Gedachten en Mooie Momenten

Gedachten en Mooie Momenten

De geur van een pas gebadderd baby, jouw baby.
Een plakkerige kus op je wang van jouw dreumes.
Het onophoudende ‘waarom’ van jouw kleuter.
De aanblik van kindjes op de bank met natte haren en pyjama’s aan, jouw kinderen.
Die brugsmurf, voor de eerste keer naar de middelbare school met die veel te zware rugtas, jouw brugsmurf.
Die tiener, met die veel te lange armen en benen, die een halfuur voor de spiegels staat om zijn kuif in de juiste positie te modelleren, jouw tiener.
De weemoed die je voelt als die opgeschoten knul instapt voor zijn eerste autorijles, jouw knul.
De trots die je voelt als hij daar staat met zijn diploma, klaar om de wereld te gaan veroveren.

Zomaar een greep uit de klassieke momenten uit het leven van een moeder/ouder. En zo snel als ik ze hier opschrijf, zo snel schuiven deze momenten in je leven voorbij. Die ijkpunten zullen altijd in je geheugen gegrift staan, onuitwisbaar door de tijd.

Maar daar tussen in gebeurt zoveel meer wat het herinneren waard is. Tussenin gebeurt zoveel wat je weemoedig, blij, trots, dankbaar, verdrietig, gezegend, blij, gelukkig of aan het lachen maakt. Momenten die je leven kleur geven, die inhoud geven aan alles wat je lief hebt in je leven.

Ik gebruik deze momenten als voorbeeld, omdat het moederschap van mij een weekdier heeft gemaakt zonder beschermend pantser. Weerloos overgeleverd aan de stromingen in de zee van het leven. In de waan van de dag lukt het niet altijd om deze momenten bewust op te slaan in mijn geheugen. Maar door elke avond, of in ieder geval regelmatig, even te gaan zitten en bewust te reflecteren op je leven van alledag, geef je deze gebeurtenissen in ieder geval de kans mooie herinneringen te worden.

En geloof, soms heb je het heel hard nodig om nog te ‘weten’ hoe ze roken als baby en hoe blij je was met dat stralende snoetje als je ze uit hun ledikantje viste, op het moment dat er een onverschillige puber je staat uit te dagen!

Maar ook als je geen ouder bent, of allang oma, pas op eigen benen staat of een tiener die de wereld en zichzelf aan het fileren is, elke dag heeft zulke momenten van verwondering, bezinning of een cadeautje, als je er voor open staat. Ook gedachten spinsels, iets wat je niet loslaat of iets wat je aan het denken heeft gezet, een quote of een gevoel dat zich een weg naar buiten baant.

Geef het vorm zodat het eens teruggelezen kan worden en opnieuw zijn inzicht en waarheid prijs geeft.

Boek Gedachten en Mooie Momenten

Boek Gedachten en Mooie Momenten - geluk En dat is de kracht van dit boek
Gedachten en Mooie Momenten

Het nodigt je uit om die momenten te vinden, om ze te zien en ze te vangen. Zodat je ze kunt bewaren en koesteren, als een persoonlijk document.

Het boek is heel geschikt als dankbaarheid dagboek. Geen akelig lege bladzijden voor je neus die jij ‘moet’ vullen met dingen waar je dankbaar voor bent. Zeker als je nog geen ervaring hebt met het benoemen van alles wat er wél is in je leven, is dit boek een laagdrempelige manier om er mee te beginnen. Al was het alleen al omdat het zo’n fijn boek is om door te bladeren.

Het boek is zo prachtig vormgegeven dat je vanzelf geïnspireerd wordt door de prachtige foto’s en teksten. Het kan je ook helpen om, al schrijvende, meer inzicht te krijgen in je leven. Stel jezelf essentiële vragen en geef ongecensureerd antwoord.

Er is ruimte voor complete verhalen en verhandelingen.

Je kunt er natuurlijk ook ’gewoon’ een dagboek van maken.

Maar voel je vooral vrij om te experimenteren met losse woorden, tekeningen, knipsels uit kranten of tijdschriften, foto’s, briefjes en post-it memo’s. Alles wat jij op wilt slaan kan. Dit boek gaat over jou en gebruik het daarom naar eigen inzicht, maak er je eigen ding van. Er bestaat niet één ‘goede’ manier om dit boek te gebruiken. Het belangrijkste is dát je het gebruikt en niet in de kast laat staan.

Het boek ‘Gedachten en mooie momenten’ is een persoonlijk document en gaat over jou, de belangrijkste persoon in je leven.

Jouw gedachten, herinneringen en inzichten zijn de moeite waard. Het geeft een heel rijk gevoel om waardevolle herinneringen te verzamelen en te bezitten.

Gun jezelf het genoegen van dit rijk gevoel dat alleen jij zelf kunt creëren. Je zult er geen spijt van krijgen.

Je kunt het boek hier bestellen zodat het mooi ingepakt (als een cadeautje!!) naar je wordt verstuurd of oa via bol.com of de boekhandel

With love!

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

boek, dagboek, dankbaarheid, Gedachten en mooie momenten, jezelf


Misschien vind je dit ook leuk:

Kerstboodschap

Kerstboodschap
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

17 tips Van Jezelf Houden
>