Trucjes tegen lekkere trek!

Je kent het vast wel: de lekkere trek! Onweerstaanbare trek hebben in zoet zoals snoep, ijs, frisdrank, drop, chocolade, koekjes etc.. Heb je even stress, zit je niet lekker in je vel of vind je dat je jezelf toch wel mag belonen? Dat zijn de momenten van de lekkere trek. Het is de kunst om hier niet aan toe te geven.

Het zijn de momenten waarop je denkt dat je het verknalt, je toch weer meer gaat snoepen, je zelfvertrouwen afbrokkelt omdat je het gevoel hebt dat je “gefaald” hebt. Als je je eenmaal laat gaan dan is het weer moeilijk om de draad op te pakken.

Wat te doen om weerstand te bieden aan de lekkere trek? Kijk eens of er een truc bij zit die bij jou past. Of heb jij een andere manier Leuk als je deze laat weten in een reactie, onderaan dit blog bericht.

Drink water. Water vult en is goed voor de doorstroming en reinigt je lichaam. Drink geen sap uit een pak of frisdrank want hier zit heel veel suiker in. Vind je water echt niet om te drinken doe er dan een beetje aanmaaklimonade bij. Verminder de hoeveelheid aanmaaklimonade steeds een beetje, zodat je bijna water drinkt. Je gaat er vanzelf aan wennen.

Denk je eens in….. Wat is er meer waard? Het gebakje of een extra pondje. Als je voor jezelf deze vergelijking maakt dan kan je bewust kiezen. Heb je gekozen voor het gebakje, geniet er dan ook van en misschien eet je deze wel niet helemaal op. Ga meteen weer verder met je gezonde leefstijl en laat je keuze niet de rest beïnvloeden.

Weet je dat je niet sterk bent?  Haal dan ook niets in huis. Sla fruit, groeten en volkorenproducten in zodat je wat gezonds te knabbelen hebt als je trek hebt.

Ga je tandenpoetsen. Door de menthol smaakt je chocolade echt niet meer.

Leid jezelf af. Bel een vriendin, maak die mail, dweil de vloer etc. Je zal zien dat de trek in dat
chocolaatje weer is gezakt. Je zal trots zijn op jezelf.

Geniet ervan! Ik gaf het net al aan maar “zondig” je een keer? Straf jezelf niet maar geniet er bewust van en ga gewoon weer verder!

Succes!

Heb jij aanvullende tips? Ik zal het leuk vinden als je dit met anderen mensen wilt delen door middel van een reactie achter te laten. Je kunt anderen hier weer mee helpen.

Vind je het artikel leuk? Wil je dan op de “vind ik leuk” knop drukken?

Je kunt me ook volgen op twitter of facebook.


online adverteren www.m4n.nl


Tags

chocolade, lekkere trek, stress, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • @Diana, bedankt voor de aanvulling. Top!

  Warme groet, Marian

 • Een karaf water met een schijfje citroen op tafel zetten. Het is heel lekker (vooral in de zomer) en heel gezond(beter dan limonade)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >