Vergroot je vertrouwen in het Universum (incl. 5 tools)

Vergroot je vertrouwen in het Universum

Hoe sterker je vertrouwen in het Universum is, hoe sterker jouw manifestatiekracht wordt. En ook hoe minder onzekerheid en hoe meer vreugde je ervaart. In deze podcast vertel ik je graag hoe jij jouw vertrouwen in het Universum kunt verbeteren en vergroten. 

Vergroot je vertrouwen in het Universum

Een onderwerp waar ik zo enthousiast over bent en volop ben in gedoken nadat het boek: The Secret is uitgekomen en het heeft me zoveel gebracht. Ik kan dat niet vaak genoeg zeggen. 

Het Universum is een manifestatietool 

Als je diep in de put zit (lees- en/of luistertip: hoe sleep je jezelf door een moeilijke tijd heen) of even helemaal niet meer weet wat je moet doen, sta je meestal heel bewust open voor de hulp van het Universum (of God, Boeddha, Engelen, Hogere Zelf, Universeel Veld of hoe je het ook wilt noemen. Maar ook als er geen nood aan de man is, kun je deze openheid naar het Universum creëren. Sterker nog, dat is juist heel leuk om te doen. 

De wet van aantrekkingskracht versterk je door erop te vertrouwen dat het Universum er voor jou is in plaats van je tegenwerkt. Zo word jij de magneet die alles aantrekt waarnaar je verlangt. Hoe klinkt dat?

Wat mij zo ontzettend heeft geholpen is dat alles op zijn tijd en plaats komt. Het Universum brengt je altijd waar je moet zijn. Soms voor de lessen, soms omdat er gewoon wat beters op je wacht of wat voor reden dan ook. 

Jouw tools: nieuwsgierigheid en een open mind

Nieuwsgierig zijn, is hersengymnastiek. Daarmee bedoel ik dat je jezelf hierin kunt trainen. Kinderen zijn er heel goed in, maar gaandeweg zijn we het een beetje verleerd om nieuwsgierig en onbevangen te zijn. Kinderen hebben over het algemeen minder vooroordelen of angst om iets nieuws te ontdekken. Ze zijn vaak juist enthousiast, gemotiveerd en volhardend.

Deze nieuwsgierige houding gecombineerd met een open mind, is de gouden formule waarmee je meer vertrouwen in het Universum kunt krijgen. Een open mind houdt in dat je niet bedenkt hoe je iets gedaan moet krijgen, maar dat je weet wát je gedaan wilt krijgen of wát je wilt ervaren. Hoe je dit vervolgens moet creëren of realiseren, doet er niet toe. Dat regelt het Universum. Tenminste, als je daarop durft te vertrouwen.

Maar hoe dóe je dat dan?

We zijn vaak zo gewend aan vaste denkbeelden en vinden loslaten een uitdaging. Vaak houden we krampachtig vast en zo vaak aan dingen die we helemaal niet willen. Daar richten we dan al onze aandacht en energie op. 

Laat de controle los om je wensen en doelen van A tot Z te willen regelen. In plaats daarvan zend je datgene wat je wilt ervaren of creëren uit naar het Universum. Doe dit alsof je het aan een vriendin vertelt of zoals je het in een dagboek zou opschrijven. Je kunt er vervolgens een datum aan koppelen, maar laat het daarna los. Dat wil zeggen: houd je alléén bezig met de eerstvolgende stap.

Stel jezelf de vraag: wat kan ik nu doen om dichter bij mijn droomdoel te komen? Het Universum geeft je gaandeweg de juiste ingevingen en situaties op je pad die nodig zijn voor de vervolgstap. Zie de synchroniciteit. Zo leuk om mee te oefenen en te zien wat er op je pad komt. Open jezelf, wees open minded.

Volg de sturing van het Universum door gehoor te geven aan je eerste ingevingen. Anders gezegd: volg je hart. En houd je mind in de smiezen, want die zit er vaak bovenop met z’n (voor)oordelen en angstgedachten.

Hoe je jouw nieuwsgierigheid en open mind kunt trainen, is simpel: doe alledaagse dingen alsof je ze voor de eerste keer doet. Op die manier doe je het niet gedachteloos of op de automatische piloot, maar ben je je bewust van je handelingen.

Onthecht je van de controle of bedachte uitkomsten. Blijf je gehecht aan iets en ga je niet mee met de stroom van het leven dan blokkeer je de energieën. Een mooie affirmatie: Ik weet dat er iets moois en beters op mijn pad komt. Ik vertrouw erop. 

Jouw tool: Stuur jezelf een mail

Als ik met een (levens)vraag zit waar ik antwoord op wil, stuur ik mezelf een e-mail. Ik heb hier een speciaal e-mailadres voor. Ik stuur de mail naar mijn universele manager. De mail richt ik aan het Universum en doe dan alsof het Universum een collega van mij is waarmee ik wil sparren, om hulp vraag of gewoon stuur wat ik graag zou willen zien. Iets van: ‘wil je hier of daar voor zorgen’. Ik schrijf ook dingen als: dank je wel dat je me wilt helpen met… zus of zo. Of: weet jij hoe ik aan… dit of dat kan komen? Precies zoals ik het ook aan een real life collega zou kunnen vragen. 

Mijn vragen in een e-mail naar mezelf sturen, heeft twee voordelen.

 • Ten eerste kan ik de kwestie daarna makkelijker loslaten. Daardoor kan het Universum z’n werk doen, omdat ik het immers niet langer vasthoud. Loslaten is zo belangrijk!
 • Ten tweede krijg ik het bericht in mijn mailbox binnen, dat ik op een later moment met een open mind teruglees. Hierdoor krijg ik vaak nieuwe ideeën of inspiratie waarmee ik verder kan. En ik kan later terug zien wat er allemaal is gerealiseerd en dat is veel meer dan ik me zo had kunnen herinneren. Zo mooi om te zien.

Ditzelfde kun je ook met je smartphone doen. Maak eerst een groep op whatsapp aan met jou en een goede vriendin (die je vooraf natuurlijk even inlicht wat de bedoeling is). Vervolgens verwijder je deze betreffende vriendin weer uit de groep zodat jij als enige overblijft. Je kunt het onderwerp ‘Note to self’ noemen. Of bijvoorbeeld: ‘Ik en het Universum’. Voilà, zo heb je een rechtstreeks lijntje met het Universum. 

Jouw tool: Herken de magie op jouw pad 

Misschien wel de grootste uitdaging om nog meer te durven vertrouwen op het Universum, is het herkennen en erkennen van de magie die onlosmakelijk met het Universum verbonden is. Meestal als er iets onverklaarbaars of onverwachts gebeurt, duikt onze mind er bovenop om het te willen verklaren of te snappen. Maar daarmee is de kans groot dat je voorbijgaat aan de magie en de boodschap ervan.

Zie een gek toeval niet als iets toevalligs maar zie het als een signaal, sturing of antwoord van het universum. Hier kun je mee oefenen door het Universum een gesloten vraag te stellen en aan het ja-antwoord een symbool of woord te koppelen. Met een gesloten vraag bedoel ik dat het antwoord alleen ja of nee kan zijn.

Stel dat je hulp wilt bij het maken van een bepaalde keuze. Dan kun je zeggen: doe ik er goed aan om… (vul maar in) te doen? Als het antwoord ja is, laat mij dan een regenboog (of iets wat jij kiest) zien. Ga niet op zoek naar die regenboog maar laat het los.

Als het antwoord ja is, zal je ergens in de daaropvolgende dagen die regenboog zien. Dit kan een levensechte regenboog zijn, maar ook een afbeelding of iemand die het woord uitspreekt.

Wees niet bang dat je het signaal mist, want als het de bedoeling is (als het antwoord ja is), zal je er echt niet omheen kunnen. Je zal de kleuren van de regenboog ‘in your face’ krijgen. Je zal er bij wijze van spreken over struikelen. Het Universum zal er alles aan doen dat jij die regenboog gaat zien. Het is natuurlijk wel aan jou om je te beseffen wat de boodschap van die regenboog is. Dus dat het antwoord ja is.

Krijg je jouw symbool niet in de daaropvolgende (meestal zo’n drie) dagen te zien? Dan is het antwoord nee voor dat moment. Onderzoek dan wat je met dit antwoord kan en stel desnoods een nieuwe gesloten vraag. Je kunt meerdere vragen naar het Universum uitzetten. Let er dan wel op dat je aan elke vraag een ander symbool koppelt. Mail of app jezelf bijvoorbeeld welk symbool bij welke vraag hoort.

Dit symbolen spel is een leuk onderonsje met het Universum om je vertrouwen in je eigen manifestatie kracht te vergroten en de connectie met het Universum te verbeteren. 

Jouw tool: Neem het Universum serieus

Ik heb hier gebruik van gemaakt met mijn huissleutels en mijn vriendin met haar fietssleutel. 

Ik was er mee binnen gekomen dus deze moesten ergens in huis liggen maar waar ik ook zocht geen sleutel te vinden. Ondertussen heb ik geleerd om er niet meer om te stressen maar te vertrouwen. Dus ik zei: Dankjewel Universum dat je me zometeen laat zien waar deze is. Volgens mij was ik met de was bezig toen ik ineens out of the blue door kreeg openhaard mand… 

Dan merk je dat je verstand je gevoel gaat rationaliseren. Van: hoe kan kan dat nu? Ik naar de openhaard mand en graaien in het hout en ja wel… daar lagen mijn fietssleutels. Dankjewel, Universum.

Achteraf kan ik het verklaren want Luca haar riem gooi ik altijd naar de openhaard mand en deze heb ik waarschijnlijk neer gegooid met de sleutels nog in mijn handen. 

Met mijn vriendin kan ik ook zo lekker hierover bomen. Ze vertelde me laatst ook dat ze haar fietssleutel kwijt was. Ze had haar hele huis ondersteboven gehaald maar geen sleutels te bekennen. Voordat ze ‘s avonds ging slapen, vroeg ze het Universum om een droom die haar zou helpen om de fietssleutel te vinden. 

Haar enige andere optie was om de fietssloten te laten openbreken en nieuwe sloten erop laten zetten. Een dure grap waar ze financieel niet op zat te wachten want ze had het allemaal hard nodig. Dus zette ze haar zinnen op de droom en vroeg ze het universum: ‘kun je mij in een droom laten zien waar de sleutel ligt? En wat denk je? Ze kréég die droom! 

’s Ochtends herinnerde ze zich dat ze had gedroomd dat de sleutels in haar sportkleding zaten. Meteen doorzocht ze de sportkleding die aan het wasrek te drogen hing. Maar geen sleutel. Ook niet in de sporttas, niet in de wasmachine en ook niet in de wasmand waar de sportkleding in had gezeten. Heel even kwam de twijfel: zou de droom dan niet kloppen? 

Ze zag haar sportschoen staan en ze voelde even met haar hand in haar sportschoenen en jawel hoor! Daar – in de neus van de rechterschoen of linkerschoen, dat weet ik niet meer – zaten haar fietssleutels! Wat was ze opgelucht en zo gaaf vind ik die verhalen om te horen want echt het werkt. Haar geloof in het Universum en in deze droom bespaarde haar een slordige honderd euro.

Dit klinkt nu misschien als puur toeval, maar zo werkt het écht. Meer vertrouwen krijgen in het Universum, doe je door je simpelweg ervoor open te stellen. En door de signalen serieus te nemen. Dit laatste kan een uitdaging zijn, want meestal zijn de signalen (vooral in het begin) nogal vaag.

Hierdoor denkt je mind dat het toeval is of dat het niks te betekenen heeft. Wél dus! Neem je voor om de komende dagen elk vaag teken als een signaal van het Universum te zien. Schrijf ze op en noteer (eventueel op een later moment) wat het te betekenen had. Dit opschrijven en evalueren kun je zien als zelfonderzoek wat je vertrouwen in het Universum en de connectie met het Universum zal verbeteren.

Verbeter jouw communicatie met het Universum

Tot slot nog een belangrijk punt: de taal van het Universum. Wanneer je een vraag of wens naar het Universum uitzendt, is het goed om te weten welke woorden je beter niet kunt gebruiken. Zo komen de woorden niet, nooit, geen niet voor in de taal van het Universum. Dus als je zegt: ‘ik wil me nooit meer eenzaam voelen’, bestel je in feiten juist extra eenzaamheid. Zeg liever wat je wél wilt ervaren, zoals: ‘ik wil me geliefd en gezien voelen’.

Zeg ook niet: ‘ik wens (vul maar in)’ of ‘ik wil (dit of dat). Het Universum neemt je vraag namelijk heel letterlijk. Als jij wenst om een liefdevolle relatie te hebben, zal het Universum situaties op je pad brengen waarin je hier nog meer naar verlangt. Je vroeg immers om dit gevoel te wénsen

Je creëert een andere uitkomst als je zegt: ‘ik ontmoet mijn ware liefdespartner en daar ben ik heel dankbaar voor’. Ik ga volgende week een nieuw vier weekse programma starten: Magische Liefde Aantrekken met als thema’s: Zelfliefde, Love Mindset, Loslaten van het Verleden en Actie… Kijk gerust op www.justbeyou.nl/liefde voor meer informatie en/of om je aan te melden. Let op het is nu nog echt voor een introductieprijs omdat het een pilot versie is. 

Jouw tool: Jouw gevoel

Wanneer je een idee doorkrijgt, krijg je deze niet voor niets. Neem dan altijd geïnspireerde actiestappen. Mijn blog en podcast die worden mij altijd ingegeven, zeg maar. Klinkt vaag maar ik weet dat het idee altijd komt al is het net in de ochtend voordat ik het wil gaan opnemen. Dan stroomt de informatie en inspiratie door me heen en gaat het vanzelf in de flow. Zo ook nu. 

Ik verwacht ook dat het zal gebeuren en zet deze intentie eigenlijk ook altijd al automatisch, zit ik me nu te bedenken. Die flow doe ik ook met mijn programma’s maken. Ik voelde me allang zo geïnspireerd om meer te schrijven, op te nemen over het aantrekken van de liefde in je leven dat ik deze nu heb gemaakt. 

En als er even geen flow is dan is het ook goed he… daar ga ik het vermoedelijk volgende week met je over hebben want dat popt nu in mij op maar het kan volgende week zomaar weer anders zijn. Doen wat goed voelt, zeg ik altijd. 

Mocht jij tijdens deze blog of podcast ineens een leuk onderwerp bedenken waar je meer over te weten wilt komen? Laat het me dan gerust weten.

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn.’

With love,


Uitgelicht in deze aflevering:

Share

WhatsApp


Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

engelen, hogere zelf, liefde aantrekken, loslaten, positiviteit, signalen, synchroniciteit, universum


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Geweldig artikel over vertrouwen en betrouwbaarheid. Wij zien onszelf hierin terug. Dankzij onze vele jaren van kennis en ervaring kunnen wij zeggen dat dit zeker van belang is, ook met aannemingsprojecten.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >