Ademloos – Kim Moelands

Ademloos

ademloos-kim-moelandsVan de week heb ik het boek Ademloos van Kim Moelands uitgelezen.

Wat een indrukwekkend boek. Ik heb het al meer geschreven maar je weet pas wat je hebt als je het mist.
Dit besef ervaarde ik ook met het lezen van dit boek.

Hoe normaal is het dat je gewoon kan ademhalen?

Ademloos is niet alleen de toepasselijke titel van dit boek maar ook de manier waarop je het leest. Ademloos volg je de lijdensweg naar de dood van Ron, het levensmaatje van Kim. Zonder hem lijkt het leven alle aantrekkingskracht verloren te hebben. En het was al niet makkelijk, want Kim heeft dezelfde ziekte waar Ron aan sterft: Cystic Fibrosis, een rotziekte, die je letterlijk de adem beneemt, die je dagelijkse leven overheerst en waar je niet oud mee wordt.

In Ademloos vertelt Kim hoe ze vecht tegen onbegrip en onvermogen, tegen horrorfilm-broeders in het ziekenhuis en hoe ze haar geliefde uiteindelijk verliest. Tijd om te rouwen wordt haar nauwelijks gegund. Haar eigen conditie is wankel en ze ontkomt niet aan ziekenhuisopname, zuurstofslang en rolstoel, niet aan de angst en niet aan de leegte.

Ademloos is het verhaal van een grote liefde, van menselijke moed, doorzettingsvermogen en veel verdriet. Maar ook van levenslust en humor. Met deze twee ‘wapens’ gaat Kim het leven weer te lijf.

Gelukkig is er Balou, die malle hond uit Bosnië, die met haar eigen trauma’s worstelt, maar Kim haar onvoorwaardelijke liefde schenkt. Ook als tegenslagen het leven blijven kleuren, hebben ze oog voor dat kleine bloemetje, die vriendelijke postbode, die sexy buurman. En samen gaan ze ervoor…

Het boek zet je zeker aan het denken en Kim geeft dan ook haar boodschap aan de wereld. Geniet van elke dag, leef en blijf niet stilstaan bij onbelangrijke probleempjes die er eigenlijk niet toe doen.

Ook ‘Ademloos” lezen?

Je kunt Ademloos – Kim Moelands oa hier bestellen.

Lees dit boek en je zult moeite moeten doen om de tranen binnen te houden. Het boek heeft grote indruk op mij achtergelaten. Niet alleen door het verhaal, maar ook door de schrijfwijze.

Heb je dit boek gelezen?

Leuk als je hieronder een reactie wilt achterlaten wat je ervan vond. Dat is weer fijn voor anderen mensen om te lezen!

Heb jij tips voor boeken? Graag lees ik je tip/reactie hieronder.

365 dagen positief

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

ademhalen, ademloos, cystic fibrosis, kim moelands, taaislijm ziekte


Misschien vind je dit ook leuk:

Af en toe heb je het nodig…

Af en toe heb je het nodig…

Haal jij bewust adem?

Haal jij bewust adem?

Prijs! Heb jij gewonnen?

Prijs! Heb jij gewonnen?
  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

    Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
    Zorgen en Stress

    >