Goede voornemens op vakantie

De vakantie is een mooi moment om bij goede voornemens stil te staan.

Wil jij kijken hoe je leven ervoor staat om er zo meer grip op te krijgen?
Zelf kijk ik twee keer per jaar even hoe mijn leven ervoor staat om zo meer houvast te krijgen en mijn doelen te bepalen en te stellen. Dit doe ik altijd in de vakantie en rondom de Kerst. In het alledaagse leven kan je makkelijk het overzicht kwijtraken.

Hoe vaak neem je de tijd om een stapje terug te doen om je leven van een afstand te bekijken en te bedenken wat je graag zou willen? De goede voornemens met Oud en Nieuw zijn ons allen bekend en dan vragen velen zich af: Wat wil ik volgend jaar anders doen?
Ik stel het volgende voor: Ga NU nadenken over wat je graag zou willen doen en/of bereiken.

Je geniet nu nog van het lekkere weer. Je bent waarschijnlijk nog met vakantie of net geweest dus zit je vol energie. Stel je actie dan op 1 september in plaats van 1 januari. In september gaan de meeste cursussen weer van start, er komen acties van de sportscholen, scholen gaan weer beginnen etc.
Focus je op één ding: Wil je een cursus volgen, 5 kilo afvallen, bouwen aan je zelfvertrouwen, aan je relatie werken etc.

Concentreer je eerst op één ding en pak daarna het volgende aan. Je hebt dan veel meer kans dat je het gaat bewerkstelligen dan dat je alles tegelijk gaat aanpakken.

Ik heb, nu ik op vakantie ben, de gelegenheid om eens na te denken over het resterende jaar. Door jezelf een doel te stellen vergroot je ook de kans dat je het daadwerkelijk gaat halen. Als ik ga hardlopen en ik heb geen doel dan ben ik zo weer thuis! Als ik een doel stel om de 10 km te lopen dan ben ik ook later moe want ik richt me er dan op dat ik een uur ga hardlopen.

Ik heb ook altijd een notitieboek bij me waar ik al mijn ideeën in opschrijf. Ik zorg er ook voor dat ik mijn nieuwe doel niet uit het oog verlies. Ik schrijf mijn doel op en zorg dat het zichtbaar is. Voor je het weet is het weer januari, dus de belangrijkste stap is: ACTIE.

Doe het niet morgen maar NU.

Wat wordt/worden jouw goede voornemen(s) voor 1 september? Ik vind het leuk als dit zou willen delen door een reactie achter te laten.


Tags

actie, afvallen, bouwen aan zelfvertrouwen, doelen bepalen, energie, focus, goede voornemens, hardlopen, niet morgen maar nu


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Meerdere ideeen spoken in mijn hoofd rond maar het is inderdaad een goede tip om maar 1 ding te nemen. Ik wil graag mijn eigen bedrijf uitbouwen maar inderdaad ook 7 kg. afvallen.
  Ik ga ervoor dank je wel weer voor de fantastische tip!
  Liefs, Ria

 • Bianka schreef:

  We vertrekken vanavond naar Frankrijk dus ik heb 3 weken om m’n gedachte er eens over te laten gaan wat m’n goede voornemens zijn per 1 september. Ik laat het je weten 😉

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >