Just Be You
Shares

‘Count your rainbows, not your thunderstorms’ – Alyssa Knight

Negatieve Emotie

Het klinkt zo simpel, maar vaak is dat het niet. Wij als mensen hebben de neiging om snel het negatieve van dingen in te zien.

Als je partner aan het einde van de dag zal vragen hoe het op werk was, zal je beginnen over je baas die had gezeurd over je bureau, maar niet over die collega die je een compliment gaf over je haar. Dit is niet gek: uit wetenschappelijk neurologisch onderzoek is bewezen dat mensen onbewust sneller reageren op negatieve emoties.

Daarnaast is óók gebleken dat wij het onszelf wel kunnen aanleren om positief naar dingen in ons leven te kijken. Hé, dat is het eerste pluspuntje van vandaag J. Dus, niet bij de pakken neerzitten maar aanpakken die hap!

Waar beginnen we?

Allereerst moet het besef er zijn dat het leven een cadeautje is. Hiermee wil ik niet zeggen dat het altijd makkelijk is, maar er zijn zoveel mooie dingen in het leven die wij voor ‘gewoon’ aanzien.

In mijn leven heb ik al zoveel boeken gelezen waardoor je beseft wat je allemaal hebt en dat de dingen die voor normaal aan worden gezien niet altijd normaal zijn. Zo word je in het boek Je bent geweldig’ fictief en in het boek Ademloos  met de neus op de feiten gedrukt.

Hoe normaal sommige dingen voor ons zijn, kan dat voor anderen een bevrijding of wens zijn. Bijvoorbeeld het normaal kunnen ademen of een boodschapje doen in de supermarkt.

Behalve het hiervoor genoemde voorbeeld, moeten we ook beseffen dat het leven niet perfect is. Of beter gezegd, het leven eerder perfect vinden. Dit heeft alles te maken met je verwachtingen:
in welk perspectief zie jij het?
Waarom zie je het zo?
Waarom is de manier waarop het gaat in jouw ogen niet perfect? 

Het kijken naar de kleine dingen en daar dankbaar voor zijn zal misschien niet gelijk makkelijk zijn, maar hoe meer je traint hoe beter dit gaat!

5 stappen naar een gelukkig(er) leven

Geluk, dat is waar ik voor wil gaan en jou wil geven. Het geheim van gelukkige mensen is dat zij zich richten op het goede in het leven. Graag wil ik dat ook aan jou meegeven. Om te starten met dankbaar zijn en net dat ene zetje in de goede richting te zetten heb ik het boek ‘5 stappen per dag naar een gelukkiger leven’ ontwikkeld.

Om jou op weg te helpen zijn er 3 stappen voor in de ochtend om op te starten en 2 stappen in de avond om je dag te reflecteren. Daarnaast is er ook ruimte voor jouw eigen inbreng of geluksmomentjes. Na aankoop krijg je na een paar dagen nog het e-boek '101 affirmaties' in je mailbox.

Door alle kleine momenten te waarderen en dankbaar voor te zijn zal je merken dat je veel positiever in het leven gaat staan!

Review boek 5 stappen per dag
quote-left

Vanmiddag deed in mijn brievenbusje open....... en kijk... wat een prachtig boek "5 stappen per dag". En zo mooi verpakt en een prachtige kaart erbij. Bedankt Marian, ik ga er vanavond al in beginnen.  

 Chrisje  

Misschien vind je dit ook leuk:

About the Author marian

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig. Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

follow me on:

Leave a Comment:

Add Your Reply