Bouwen aan positiviteit: elke dag een foto

Vandaag weer een keer een uitdaging!

Positief in het leven staan en genieten van de dingen die er NU zijn. Wat ik bijna elke dag doe is een positieve gebeurtenis op te schrijven in mijn succesdagboek. Je kan ook je dankbaarheid van de dag opschrijven.

In elke dag zit wel iets moois alleen je moet het wel zien.

Hoe leer je nu positiever te worden? Bouwen aan positiviteit:

Ga elke dag op zoek naar dingen waardoor je je beter voelt. Ik ga vanaf vandaag elke dag een foto plaatsen van wat mij een positief gevoel geeft. Deze foto kan zien op Instagram en waar je mij ook kan volgen: justbeyou_marian. Over een jaar heb ik dan een mooi positief jaaroverzicht.

Voor mij is het makkelijk omdat ik een mooie smartphone heb maar ik ben ervan bewust dat niet iedereen die heeft dus morgen een andere tip!

Het elke dag maken van een positieve foto zal je positivitieit, dankbaarheid en een zoekende blik naar mooie dingen opleveren. Je richt je op de positieve dingen om vast te leggen.

Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Je hoeft je ook helemaal niet te verantwoorden waarom je de foto hebt gemaakt. Het is jouw keuze en jouw gevoel. Misschien lijkt voor de ander een foto niet positief maar zie jij wel de positieve kanten. Daar gaat het om.

Als je positief bent ingesteld dan zie je vaak een positieve kant aan een ‘slechte’ gebeurtenis. 

Waarschuwing!

Let op het is niet altijd wat het lijkt! Je denkt misschien dat iedereen een leuker leven heeft dan jij. Dit vooral door social media e.d en de afbeeldingen die geplaatst worden. Het is niet de bedoeling van deze uitdaging om jezelf te vergelijken met anderen.

Ik kan je wel vertellen dat alles lang niet zo is als het lijkt. Laat je dus niet van de kaart brengen door bijvoorbeeld de foto’s en het beeld van je facebook vrienden te gaan vergelijken met jezelf. Dit doet afbreuk aan je zelfbeeld. Je bent dan ook het vergelijken.

Onder welke naam kan ik je volgen?

Doe je mee met de uitdaging of maak je gebruik van Instagram dan vind ik het leuk om te volgen. Laat gerust een reactie achter met je naam waaronder ik (en of anderen) je kan vinden. Heb je anderen manier? Misschien wel een blog? Laat het me gerust weten.

Hoe meer positiviteit hoe beter! 


Tags

elke dag een foto, instagram, positief gevoel, positiviteit


Misschien vind je dit ook leuk:

 Leven in de toekomst

 Leven in de toekomst
 • Via Facebook, Marjan Zevenbergen, ben ik 1 januari begonnen met #365Verwonderingetjes en dat is inderdaad heel erg leuk en inspirerend om te doen. In eerste instantie voor mezelf en wie weet genieten anderen mee.

  • Hoi Marjan,

   Ik wilde graag even op je pagina kijken maar ik kan deze niet vinden. Op je website heb je geen aanklikbare link voor facebook, klopt dat?

   Ik zou het leuk vinden als je het wilt delen of stuur mij anders een mail.

   Dank je wel voor je reactie.

   Warme groet, Marian

 • Hallo Marianne,

  Al een poos volg ik je blog en heb zelf mee gedaan met de oefeningen van The Magic.
  Het boek The Secret had ik al gelezen, en de site doorgegeven om de cheque te kunnen downloaden.
  Nu heb ik een lieve vrouwtje leren kennen en ze begint uit haar depressie te komen.
  We hadden het zo over boeken lezen, levenslessen enz..
  Nu kwam ik op Just be you uit en haar heb ik deze website geadviseert.
  Met twee handen nam ze het aan en ik heb haar jullie site door gemaild.
  Hopelijk vindt ze samen met de mensen die lid zijn en just be you maken een weg om positiever en beter in het te komen staan.
  Dat wilde ik je eventjes zeggen.

  Groetjes
  Caroline van der Linden

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.