Kut Kanker – ReviewGisteren het boek, besteld via bol.com, binnen gekregen. Gisterenavond even rustig op de bank gaan zitten lezen en ik heb het in één ruk uitgelezen. 

Het boek heb ik dus zelf gekocht en niet gekregen. Veel mensen vinden dit belangrijk. 

Ik krijg ook regelmatig boeken opgestuurd en ik ben eigenlijk een beetje gestopt met het reviewen van boeken. Als ik een boek zomaar opgestuurd krijg dan gaan veel mensen er gewoon van uit dat het boek op de website komt wat zeker niet altijd het geval is.

Ik zal altijd mijn eerlijke mening geven en past het niet bij me dan komt het niet op de site ;-). 

En ik ben een ras echte HSP’er dus druk op mij uitoefenen of het gevoel van iets 'moeten' is bij mij funest en daarmee loop je meteen een paar punten achter ;-).

Via Veronique  haar Instagram (social media werkt) zag ik dit boek voor het eerst. Na het lezen van Sophia (daar zal ik ook nog een review van maken) in korte tijd wederom een boek met als onderwerp kanker. 

​Kracht en Positiviteit

Wat mij aantrok is de kracht, positiviteit en daar wilde ik graag meer over lezen. Zo geweldig dat als je zoveel x kanker hebt gehad en dan toch 7 x wereldkampioen snowboarden en 124x goud op je naam hebt staan. 

Wat ik geweldig vind is haar drive, doorzettingsvermogen en om dit ook weer door te geven aan anderen.

Sommige mensen laten hun hoofd al heel snel hangen na een kleine tegenslag. 

Natuurlijk we worden allemaal onderuit geslagen in het leven en dat je even blijft liggen a la maar gaat het er niet om dat je weer opstaat? 

Kut Kanker

Bibian wil zich gaan richten op het snowboarden en maakt met haar moeder de afspraak dat ze nog wel haar propedeuse haalt. Die haalt ze en ze gaat voor haar droom en passie.

Op een gegeven moment loopt ze een blessure op die maar niet wilt genezen en uit onderzoek blijkt dat het een agressieve vorm van botkanker is. Ze kiest ervoor om haar onderbeen te laten amputeren om uitzaaiingen te voorkomen.

Heel onverwacht staat ze weer snel op een snowboard en merkt dat het gaat. Ze gaat naar haar grenzen op zoek, komt weer steeds verder en ziet de amputatie als een verloren wedstrijd. 

Op een gegeven moment komt de kanker weer terug (ik weet even niet meer voor de hoeveelste
keer) maar dan blijkt het te zitten op een gevaarlijke plek. Een plek vlakbij haar longen maar waar ook veel bloedvaten lopen. De arts zegt niets meer te kunnen doen. 

Haar geweldige wederhelft, Edwin, speurt heel internet af en komt uit bij een apparaat in Amerika.
Het kost heel veel geld maar als het moet dan willen ze hiervoor hun huis te koop zetten. Groot is hun verbazing als ze een paar dagen laten op het journaal zien dat het apparaat ook in het VU staat in Amsterdam. 

Ik noem dit de wet van aantrekking en een leerpunt dat je nooit zomaar iets moet aannemen van iemand anders. Altijd zelf kijken, voelen, zoeken en op de signalen letten. 

Ze zijn ook verbaasd dat de artsen dit niet hebben aangegeven.

De bestraling is succesvol en ze hervat de trainingen maar dan komt het nog een keer terug in haar nekwervel. 

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen hoewel ik af en toe moeite had met het verspringen van de ene alinea naar het andere een soort dagboek fragmenten op het laatst. 

Zelf ben ik opgegroeid met een ras negatieveling als moeder, verslaafd aan roken en aan alcohol. Als ik lees hoe ze schrijft over haar moeder en dat ze daar haar positieve levenshouding vandaag heeft dan denk ik wauw. Het is zo mooi als je een voorbeeld kunt zijn voor je kinderen. 

De situatie kan je niet veranderen maar wel hoe je ermee omgaat en Bibian is van jongs af aan geleerd om het glas halfvol te zien en daardoor te richten op het positieve. 

Dat is mijn doel als moeder om te doen. Daar ga ik voor!

Bibian en Edwin hebben ook de stichting 'Mentelity Foundation' opgericht. Deze stichting heeft als doel kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking volop aan het sporten te krijgen. Leven met een beperking is niet niks. Juist daarom is het ontzettend belangrijk om te blijven kijken naar de mogelijkheden inplaats van de beperkingen.

Bibian, dank je wel voor het delen van je verhaal, ik stuur alle positieve energie naar je toe en dat je gaat knallen bij het verdedigen van de paralympische titel!


Tags

boek, kut kanker, review


Dit vind je misschien ook leuk:

Hoe beperkende overtuigingen los te laten (en nieuwe overtuigingen te creëren) incl. 4 tips

Hoe beperkende overtuigingen los te laten (en nieuwe overtuigingen te creëren) incl. 4 tips
 • an struijk schreef:

  jammer dat het woordt k#t er weer bij moet

  • marian schreef:

   Ik kan me je reactie voorstellen, An! <3.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek de shop met producten voor een gezonde dosis

  optimisme en geloof in jezelf

  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.