10 stappen om een nieuwe liefde te vinden.

Een aantal weken geleden bij een coachingsgesprek kwam het vinden van DE liefde ter sprake. Degene die op coachgesprek kwam heeft een kleine lichamelijk handicap die voor haar heel groot is. Haar overtuiging is: “ik vind geen nieuwe liefde door mijn handicap”.

Waar je je op focust dat groeit.

Ik heb haar verwezen naar de video van Nick Vujicic. Hij leeft zonder armen en benen. Ik vind hem helemaal geweldig. Vind je ook niet dat hij een bepaald soort aantrekkingskracht heeft? Zijn verbazingwekkende vastberadenheid en gebrek aan angst verbaast mij. Dan zijn er ook nog de mensen die helemaal geen lichamelijke kwalen hebben en die het ook onmogelijk vinden om een partner te vinden. Dit heb ik de afgelopen training ondervonden.

Hoe kan dit eigenlijk allemaal? Hoe kunnen sommige mensen gewoon een ideale relatie hebben terwijl anderen worstelen om ergens te komen of telkens in een “verkeerde” relatie vallen.

Wat is het? Wat is de link? Is het allemaal geluk?

Ik geloof dat niet. Ik denk dat het te maken heeft met wat we aan de buitenwereld laten zien. Velen van ons weten niet wat ze naar buiten toe laten zien. En dan denk ik toch dat het neerkomt op zelfvertrouwen, geloof in jezelf. Kijk maar naar Nick Vujicic. Zijn zelfvertrouwen is erg gezond, iets wat zijn ouders hem hebben bijgebracht en zijn geloof in God.

Als je mij een aantal jaren geleden had gezien, dan had ik nooit gedacht dat ik zou bereiken wat ik nu allemaal heb. Ik had altijd belemmeringen waarom iets niet zou kunnen in plaats van waarom wel. Altijd vissend naar complimenten. Bouwen aan mijn zelfvertrouwen, geloven in mijzelf en een doen wat ik leuk vind heeft ook effect op je relatie.

Hieronder 10 stappen voor het vinden van een nieuwe liefde.

1. Houden van jezelf?

Houd jij van jezelf? Als jij niet van jezelf houdt hoe kan een ander dan van je houden? Het is een cliché maar het is wel zo. Klik hier om mijn laatste blogbericht te lezen over houden van jezelf.

Heb je de 10 geboden van zelfliefde ook al gelezen?

2. Ben je klaar voor de liefde

De meeste mensen proberen om een nieuwe liefde te vinden als de relatie net over is. Ben jij al over deze relatie heen? Geef jezelf wat tijd en verwerk het verdriet wat je hebt ondervonden en vergeet niet te vertrouwen in jezelf.

3. Actie.

Dat is voor mij altijd een belangrijk gedeelte. Als je weet dat je klaar bent voor een (nieuwe) relatie, ga dan niet alleen achterover leunen en wachten totdat het universum je de ideale man en/of vrouw stuurt. Ga naar buiten en kijk eens om je heen. Het maakt niet uit waar je heen gaat. Liefde kan overal ontstaan. Het zal niet komen als je thuis op de bank blijft zitten.

4. Datingsites.

Beperk jezelf niet tot de traditionele manieren van ontmoeten van andere mensen maar maak gebruik van het web. Registreer je gewoon eens bij een goede datingsite en start met het ontmoeten van andere singles.

5. Wees niet ongelukkig.

Natuurlijk kan je je eenzaam en ongelukkig voelen maar laat het niet zien. Wees positief en vertrouw erop dat het goed komt. Het is niet aantrekkelijk als je aan iedereen laat weten dat je ongelukkig bent. Negativiteit trekt negativiteit aan. Houd je hoofd omhoog en ga rechtop staan. Glimlach. Een positieve houding trekt aan.

6. Start het gesprek.

Als het universum je de ideale man/vrouw stuurt moet je er natuurlijk wel wat mee doen. Zet je over een angst heen en heb geen verwachtingen en start een gesprek. Het is goed om te zeggen: “kom je hier vaak?” dan helemaal niets.

7. Toon interesse.

Het is altijd goed om interesse in een ander te tonen.

8. Wees liefdevol.

9. Wees geduldig.

Heb geen haast. Doe niets overhaast. Haastige spoed is zelden goed.

10. Evenementen bijwonen.

Vooral in de zomer zijn er weer zoveel verschillende evenementen. Bloemenshows, auto en/of muziek. Als je passie hebt voor het evenement wat je bezoekt, kan je weer iemand ontmoeten die dezelfde passie heeft. Heb alleen geen verwachting dat je iemand gaat vinden. Verheug je op het evenement en geniet van de dingen die op je pad komen. Weet je dat dit een onderdeel is van een datingsite; mensen bij elkaar brengen met gemeenschappelijke belangen.

“The most important thing in life is to learn how to give our love, and to let it come in.”
– Morrie Schwartz


Tags

geluk, houden van jezelf, liefde, nick vujicic, relatie, relatie krijgen, zelfvertrouwen


Misschien vind je dit ook leuk:

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >