Dag 18, vriendelijke daden en/of aardig zijn.

If you want to be happy for one hour…take a nap!
If you want to be happy for one day…go fishing!
If you want to be happy for one year… Inherit money!
If you want to be happy for à lifetime… Start giving to others!
(Chinese Proverb )

In het boek “29 geschenken” staat een verhaal over geven aan iemand die het echt goed kan gebruiken. Vandaag wil ik dat gaan doen maar zwervers, zoals vermeld in het boek, zijn hier niet heel makkelijk te vinden. Ik zie iemand staan die een krantje wil verkopen. Ik moet eerlijk bekennen dat deze man al jaren op dezelfde plek staat, bij de A&H. Eigenlijk vandaag zie ik hem pas voor het eerst écht staan. Ik gooi € 5,00 in zijn mandje.

Hij kijkt me blij verrast aan en ik denk meteen: “als hij maar niet meteen denkt dat ik dat elke week ga doen”. Bah, ik baal van de negatieve gedachte die ik heb wat het gevoel van geven overtreft. 

Welke ervaring heb jij vandaag gehad?

Ik vind het leuk als je het wilt delen door hieronder een reactie achter te laten en/of op de “vind ik leuk” knop te klikken om het met anderen te delen. Alvast, dank je wel. Aardig van je!


Tags

aardig zijn, geven, vriendelijke daden


Misschien vind je dit ook leuk:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>