10 manieren om je dag goed te beginnen

Een paar dagen lang kon ik niet zo goed mijn bed uitkomen en had een beetje een ‘uh’ gevoel. Totdat ik tot besef kwam dat ik even de mooie dingen kwijt was en even alles moest los laten en back to basic moest gaan.

Mmm, ik ben net terug van een heerlijke wandeling met de honden en mijn gedachten zijn weer fris en fruitig en ik ben de dag goed begonnen.

Iedere dag is er één en elke dag heb je gelukkig weer een keuze. Het is mooi als je van iedere dag iets moois kan maken en de positieve dingen van de dag bij je draagt.

Tips om je dag goed te beginnen

1. Begin de dag met 5 minuten dankbaarheid. 

Vind je het moeilijk om je bed uit te komen? Zet de wekker net even iets eerder om lekker even voor jezelf te hebben. Word langzaam wakker en noem de dingen waar je dankbaar voor bent in je leven. Je begint je dag heerlijk positief en met dankbaarheid. Dankbare mensen zijn gelukkige mensen en dit geld ook andersom. Gelukkige mensen zijn dankbaar.

2. Begin met positieve gedachten 

Word je wakker en zeg je meteen al ‘bleh’ geen zin in vandaag of ‘bleh’ het zal wel een k.. dag worden dan maak je geen goed begin. Een positieve gedachten scheelt de helft. Verwacht leuke dingen van de dag.  

3. Geniet van de frisse ochtendlucht

Vanochtend heb ik een heerlijke wandeling gemaakt en genoten van de honden, natuur, frisse lucht en mijn hoofd leeg gemaakt. Wat een energie geeft dat terwijl er nog zoveel werk ligt maar dit is zo heerlijk om de dag mee te beginnen. Goed voor je lichaam en geest.

4. Favoriete muziek aan

Begin het aankleden en de tijd in de badkamer met je favoriete muziek. Kies de muziek waar je je goed bij voelt en blij van wordt. Tegenwoordig kan je heel makkelijk een feelgood play list maken op je telefoon of ipod en zet deze ’s ochtends aan. Wedden dat je met een positief gevoel en glimlach aan de dag gaat beginnen?

5. Weet jij wat je vandaag gaat doen? 

Ik vind het heerlijk om wat focus te hebben op een dag. Dingen die ik gedaan wil hebben. Niet een hele lijst want vaak kom ik daar niet aan toe of loopt me dag weer anders dan ik gepland had en dan voel ik me daar gefrustreerd over.  Een to do lijst geeft je wat focus en een richting. Zodat je dag niet zomaar voorbij gaat en je denkt niets gedaan het hebben. Wat voor stap(je) kan jij maken in de richting van je droom?

6. Vergeet niet te lachen

Een lach maakt je mooi. Glimlach gewoon eens naar de mensen die je tegenkomt. Het is leuk om eens uit te testen om gewoon met een lach op je gezicht te gaan wandelen. Ik krijg vaak reacties in de trant van: ‘zo jij bent vrolijk’.

7. Verklaar de liefde

Liefde maakt de wereld mooi en waarom zou je dit niet verspreiden? Geef je partner, kids, kat en/of hond een lekker dikke knuffel en zeg dat je van hem/haar houdt. Stuur de sms naar je vriend(in) en zeg dat je hem/haar fantastisch vindt. Maak complimenten aan de mensen om je heen. Dit geeft niet alleen de ander een goed gevoel maar jezelf ook.

8. Sporten

Ja sorry dames/heren maar deze hoort in het rijtje thuis! Ga lekker bewegen en geniet van het goede gevoel dat je krijgt. Je hoeft niet perse naar een sportschool of buiten te rennen maar je kan ook lekker een kwartier rondspringen in je huiskamer met de boxen op stand 10. Zorg even lekker dat je hartslag omhoog gaat.

9. Laat de koffie eens staan

Van de week heb ik de koffie eens laten staan. Niet helemaal want ik vind koffie verkeerd heerlijk maar alleen ’s avonds één mok genomen en ben over gegaan om groene thee. Veel mensen kunnen de dag niet beginnen zonder een sterk bakkie koffie. Ik voel me er prima bij om de koffie te laten staan. By the way groene thee zit vol antioxidanten.

10. Leef vandaag

Je leeft nu. Niet morgen, niet gisteren, niet vorig jaar en ook niet volgende week. Nee, je leeft NU! Denk alleen maar aan vandaag. Geniet van de mooie momenten en luister eens wat vandaag je te vertellen heeft.

Maak van vandaag een fantastische dag.


Tags

jezelf, leven in het nu, liefde, positief, positieve gedachten


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
  • Super die aandacht om over eigen leefstijl na te denken. Iedere dag wandel ik in iedere geval drie kwartier tot een uur en je hebt gelijk het geeft rust en ruimte in je hoofd. In het begin ga je deze tijd echt inplannen en denk je wanneer moet ik dit gaan doen. Nu een jaar later lukt het mij met gemak en de verandering is tot een gewoonte geworden groet Karin

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

    17 tips Van Jezelf Houden
    >