Bescherm jezelf tegen negatieve energie

(Deel 1: in de omgang met andere mensen)

Hoe heerlijk zou het zijn als je een schild had dat alle negatieve energie van anderen zou afweren. Het klinkt misschien gek, maar zo’n schild kun je voor een groot deel voor jezelf creëren. Hier lees je hoe je jezelf bulletproof maakt tegen negatieve energie van anderen.


Je kunt je ook abonneren en luisteren op iTunes of maak gebruik van de Gratis Castbox FM App Dit maakt je extra gevoelig voor negatieve energie

Het pesthumeur van een ander kan soms hard binnenkomen. Helemaal als je moe, geprikkeld, gespannen, onzeker of hooggevoelig bent. Maar ook als je onverwerkte emoties hebt of een negatief zelfbeeld.

Als je bijvoorbeeld nog steeds last hebt van het vreemdgaan van je ex, zal je meer moeite hebben om een nieuwe liefde volledig te vertrouwen. Of als het angstzweet je uitbreekt bij het terugdenken aan het verkeersongeluk dat je hebt gehad (of veroorzaakt), zal je sneller opschrikken of geïrriteerd raken als iemand je afsnijdt of een middelvinger naar je opsteekt.

Deze oude pijnen zijn als het ware beschadigingen in je aura. Zelfs als de pijn van járen geleden is. Bijvoorbeeld dat je teleurgesteld bent in je ouders, omdat ze er niet voor je waren toen je hun liefde zo hard nodig had. Elke beschadiging in je aura maakt je extra vatbaar voor een nieuwe negatieve ervaring die de herinnering triggert.

Dit geldt ook als je een negatief zelfbeeld en negatieve overtuigingen over jezelf hebt. Als je denkt dat je niet zo slim bent en daarvan baalt, ben je sneller geraakt door een opmerking als: Doe niet zo dom, joh! Of: Dat slaat helemaal nérgens op!

Geef jezelf altijd licht en liefde. Met licht, verdwijnt de duisternis. 

Met licht, verdwijnt de duisternis.

Positiever omgaan met negatieve energie

Wist je dat negatieve energie niet alleen je stemming en energie beïnvloedt, maar dat het ook je weerstand omlaag brengt? Uit onderzoek blijkt dat te veel negativiteit ongezond voor je is. De negativiteit van anderen is vergelijkbaar met passief roken. Rokers (en chronische klagers) help je niet zo makkelijk van hun verslaving af. Maar je kunt er wel voor zorgen dat jij er minder last (en schade) van hebt.

Reflecteer (en leer)

Laat een nare opmerking of negatieve situatie een trigger zijn voor zelfreflectie. Stel dat een vriendin of collega een kwetsende opmerking naar jou maakt. Als je een klein beetje afstand van de situatie neemt, in hoeverre slaat de opmerking dan op jou? Geef het een cijfer tussen de 0 en 100 procent. Op deze manier benader je de situatie meer rationeel (en wordt het minder emotioneel), waardoor je het makkelijker kunt loslaten.

Stel dat degene die de opmerking maakte voor 20 procent een punt heeft waar jij aan kunt werken. Dan heeft de rest (in dit geval 80 procent) waarschijnlijk met haarzelf te maken. Dat hoef je diegene niet te zeggen, want deze aanpak is voor jezelf bedoeld. Door ervan te leren of te besluiten dat het niet op jou maar op de ander slaat en het los te laten.

Accepteer (80 is het nieuwe 100)

Stop met altijd je uiterste best te willen doen. Ga niet met alles voor de volle 100 procent, maar kies wanneer je ergens helemaal voor wilt gaan en accepteer voor de rest dat 80 procent meer dan genoeg is. Want perfectionisme gaat gepaard met stress. Soms merk je dat niet, omdat je eraan gewend bent. En als je gespannen bent, ben je sneller prikkelbaar en vatbaar voor negatieve energie.

Ga maximaal voor 80 procent en vertrouw op het Universum dat het voor de rest helemaal in orde komt. Met andere woorden: 80 procent is de nieuwe 100 procent. Door de dingen op 80 procent te doen, loop je de kantjes er niet vanaf, maar geef je ruimte aan jezelf én aan het Universum om zich te manifesteren.

Relativeer (en wees geaard)

Positiever omgaan met negativiteit begint bij jezelf, bij het kritische stemmetje in je hoofd. Hoe je deze beter in toom houdt, lees je hier.

Door negatieve gedachten met liefde uit je hoofd te zetten zul je je een stuk beter voelen!

Vervang je negatieve gedachten met liefde en voel je een stuk beter!

Voor de rest is het belangrijk dat je je bewust bent van negatieve energie. Vooral als hoog sensitief persoon, zoals ik. Weet dat je op een verjaardagsfeestje, of een andere activiteit met mensen, andermans negatieve vibes voelt. Wees hierop bedacht voordat je je in de groep mengt en zorg dat je stevig geaard bent.

Door negatieve gedachten met liefde uit je hoofd te zetten zul je je een stuk beter voelen!

Aardingsoefening: ga op de grond staan, sluit je ogen. Visualiseer dat er een kabel van energie en licht vanuit je lichaam door je benen en voeten de aarde in gaat. Zie hoe deze lichtbundel van energie naar de kern van de aarde stroomt. Daar aangekomen keert er een bundel krachtige energie vanuit Moeder Aarde omhoog. Het bereikt je voeten en stroomt door je benen door je hele lichaam. Elke cel wordt gevoed met deze energie. Je bent nu super geaard.

Oefening van de beschermende cirkel: Stel je een cirkel op de grond voor je ter grootte van een hoelahoep. Geef het een kleur die jij mooi vindt en vul deze cirkel met wat je nodig hebt. Dan kan zijn: bescherming tegen negatieve energie, vertrouwen, liefde, of zachtheid? Maar ook luchtigheid, inspiratie, kracht, moed of energie. Kies er een uit die je het beste kunt gebruiken op dit moment. Vul de cirkel hiermee en laat het als een zuil omhoog stralen, tot net iets groter dan jou. Maak de cirkel zo krachtig mogelijk. Doe een stap naar voren en stap in de beschermende cirkel. Dit kun je thuis doen of vlak voordat je je tussen de mensen begeeft.

Onthoud: je hebt geen invloed op hoe dingen gaan in het leven, maar wel op hoe jij ermee omgaat.

Wees je bewust dat je bergen kan verzetten als je vertrouwen hebt in je eigen kracht. Wees dus vriendelijk en support jezelf zoals je dat ook bij anderen zou doen. 

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Heb vertrouwen in wat kan zijn

Je kán het!

With love,

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Thanks voor deze gratis tips, heb er veel aan gehad.

  Ik heb soms dat ik mij ” s avonds moe voel en down nergens zin in en die middag ook al.
  En krijg soms gevoel dat er dan negatieve energie hangt en dan merk ik daarna dat mijn ex met mij bezig is.
  En me gedeblokkeerd heeft. Is hij dan negatieve energie voor mij, voel me soms ook mega lang emotioneel enz. Heb sterk het gevoel dat hij negatieve energie is.
  Ben Heldervoelend en wetend dus blijkbaar zijn zulke mensen slecht voor mij.P.s kan u mij mailen als Dit kloptwat ik voel, heb hier vaak last van. Handige tips dankuwel.liefs butterfly86

  • Dat wat jij beschrijft herken ik erg ik voel en ervaar ook dat ik dingen soort van van tevoren weet en energie daarvan mij erg beïnvloed

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >