10 Inspirerende Autobiografische boeken die je moet lezen..

Voor als je het nog niet wist ben ik gek op het lezen van boeken. Een boek om je even helemaal te ontspannen, weg te voeren en ook om nieuwe werelden te verkennen. En soms is het zo mooi om te lezen om weer even met beide voeten op de grond komen te staan, weer dingen in perspectief zien, en om lezen dat er buitengewone dingen gebeuren met gewone mensen.
Het lezen van de waar gebeurde verhalen van verbazingwekkende en inspirerende mensen kunnen helpen om je te motiveren, inspireren om je eigen dromen te volgen. Wat een ander kan, kan jij tenslotte ook!

Onderstaand 10 van mijn favorieten:

10 Inspirerende Autobiografische boeken die je moet lezen..

Toen ik je zag - Isa Hoes#1 Toen ik je zag – Isa Hoes

Zelf heb ik wel eens een depressieve periode meegemaakt. Iemand die dit niet heeft meegemaakt, kan het heel moeilijk begrijpen. Dan lees ik het boek van Isa Hoes

In ‘Toen ik je zag’ schrijft actrice Isa Hoes over haar leven met Antonie Kamerling. Zij ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. Voor de buitenwereld zijn zij een stralend stel, maar in werkelijkheid kampt Antonie Kamerling steeds vaker met depressies. Isa probeert haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zelfmoord te plegen.

Levenshaast - Ingeborg van Beek
# 2 Levenshaast – Ingeborg van Beek

Wat ga doe je als je te horen krijgt als je een hersentumor hebt? Ik wil mensen graag stimuleren, inspireren en motiveren om te leven zoals jij graag wilt leven zonder je druk te maken wat anderen van je denken. Om te gaan voor jou bucket list! Dit is dan een boek die je weer even doet stilstaan als je zo’n diagnose te horen krijgt.

Ingeborg van Beek kreeg twee jaar geleden een verpletterende diagnose: een ongeneeslijke hersentumor. Terwijl ze tijdens de onderzoeken en de levensbedreigende operatie heen en weer geslingerd wordt tussen emoties van verdriet, onzekerheid en angst, wordt in haar binnenste het vuur alleen maar aangewakkerd. Ze heeft haast om alles te doen, meteen. Haar leven moet opeens haarscherp in kaart worden gebracht. Heb ik ergens spijt van? Verlang ik ergens naar? Is mijn relatie nog bijzonder genoeg? In Levenshaast vertelt Ingeborg haar rauwe, authentieke en krachtige verhaal over leven met een tikkende tijdbom in haar hoofd. Over haar spijt en haar verlangens, haar verdriet en haar optimisme en haar rotsvaste geloof in de kracht van het nu. De opbrengst van dit boek gaat ten dele naar de Stichting STOP hersentumoren. Dit boek is ook in een Eboek te verkrijgen (scheelt aardig in de prijs)

Mijn haat krijgen jullie niet - Antoine Leiris# 3 Mijn haat krijgen jullie niet – Antoine Leiris
Dagboek van een man die zijn vrouw verloor bij een aanslag.

In dit waargebeurde verhaal beschrijft journalist en schrijver Antoine Leiris de dagen van en na de terroristische aanslag in het Bataclantheater te Parijs (13 november 2015), waarbij zijn vrouw Hélène om het leven kwam. Antoine blijft achter met hun anderhalf jaar oude zoontje Melvin, die hij moet gaan vertellen dat zijn moeder nooit meer terug zal komen. Dit doet hij op liefdevolle wijze, waaruit blijkt dat hij een zorgzame vader is. Hij realiseert zich dat hij zijn zoon niet in haat wil laten opgroeien en plaatst daarom een brief op Facebook, gericht aan de terroristen, met hierin de zin: ‘Mijn haat krijgen jullie niet’. Het bericht wordt wereldwijd gedeeld en raakt veel mensen. Antoine wordt hierna overspoeld met reacties. Dit boek, gebaseerd op de dagboekaantekeningen die Antoine tijdens de eerste weken na de aanslag maakte, is een ontroerend en eerlijk verslag van een verdrietige echtgenoot en vader, die sterk wil blijven voor zijn kind. Het raakt omdat het vrij is van sentiment en op ragfijne wijze de liefde voor zijn vrouw en kind verwoordt.
Girlboss - Sophia Amoruso# 4 Girlboss – Sophia Amoruso

Sophia Amoruso wist in haar tienerjaren niet precies wat ze wilde doen. Ze had baantjes die ze niet leuk vond, maar op haar tweeëntwintigste begon ze met het verkopen van vintage kleding op eBay. Acht jaar later was ze de oprichter, CEO en het creatieve brein van Nasty Gal, een bedrijf met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en ruim 350 mensen in dienst. In #GIRLBOSS vertelt ze het verhaal van haar ongelooflijke succes en geeft ze veel tips. Haar boodschap is dat je jezelf moet vertrouwen en dat je je instinct moet volgen.

Think and Grow Rich - Napoleon Hill# 5 Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt. Zo werkt de mind van een miljonair.
Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

gezondheid liefde vrijheid# 6 Gezondheid, liefde, vrijheid – Joseph Oubelkas

Een geweldig boek van Joseph Oubelkas. Zelf heb ik Joseph ontmoet en een lezing van hem gevolgd. Ben je een keer in de buurt dan raad ik je zeker aan om een lezing te volgen. Boeiend tot de laatste minuut!

Joseph Oubelkas (Raamsdonksveer, 1980) is een succesvol IT-ingenieur totdat zijn leven op 24-jarige leeftijd een bizarre wending neemt en jaren van onterechte gevangenschap in Marokko het gevolg zijn. Dit verhaal deelt hij in het boek ‘400 brieven van mijn moeder‘. Sinds de verschijning van het boek in 2011 geeft Joseph Oubelkas lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Na het lezen van dit boek zal je je zo dankbaar voelen.

Het nieuwe succes - Arianna Huffington# 7 Het nieuwe succes – Arianna Huffington

Een toekomst vol kracht, wijsheid en evenwicht. Arianna Huffingtons persoonlijke wakeupcall kwam in de vorm van een gebroken jukbeen en een flinke snee boven haar oog – het resultaat van een val die door oververmoeidheid en slaapgebrek werd veroorzaakt. Om een medische oorzaak voor haar oververmoeidheid te vinden ging ze van MRI naar CAT-scan naar echo. Onderwijl vroeg ze zich af: is dit nu hoe succes voelt?

In Het nieuwe succes roept ze op tot herdefiniëring van wat het vandaag de dag betekent succesvol te zijn: ons meedogenloos achtervolgen van geld en macht heeft geleid tot een epidemie van burn-outs en andere stressgerelateerde ziekten. Onze huidige definitie van succes, zoals Arianna laat zien, wordt letterlijk onze dood. We moeten een nieuwe weg inslaan.

Wild - Cheryl Strayed# 8 Wild – Cheryl Strayed

Over jezelf verliezen, terugvinden en 1700 kilometer hiken

Wild van Cheryl Strayed is het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit. Een krachtig memoir dat recht uit het hart komt. Over Cheryl Strayed Cheryl Strayed bevindt zich op haar zesentwintigste in een diep dal: haar moeder is overleden en ze ligt in scheiding. Ze neemt haar meest impulsieve beslissing ooit en begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht. Met spanning, warmte en humor en in een meeslepende en sprankelende stijl vertelt Cheryl Strayed haar verhaal. Wild is het levendige verslag van de intense angst maar ook het enorme plezier die ze beleefde tijdens de reis die haar leven voorgoed zou veranderen.

Lean in - Sheryl Sanberg# 9 Lean in – Sheryl Sandberg

Vrouwen, werk en de weg naar succes. Sheryl Sandberg heeft met veel humor en wijsheid een inspirerend boek geschreven dat zorgt voor persoonlijke groei en oproept tot actie. Lean in verandert de discussie van wat vrouwen níét kunnen naar wat ze allemaal wel kunnen bereiken.

Lean in is een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen. Sandberg vertelt over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worsteling om de juiste keuzes te maken voor zichzelf, haar carrière en haar familie. Ze geeft prak¬tische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’. En hoe mannen kunnen profiteren van het ondersteunen van vrouwen op zowel de werkvloer als thuis.

Nr 10 staat nog op mijn lijstje!

Het meisje dat van de IS won - Farida Khalaf#10 Het meisje dat van de IS won – Farida Khalaf

Farida (18, ik-persoon) is bang, boos en weet niet wat haar te wachten staat: van haar onbezorgde en vrije leven als Yezidi-meisje in Kocho is niets meer over wanneer ze ontvoerd wordt door IS-terroristen. Geheel onverwacht wordt Kocho binnengevallen en nemen de terroristen de leiding in het bergdorp in Noord-Irak. Alle mannen worden gedood en de vrouwen worden gevangenen. De ongetrouwde meisjes worden meegenomen en verkocht op een slavinnenmarkt. Farida en haar nicht Evin worden samen verkocht, omdat Farida last heeft van epilepsie en Evin haar als enige kan helpen. Farida mist haar familie, de verse limonade, de vertrouwde geur van appeltabak, de prachtige bloemen in hun tuin en haar wiskundeboeken, maar weet niet of ze verder wil leven nu ze van haar eer is beroofd, tot ze een drastisch besluit neemt. Het autobiografische verhaal van Farida, opgeschreven door Andrea Hoffmann, biedt een kijkje in de schokkende wereld van IS. Een ontroerend en heftig verhaal waardoor je als lezer blijft doorlezen en meeleeft. Het boek bevat heftige scènes.

Heb jij een aanrader om te lezen? Welk boek heeft op jou indruk gemaakt? Leuk als je dit wilt delen door, onderstaand, een reactie, achter te laten

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

boek, boekentips, Inspiratie voor jezelf, lezen


Misschien vind je dit ook leuk:

Kut Kanker – Review

Kut Kanker – Review

5 stappen per dag

5 stappen per dag

Waar een wiel is, is een weg

Waar een wiel is, is een weg
 • Raisina schreef:

  Wat een mooi overzicht! Zelf lees ik ook erg graag biografische boeken. Zo interessant dat verhaal. Meestal kijk ik hier boeken-top-10.nl/biografie-boeken-top-10/ als ik een nieuw biografisch boek uit ga zoeken. Daar staat de actuele top 10 en dat helpt me kiezen. Hoe bepaal jij welk boek je volgende boek wordt? Alvast bedankt,

  Raisina

 • Binnenkort ga ik een aantal boeken van het lijstje lezen. Tip van mij; Expeditie Edith over (oud-)judoka Edith Bosch. Prachtig boek over haar strijd met haarzelf, haar omgeving en de lat die steeds hoger kwam te liggen (zelfs wereldkampioen worden was niet goed genoeg).

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >