jezelf afkeuren, louise hay, negatieve overtuiging, positiviteit, review, vertrouwen, winactie, winnen


Misschien vind je dit ook leuk:

Innerlijke rust (incl. 9 tips)

Innerlijke rust (incl. 9 tips)
 • Jolanda schreef:

  Een warme douche is voor mij als ik bijvoorbeeld een compliment krijg van collega’s. Een stukje waardering waardoor ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk ga. Het is mooi om iets over te hebben voor elkaar, elkaar te helpen en ook lol te hebben. Maar het is net zo goed een warme douche als ik anderen een welgemeend compliment geef.

 • Als ik elke morgen een nieuw affirmatie lees, van de dagscheurkalender, van Louise Hay geeft me dat een warme douche. Ik ben een grote fan van haar en het boek je kunt me leven helen heeft mijn leven veranderd. IK BEN het waard en nu kan ik mijn liefde delen en geven aan anderen, voelt als een warme douche.

 • Oh, Louise Hay, een van mijn favorieten. Ik heb haar eerste boek, Je kunt je leven helen, bijna verslonden en ben nog steeds dankbaar dat ik haar “gevonden” heb, maar dit terzijde. Een warme douche is voor mij als ik waardering krijg voor wat ik doe, een kus voor dank je wel, een tekening van de kleinkinderen, een liefdevolle blik van mijn man…én van mijn kat :), een compliment van mijn zus, een aardig woord, een vriendelijke blik, een innerlijk gevoel van dankbaarheid voor zoveel moois om me heen.

 • Chelle schreef:

  Een warme douche is voor mij iets leuks of liefs dat iemand speciaal voor mij doet.

 • leonie schreef:

  Een warme douche is voor mij…stromend warm water over mij heen laten lopen..;-),..maar het heeft natuurlijk nog veel meer betekenis…hoe beschrijf ik dat?..moeilijk te verwoorden..een voldaan, dankbaar, positief, geaccepteerd, vol liefde, vertrouwd gevoel…en wanneer ik dat heb? Dat kan zijn als ik even geen planning heb, als ik even al mn ‘controle’ los laat, als ik na het hardlopen langs de zee loop, als ik opeens merk hoeveel ik van iemand kan houden, als ik na mijn werk voldaan naar huis rijd in mijn auto, als ik een mooi liedje hoor, als ik een dikke knuffel krijg van iemand…en soms..krijg ik het ineens…een gevoel van een warme douche…

 • brigitte volders schreef:

  Een warme douche is ’s morgens bij het ontwaken dankbaar zijn voor al het gene wat je hebt.

 • Genegenheid, knuffels, een complimentje krijgen, loslaten, heel veel liefde voelen…
  Mensen helpen die echt in nood zijn.
  Puurheid en oprechtheid.
  Een luisterend oor…

  Kortstondige, onvergetelijke momenten die je hart verwarmen.

 • Voor mij is een warme douche de stappen die ik heb gezet om uit mijn diepe dal te komen en kan genieten van het hier en nu. dat kan zijn een glimlach van iemand op straat of een lief berichtje van een vriendin,prachtige tekening van 1 van mijn kinderen of genieten van een mooi boek…..wie weet een warme douche van louise hay.

 • Sandra schreef:

  Voor mij is een warme douche, het moment dat ik thuis kom en mn dochter mij laat zien, horen of voelen dat het goed met dr gaat… Ze is pas (al) 13 en aan haar zou ik dit boekje geven… Zodat zij op momenten dat zij het moeilijk heeft, dit boekje erbij kan pakken.

 • Een warme douche kan vanalles zijn voor mij. Een onverwacht cadeautje dat je krijgt, en dat kun je zelf zien bijvoorbeeld in de natuur of in je omgeving. Iemand die je vriendelijk groet of een glimlach die je krijgt.
  Een veertje wat je vindt. De warmte die je terug krijgt als je iemand helpt. Maar je moet het willen zien en er open voor staan.

 • Laura .... schreef:

  Kunnen doen en leven op een manier die bij me past en hoort. En daar rust in vinden.
  Dat geeft mij een warme douche.
  Ik ben daar nog heel erg zoekende in.

 • Esther schreef:

  Een warme douche is voor mij naast het knuffelen en lieve aandacht geven en krijgen binnen de “vrienden en familiemuren” vooral de positiviteit die je kunt voelen als een onbekende je aardig aanspreekt, zomaar in de rij bij de kassa van de supermarkt. Of in de wachtkamer van het ziekenhuis. Met zoiets kleins kunnen we elkaar dagelijks een warme douche bezorgen. Kost niets, geen geld en zelfs geen tijd!!

 • Een warme douche is voor mij dat iemand een opmerking maakt of een schouderklopje geeft. Hij of zij laat me dan weten, je bent oké. Je mag er zijn zoals je bent. En je bent niet alleen.

 • Heerlijk zo’n boekje wat je er zo maar bij kan pakken wanneer het jou uit komt.Een warme douche krijg ik van een onverwacht positieve reactie van mijn overwegend negatief ingestelde studenten.Een lach, een grapje en soms zelfs een berichtje geven de dag weer kleur en maken me dankbaar!

 • Esther Potters schreef:

  Wanneer ik een complimentje krijg van iemand of als iemand blij is om me te zien,
  een warm ontvangst, zeg maar!

 • Een warme douche is voor mij de plaats waar ik nu ben en dat is, bij de dingen die ik fijn vind en de die dingen ook daadwerkelijk kan doen, zonder mij schuldig of verplicht te voelen tegenover wie dan ook…het is de plaats waar ik mag huilen als ik verdriet heb, mag lachen als ik plezier heb, mag schreeuwen als ik boos ben, en in gedachten mag zitten als ik zorgen heb…dit is mijn warme douche, en de plaats….bij “mijzelf”thuis!

 • sandra meijer schreef:

  Een warme douche is voor mij de liefde die ik van vrienden en familie krijg. Het laat de liefde stromen.
  Het zorg er voor dat ik me bewust ben van de liefde die ik ontvang en dat ik zelf ook warme douches geef.

 • Een warme douche is voor mij als ik met mijn man bent aan dansen, komt mijn dochtertje,dan gaan wij samen dansen en elkaar warme knuffel en kus geven

 • Een warme douche is voor mij dat ik nu eindelijk dankzij een zware therapie kan inzien dat het leven echt leuk kan zijn en dat ik blij kan worden van kleine dingen en dat ik nu besef dat ik niemand nodig heb om gelukkig te zijn of te worden als je maar gelukkig bent met jezelf kan je de hele wereld aan. Ook al is samen zijn veel leuker en wil je graag van iemand houden het moet een aanvulling worden…niets meer en niets minder

 • Een warme douche is voor mij als ik met heel mijn hart mijn werk heb gedaan. Dan kan ik huppelen, springen, fluiten met een hele grote lach op mijn gezicht. Dat gevoel, dat is voor mij een warme douche, want dat is wie ik ben!

 • Serina schreef:

  Iemand die jouw een glimlach geeft, de zon die schijnt en jouw warmte geeft, dat je jezelf aankijkt in de spiegel en kan zeggen: ik hou van jou. Iemand die je een arm om je heen slaat- een compliment krijgen- het fijn hebben met familie en vrienden- mooie quotes en inspirerende verhalen, een film met diepgang, een beste vriendin waarmee je alles kan delen. Ga ervoor om alles uit het leven te halen en open staan voor nieuwe dingen en er komen de mooiste dingen op jou pad. <3

 • Katinka schreef:

  Een warme douche is een onverwacht kadootje, een goed gesprek met een vriendin, een knuffel van mijn kinderen, een goed boek wat me raakt…..

 • Lianne schreef:

  Een warme douche is voor mij gezellige momenten delen met familie en vrienden. Lieve kaartjes met mooie teksten, een compliment krijgen of onverwachts een bloemetje krijgen terwijl je het niet had verwacht…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >