8 manieren en tips om in vorm te komen voor het nieuwe jaar:

De sportschool is het populairst in januari, zeker net in het nieuwe jaar als iedereen goede voornemens heeft om meer te bewegen en/of om te gaan afvallen. Ik weet zeker dan over een aantal weken, misschien wel een paar dagen, mensen opgeven. Ze hebben hun interesse verloren of zeggen “maandag weer..”, “volgende week” in ieder geval het doel wordt vergeten.

Zelf ben ik wat kilo’s aangekomen en even niet meer aan hardlopen gedaan. Ik mis het (hard)lopen, ik mis het om me goed of zelfs geweldig te voelen, ik mis het hebben van energie. Ik voelde me eigenlijk veel lekkerder als ik had gelopen. Het helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en geeft me heel veel energie.

Dus, ik wil weer in vorm komen. Ik wil me weer geweldig voelen.. en als het kan een paar kilo gewicht verliezen. Ik ben tevens begonnen met het suikervrij eten.

Onderstaand een paar tips om in vorm te komen:

1. Elke dag is er een nieuwe kans om een keuze te maken. Je hoeft niet te wachten op maandag of een nieuw jaar. Heb je een keer “gezondigd”, je kan gewoon weer opnieuw beginnen (of beter nog verder gaan).

2. Kies voor: eten om te leven en niet om te leven voor het eten.

3. Beslis om een gezond ontbijt te nemen zoals een smoothie of een appel met yoghurt en kaneel in plaats van suikerhoudende cornflakes of het ontbijt overslaan.

4. Indien je elke dag niets doet richting je doel dan krijg je spijt: “Spijt-gegarandeerd!”

5. Je zal niet zeggen: “Geweldig, ik heb de hele pizza in mijn eentje opgegeten!” en “Wow, ik heb de hele rol koekjes naar binnen gewerkt” maar je zegt wel: “ik ben zo trots op mezelf, ik heb niet gesnoept” of “Wow ik heb vandaag veel groenten gegeten en minder koolhydraten”.

6. Denk er eens aan hoe geweldig je je zal voelen wanneer je kan zeggen: ik heb heerlijk gezond gegeten en heerlijk bewogen.

7. Doe je ook aan kaizen? Grote doelen en kleine stappen nemen. Loop je nooit? Ga dan vijf minuten wandelen in plaats van meteen een uur.

8. Probeer eens 10 push ups, 10 sit ups en 10 crunches en ga steeds een stapje verder. Voordat je het weet zit je aan de 100!

Je zult nooit weten hoe geweldig je je zal voelen en hoe geweldig je eruit kan zien als je niets onderneemt. 

Start vandaag!

♥ Drink water in plaats van frisdrank. Tip: Indien je geen water lust, begin dat je (fris)drank aan te lengen met water. Steeds iets meer zodat je langzaam aan water went.

♥ Eet fuit. Een appel, banaan en/of mandarijn in plaats van snoep, chips en/of koekjes.

♥ Neem geen toetje maar geniet van een lekkere kop groene thee met honing.

♥ Zeg tegen jezelf: “ik kan later wel weer eens wat nemen”. Stel je voor je goed je je zal voelen zonder dat je al die extra calorieën hoeft te verbranden.

♥ Eet om de 2/3 uur iets zodat je geen aanval van honger krijgt en geneigd bent om te snoepen, snacken of het eten van fast food.

Wat help jou om gemotiveerd te blijven?  Zal het helpen als we elkaar stimuleren? Ik hoor graag van je.


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Reimara schreef:

  Nice, alleen dat toetje, zijn onderzoeken geweest dat het juist gezond is iets kleins te nemen met calsium na de warme maaltijd ivm vet etc.

  Kaizen kende ik niet in naam, wel in actie 😉 Stap voor stap kom je overal.

  Ben nu een jaar bezig en resultaat mag er zijn, maar het is stap voor stap en Volhouden!

  Weer mooi geschreven thnx!!!!

 • Grappig, Kaizen zit heel erg verweven in het werkveld van mijn partner, Lean management.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.