21 tips om gezonder te leven.

Uit onderzoek is gebleken dat van alle goede voornemens afvallen dit jaar op nummer 1 staat. 

Ik ga niet op dieet, maar ga me de komende weken houden aan gezond eten en in ieder geval geen suiker te eten en lekker joggen/hardlopen.

Doe je met me mee gezonder te leven?

Wil jij gewicht verliezen? Wil je gezonder leven? Hoeveel wil jij afvallen? Wat ga jij er voor doen? Heb je al meer geprobeerd gewicht te verliezen? Wat is de reden dat je wilt afvallen/gezonder te leven?

Leuk als je een reactie achterlaat onderaan mijn blogbericht. Het is mijn bedoeling om mensen te stimuleren, inspireren en motiveren maar ik kan het niet zonder jou!

Een gewoonte veranderen duurt gemiddeld 21 dagen. Ik ga januari gebruiken om tips, motivatie en inspiratie te geven om gezonder te leven en natuurlijk je helpen een paar kilo kwijt te raken.

Je lichaam is je tempel en daar moet je goed voor zorgen. Het is je huis waarin je woont en het moet een hele tijd mee. Het leven is mooi en het zou zonde zijn als je de kwaliteit van het leven naar beneden zou halen doordat je je niet goed voelt en/of ongezond bezig bent.

Het gaat niet alleen maar over gezond eten en bewegen maar ook over een gezond zelfbeeld.

21 Tips op gezonder te leven:

1. Drink meer water.

Ook ik betrap me erop dat ik wel eens te weinig water drink en dit kan je zien aan de kleur van je urine. Een donkere kleur van de urine kan betekenen dat je niet goed genoeg hebt gedronken. Ik heb een eerder blog bericht geschreven over water drinken: Vergeet jij ook wel eens om genoeg water te drinken?
Andere symptomen voor het niet genoeg drinken van water kunnen zijn; droge mond, hoofdpijn en weinig plassen.

2. Vermijd suiker.

Suiker is ‘vergif’  voor je lichaam en suiker is ook een verslaving. Ben je eenmaal aan gewend om minder suiker te eten dan ‘ snak’  je er niet meer na. Suiker zorgt voor een schommelende bloedsuikerspiegel. Denk hierbij aan wit brood, koek, snoep, gebak etc. Suiker zorgt er ook voor dat je steeds meer suiker wilt. Doorbreek deze negatieve spiraal.

Als je het heel moeilijk vindt hoef je niet alles in één keer uit te bannen. Gun je jezelf één bonbon na het eten. Dit kan je alleen doen als je genoeg discipline hebt en niet het hele doosje leeg eet :-).

3. Ademen.

Adem jij goed? Ademen is heel belangrijk voor zuurstof in ons lichaam. Veel mensen onderschatten de kracht van zuurstof in hun lichaam. Neem een paar keer een moment om heel bewust te ademen. Meer zuurstof in je lichaam zorgt ook voor meer energie.

4. Eet kleine maaltijden.

Je hoeft echt niet te wachten totdat je weer mag lunchen. Als je dat doet heb je veel meer kans dat je meer gaat eten omdat je honger hebt. Neem een paar kleine maaltijden verspreid over de dag zodat je geen honger gevoel krijgt.

5. Ga voor de goede koolhydraten.

Slechte koolhydraten zorgen voor de schommelde bloedsuikerspiegel. Slechte koolhydraten zijn wit brood, witte pasta, koek, cake, wraps etc. Zie ook Goede Koolhydraten, slechter koolhydraten, mijn review boek van Yvonne Lemmers.

6. Verbeter je houding.

Hoe sta jij? In elkaar gedoken? Een goede houding bevordert en verbetert je ademhaling.

7. Geen alcohol.

Neem geen alcohol dit bevat totaal geen voedingswaarde en bevat veel calorieën.

8. Leer nee te zeggen.

Mensen kunnen, als het om eten gaat soms zo aandringen dat het bijna opdringen is.  Leer om nee te zeggen als je geen trek hebt of als het niet past in je nieuwe levensstijl.

9. Drink groente/fruit smoothies.

Ik hou erg van smoothies. Het is een snelle manier om groente/fruit, voedingsmiddelen en vitamines naar binnen te krijgen. Een fruitsmoothie kan je maken door wat verschillende soorten fruit in een blender te doen, eventueel melk/yoghurt, havermout erbij en shaken maar. Heerlijk!
Klik hier voor tips voor het maken van groene smoothies.

10. Ga om met ‘gezonde’ mensen.

Mensen die je energie geven. Eet met mensen die het belangrijk vinden om een gezonde levensstijl te hebben zo heb je er meteen een “maatje”bij.

11. Zorg goed voor je tanden.

Bij goede lichaamsverzorging hoort ook je gebit.  Een tip kan zijn als je lekkere trek voelt opkomen op je tanden te poetsen.

12. Ga erop uit.

Doe wat je leuk vindt. Maak er een gewoonte van om zeker één per week wat leuks te gaan doen. Het sleutel wordt is: GENIETEN. Vaak zit je gevangen in een baan van 9 tot 5. met daarnaast de boodschappen doen, het huishouden etc. Ga erop uit en verander van omgeving.

13. Stop met frisdrank drinken.

Frisdrank bevat heel veel suiker. Vervang het niet door jus d’orange want ook hier zit suiker in. Eén glas versgeperste jus zal een goede aanvulling zijn op je vitamines.
Vind je water echt niet lekker dan kan je bijvoorbeeld aanmaaklimonade gebruiken en het steeds meer te verdunnen met water zodat je gaat wennen om water te drinken.

14. Hou van jezelf!

Hoeveel hou jij van jezelf? Vind je jezelf geweldig? Klik hier voor het artikel van zelfliefde . Ik ben bezig met een programma te schrijven waarin van jezelf houden aan bod komt. Wil je op de hoogte blijven, kijk dan eens op de website: vanjezelfhouden.nl.

15. Beweeg.

Helaas ontkom je hier niet aan. Je hoeft  geen uren kwijt te zijn in de sportschool. Maak elke dag een lekkere wandeling van een half uur. Kies iets wat je leuk vindt want het moet geen marteling voor je zijn maar iets waarvan je geniet.

16. Zorg voor voldoende slaap.

Op mijn bucket list staat een maand lang elke nacht 8 uur slaap. Niet meer maar ook niet minder. Dit betekent dus dat ik elke dag bewust moet nadenken hoe laat ik naar bed ga. Als je niet genoeg slaap krijgt, kan je dit zien als “honger” waardoor je weer meer gaat eten.

17. Ontbijt.

Sla het ontbijt niet over. Dit is de belangrijkste maaltijd van de dag . Het is je energie om je dag te beginnen.

18. Draag kleding die net pas zijn of iets kleiner.

Dit herinnert je eraan dat je wat gewicht kwijt wilt. Het voorkomt ook dat je teveel eet tijdens een maaltijd. Let op al te strakke kleding is niet goed voor je lichaam!

19. Maak een duidelijk einddoel.

Hoeveel kilo wil je afvallen? Wat is de reden van afvallen? Hoe zal je je dan voelen? Hoe zie je eruit?
Schrijf alles zo specifiek mogelijk op. Heldere doelen zijn nodig om vooruit te komen.

20. Maak je niet druk wat anderen van je denken.

Bedenk wat JIJ wilt. Natuurlijk kan je luisteren naar de mening van anderen maar laat hun mening niet die van jou beinvloeden. Ga voor wat jij wilt! Kijk voor meer informatie eens naar mijn ebook: Maak je niet druk wat anderen van je denken.”

21. Weeg je niet constant.

Het belangrijkste is om te leren luisteren naar jezelf. Hoe voel je je? Hoe zitten je kleren? Als je  constant op de weegschaal staat en het geeft niet het benodigde resultaat aan getallen dan zal je gedemotiveerd raken terwijl er waarschijnlijk wel degelijk wat gebeurt met je lichaam.

21. Gooi je grotere maat kleding weg.

Dit is een stimulans om niet meer terug te gaan naar je oude gewicht. Je bent van plan het niet meer te gaan dragen, toch? Dit geeft een extra stimulans want er is geen weg meer terug.

Welke gezondheidstip spreekt het je meest aan?

Vind je deze tips nuttig? Deel ze met je vrienden en/of familie. Gebruik je twitter en/of facebook? Voeg me gerust toe.

 


Tags

afvallen, dieet, gezonder leven, gezondheid tips, goede koolhydraten, hou van jezelf, Inspiratie voor jezelf, jezelf, motivatie, suiker, tips


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Annemiek schreef:

  Ik ga vandaag mee doen. Er mogen wel een paar kilo af maar ik ga zeker geen dieet volgen. Dank je wel voor de tips en een goed gezond en gelukkig 2013.

  Hartelijke groet, Annemiek

  • Hoi Annemiek,

   Dank je wel voor je bericht. Mooi voornemen en verstandig om geen dieet te volgen. Ik hoor graag van je hoe het je vergaat.

   Warme groet, Marian

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >