31 manieren om aantrekkelijk te zijn

31 manieren om aantrekkelijk te zijn

"Je bent pas echt aantrekkelijk, als je je zwakke punten accepteert en
ze niet probeert te verdoezelen"
- Deepak Chopra

Vroeger wilde ik graag dat andere mensen mij accepteerde . En ik denk dat veel mensen zijn die dat ook willen. Ook al zeg je dat het je niet kan schelen wat andere mensen denken, toch doe je dat vaak wel.

Een mens verlangt ernaar om leuk gevonden te worden, aantrekkelijk, gerespecteerd en bemind te worden. Het is van belang voor ons gevoel van welbevinden, eigenwaarde en geluk. Indien je ontdekt dat iemand je niet wil of afwijst dan kunnen onze emoties hoog oplopen en kan je verdriet en pijn voelen.

Voor ieder die met mij heeft geprobeerd om aardig, aantrekkelijk, vriendelijk te zijn voor mensen om zich heen, heeft waarschijnlijk wel beseft dat dit nutteloos is en uiteindelijk veel energie heeft gekost.

Je kan een ander niet veranderen alleen jezelf! De kunst om aantrekkelijk te worden is eerst van jezelf te houden!

Zelfliefde, zelfvertrouwen en authenticiteit zijn ingrediënten van het recept aantrekkelijkheid. Maak je echt niet meer druk wat andere van je denken en probeer ze niet meer te imponeren maar ga op een natuurlijke wijze mensen aantrekken in je leven.

Hieronder 31 acties die je kunt nemen om jezelf onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn:

1. Zoek geen goedkeuring bij anderen. Laat je niet leiden door goedkeuring en/of de mening van anderen. Zorg ervoor dat je doet wat je leuk vindt. Wat heeft voor jou waarde? Wat is voor jou belangrijk?

2. Accepteer anderen. Ik heb het al geschreven maar je kan alleen jezelf veranderen. Begin met het loslaten van het oordelen van anderen. Kijk naar wat mensen krachtig maakt in plaats van naar hun "fouten".

3. Luister naar mensen. Echt luisteren gebeurt niet veel. Vaak ben je in gedachten verzonken of alweer met iets anders bezig als de ander zijn/haar verhaal doet. Zorg ervoor dat je weer leert luisteren. Laat mensen weten dat je echt hebt geluisterd.

4. Beweeg. Zorg voor een gezonde levensstijl. Neem dagelijks een vorm van beweging. Neem mijn 30 dagen uitdaging. Het wordt echt een gewoonte en je voelt je er zelf prima bij!

5. Gezonde voeding. Deze kan ik natuurlijk niet overslaan. Eet gezonde voeding die je lichaam ondersteunen. Probeer geen toegevoegde suikers te eten, daar word je alleen maar moe van.

6. Doe wat voor anderen. Laat eens zien dat je er bent. Het hoeven geen grote dingen te zijn, maar je kan al iemand helpen die zijn boodschap heeft laten vallen. Praat er niet over met anderen maar help.

7. Lach. Lachen is gezond. Dit geeft een geweldige uitstraling. Neem het leven niet zo serieus en zorg voor plezier.

8. Laat een probleem waar deze hoort. Een ander helpen is natuurlijk helemaal toppie, maar maak van "hun" probleem niet jouw probleem!

9. Kijk met je hart en niet met je ogen. Klik hier voor de 7 tips: uit je hoofd, in je hart

10. Zeg nee. Zeg geen ja als je iets niet wilt. Zeg alleen ja wanneer je echt iets wilt doen.

11. Leef in het nu. Niets is meer waardevol dan dit moment. Als je in je achteruitkijkspiegel blijft kijken, zie je niet wat er voor je gebeurt.

12. Wees jezelf. Ga uit van je eigen kwaliteiten, filosofie, waarden, normen en belangen in plaats van die van je familie, vrienden etc.

13. Vertrouwen op je intuïtie. Leer luisteren naar je gevoel. Je gevoel kan je heel veel vertellen. 

Lees- en/of luistertip: Hoe serieus neem jij jouw intuïtie?

14. Vergeef. Zijn er veel onopgeloste zaken? Voel je woede, wrok en/of verdriet? Vergeef anderen en vraag om vergeving als dat nodig mocht zijn. Vorder je energie terug die je hiermee hebt weggeven.

Lees- en/of luistertip: Worstel jij met negatieve emoties? Incl. 7 tips

15. Wacht niet. Veel mensen zeggen als ik… de lotto heb gewonnen, afgevallen ben, meer energie heb dan…Wacht niet maar leef nu.

Wacht niet op zorgeloze dagen om gelukkig te zijn
want altijd zal een probleem je bekommernis geven.

Wacht niet op waardering van iedereen om gelukkig te zijn
want altijd zal er iemand kritiek op je hebben.

Wacht niet op een dag zonder fouten om gelukkig te zijn
Want altijd maak je ergens een grote of een kleine blunder.

Wacht niet tot iedereen vriendelijk voor je is om gelukkig te zijn
Want altijd zal er iemand jaloers op je zijn.

Wacht niet tot ze je ‘genoeg’ betalen om gelukkig te zijn
Want altijd zal je minder verdienen dan je meent waard te zijn.

Wacht niet tot je bij iedereen gelijk haalt om gelukkig te zijn
Want altijd zal iemand denken intelligenter te zijn.

16. Let op hoe je spreekt. Ben je het ergens niet over eens, verhef je stem niet. Kies je woorden om te inspireren, motiveren en te stimuleren. Hou je stem vlak en geef je energie niet weg aan een andere persoon.

17. Roddel niet. Het is heel gemakkelijk om jezelf boven een ander te stellen door iemand naar beneden te halen door over hem/haar te roddelen als degene er niet bij is. Je bent echt krachtig als je hier weerstand aan kan bieden.

18. Klaag niet. Wil je dat dingen anders gaan? Niet mopperen en/of klagen (bij anderen) maar vraag gewoon als je iets nodig hebt van iemand.

19. Wees dankbaar. Kijk naar je zegeningen en niet naar wat je mist in je leven. Alleen al door te bedenken waar je dankbaar voor bent, brengt een shift in je gemoedstoestand teweeg. Deze shift versterkt een positieve mindset en je vult er tegelijkertijd je emotionele reservepotje mee. Als je je dankbaarheid vergroot, word je emotioneel gezien evenwichtiger en flexibeler. Wel zo handig als het even een keer tegenzit.

Je bent niet dankbaar omdat je gelukkig bent,
maar gelukkig omdat je dankbaar bent

Luister- en/of leestip: Geef jezelf positieve energie met een dankbaarheid dagboek

20. Wees 100% verantwoordelijk. Wees verantwoordelijk voor jouw daden en wijs niet naar anderen. 

“Accepteer de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Weet dat jij degene bent die je daar brengt waar je naar toe wilt en niemand anders.”

Is het leven iets wat jou overkomt, of ben jij degene die vorm geeft aan jouw leven?

Op het moment dat je de overtuiging aanhangt, dat het leven iets is wat je overkomt, geef je de regie en alle verantwoordelijkheid letterlijk uit handen. Als een stuurloos stuk wrakhout drijf jij over de oceanen van het leven. Hopend dat je hier en daar op een tropisch eiland aanspoelt en er niet teveel stormen over komen.

Als jij ervan overtuigd bent dat het leven is wat jij ervan maakt, ben jijzelf de regisseur van je eigen leven. Jij bepaalt zelf de titel, de set, de acteurs, het verhaal en vanuit welk perspectief er gefilmd wordt.

21. Iedereen heeft een keuze. Geef iemand geen slecht gevoel als hij/zij jou een keuze vertelt waar jij het niet mee eens bent. Iedereen heeft recht op zijn/haar keuzes, beslissingen en/of acties.

>> 47 keuzes waarvan je geen spijt zult hebben

22. Geef meer dan verwacht. Leuk als om te doen, geef net wat extra's. Als ik schrijf 10 tips voor…. dan geef ik bijvoorbeeld 15 tips ;-).

23. Heb geen verwachtingen. Als je leeft met veel verwachtingen dan word je alleen maar teleurgesteld. 

>> Heb jij ook veel verwachtingen?

24. Accepteer jezelf. Iedereen maakt fouten maar accepteer deze van jezelf en lach erom.

25. Vecht niet tegen de stroom in. Voer geen strijd met mensen en/of situaties waar je geen controle over hebt.

26. Neem actie. Wacht niet tot dingen vanzelf gebeuren maar onderneem zelf actie. Wees enthousiast en ga ervoor!

27. Leer positief te zijn. Heb je de trein gemist dan ben je ruim op tijd voor de volgende is een mooie uitspraak van Johan Cruijff. Leer positief te denken.

>> 14 krachtige stappen voor positief leren denken

28. Vermijd negatieve mensen. Het zal niet altijd lukken maar als het even kan vermijd dan negatieve mensen of vraag hen: "heb je ook wat positiefs te vertellen?"

29. Geef complimenten. Iedereen vind het leuk om een, gemeend (!), compliment te ontvangen en iedereen heeft iets om een compliment over te geven. Leer jezelf aan deze dingen te zoeken bij een ander en deze ook te benoemen.

30. Toon interesse. Vraag, vraag en vraag. Laat een ander maar vertellen en vraag naar zijn/haar interesses.

31. Geef geschenken. Neem iets mee voor een ander. Niet om indruk te maken maar gewoon omdat je het leuk vindt. Het hoeft niet duur te zijn maar gewoon iets vanuit je hart.

32. Neem de tijd. Probeer je tijd goed in te plannen. Sta 's ochtends wat vroeger op zodat je tijd hebt voor jezelf en je niet hoeft te stressen.

33. Accepteer dat niet iedereen je leuk zal vinden. Omgaan met afwijzing is een mooi hoofdstuk uit het boek Wetten van de Winnaars. Hoe aantrekkelijker jij wordt hoe meer mensen zich ook afzetten en reageren vanuit jaloezie. Indien jij handelt vanuit jezelf en je gevoel dan is het goed!

Accepteer dat wat er is. Laat los wat is geweest. Geniet en heb vertrouwen in wat kan zijn. 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!


Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

aantrekkelijk zijn, eigenwaarde, geaccepteerd te worden, geluk, jezelf houden, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Shirley schreef:

  Zo herkenbaar en zo waar! Het is idd niet altijd even makkelijk, maar met een positieve/optimistische instelling, kom je al heel ver.

 • Hoi Marian,

  Ik vind het handige tips!

  Toppie!

  Gr. Roos

  • marian schreef:

   Hoi Roos,

   Dank je wel voor je reactie, leuk!

   Warme groet, Marian

  • marian schreef:

   Hoi Toos,

   Bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk, het valt niet altijd mee maar als je van dingen bewust bent dan kan je een verandering maken.

   Warme groet, Marian

 • Super Marian
  Als ik dit lees dan denk ik ooh ja zo moet ik het doen . Je wordt weer eens met je neus op de feiten gedrukt!
  Toppie, ik leer nog elke dag.

  X Wilma

  • marian schreef:

   Hoi Wilma,

   Bedankt voor je reactie! Leuk dat je elke dag leert en hou je me op de hoogte?

   Warme groet, Marian

 • Peter ♥ schreef:

  In feiten hebben we geen zwakke punten, de een is alleen beter in iets dan de ander maar als we samenwerken kunnen we elkaar dus aanvullen. 😉

  • marian schreef:

   Hoi Peter,

   Dank je wel voor je reactie! Helemaal mee eens!

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >