10 gewoontes waarvan je NIET gelukkiger zult worden

Je hebt vaak gewoontes waar je je niet altijd bewust van bent. Sommige gewoontes helpen je naar een gelukkiger leven en andere niet. Je kunt niet iets in je leven veranderen als je steeds hetzelfde doet. Je zult iets anders moeten doen om een andere uitkomst te krijgen ;-).

Als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Op het moment dat je in beweging komt en de zaken anders gaat aanpakken, verandert jouw wereld. Je zult je grenzen ontdekken, je beperkende overtuigingen tegenkomen, de ‘kettingen’ voelen waarmee je verbonden bent aan je oude leven.Tast maar af, kom maar uit je comfortzone, daar ligt de wereld, daar ligt jouw ontwikkeling.Veel succes.

Onderstaande een paar gewoontes die NIET zullen bijdrage aan je geluk ­čśë

10 gewoontes waarvan je NIET gelukkiger zult worden

1. Niet Van Jezelf Houden

Als je in staat bent om van jezelf te houden, met al je tekortkomingen, eigenaardigheden en onhebbelijkheden, wordt het leven een stuk gemakkelijker. Zodra je al die zelfopgelegde normen van wat goed is en wat niet, loslaat kun je eindelijk gewoon jezelf zijn.

Het is hard werken om jezelf te vinden, jezelf te accepteren en te geloven dat je er mag zijn maar zeker de moeite waard! 

“Liefde kun je pas geven als je het eerst aan jezelf geeft. Vervolgens kun je het aan anderen geven en daarna komt het vanzelf weer jouw kant op”.
– Arthur Japin

Vriendschap sluiten met jezelf is de belangrijkste vriendschap die je in je leven ooit zult aangaan. Als je het goed met jezelf kunt vinden zul je je nooit alleen voelen.

Liefde is alles. Liefde begint bij jezelf, met liefde voor jezelf. Iets wat je niet bezit kun je niet weggeven. Zelfliefde is niet hetzelfde als egoïsme. Liefde voor jezelf is uitdragen dat jij evenveel waarde toevoegt aan deze wereld als een ander.

Maak het je zelf niet onnodig moeilijk. Ben gewoon trots op jezelf, altijd. Je doet toch je best?

Door jezelf steeds heel kritische te beoordelen, doe je jezelf echt tekort.
Door jezelf steeds te vergelijken met anderen, doe je jezelf echt tekort.
Door jezelf kleiner te maken dan je bent, doe je jezelf echt tekort.
Door jezelf te bescheiden op te stellen, doe je jezelf echt tekort.

Stop met jezelf tekort te doen en start met trots te zijn op jezelf.

Je gaat dat uitstralen en daarmee doe je eindelijk recht aan de unieke persoon die je bent.

Ben gewoon trots op jezelf, altijd.

2. Wachten op het perfecte moment

Je kunt wachten totdat je af bent gevallen, de man (vrouw) van je dromen hebt gevonden, genoeg geld hebt op je bankrekening, als je je wat beter voelt etc…. Er is geen perfect moment. Start NU!

Boekentip: De kracht van het NU 

3. Niet willen vergeven

Vergeven en vergeten zijn dé sleutels als het gaat om een gelukkig en gezond leven. Niets is zo desastreus als haat en wrok, het vreet letterlijk aan je. Je doet je lichaam en je gemoedsrust een groot plezier als je jezelf oefent in vergeven en vergeten. Iedereen maakt fouten, laat de fouten van anderen niet jouw leven beheersen. Het verleden is geweest, de toekomst wil je toch zo gezond en gelukkig mogelijk doorbrengen?

4. Jezelf spiegelen aan anderen

Spiegel jij jezelf vaak aan anderen? Denk jij dat anderen het allemaal veel beter voor elkaar hebben dan jij? Vergeet niet dat niets is wat het lijkt. Jij ziet alleen de buitenkant. iedereen kent zijn eigen onzekerheden, eigenaardigheden, onbenulligheden en tekortkomingen. Iedereen doet zijn best om er wat van te maken. Wees nooit jaloers op anderen, je kent nooit het hele verhaal.

Vergeet niet dat niets is wat het lijkt.

5. Jezelf beter voordoen dan dat je bent

Je komt het best tot je recht als je helemaal jezelf bent. Stop dus met proberen iemand anders te zijn, stop met het imiteren van anderen, stop met het benijden van anderen en stop vooral met het vergelijken van jezelf met anderen. Laat jezelf in al haar glorie openbloeien en be-you-tifull!

Iedereen zal dit zeker een keer doen maar doe je dit heel vaak dan zeg je eigenlijk tegen jezelf: ‘ik ben niet goed genoeg’. 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf is de slogan van Just Be You. Hoe meer je jezelf kunt zijn hoe makkelijker je leven wordt. Bouw aan je zelfvertrouwen en wees wie je bent. De mensen om je heen zullen je hierdoor veel meer waarderen. Mensen voelen dit (onbewust) aan.

Mensen weten wat ze aan je hebben, zodra je dat zelf weet en hiernaar gaahet zelf weet en er naar gaat handelen.

6. Denken dat je niet goed genoeg bent

Jij bent helemaal goed zoals je bent op dit moment. Elke dag word je een betere versie van jezelf, gewoon omdat iedere dag nieuwe ervaringen brengt waar je van leert en die je steeds meer een compleet mens maken. Niemand is perfect of zal dat ooit zijn.

Het lijkt er op dat ‘perfect’ uit ons vocabulaire mag verdwijnen. ‘Goed genoeg’ is het nieuwe ‘perfect’. Perfect bestaat namelijk niet en het streven naar perfectie brengt alleen maar heel veel stress en frustratie teweeg. Je doet je best en dat is genoeg.

goed genoeg is het nieuwe perfect

Als je dan toch wat wilt veranderen aan jezelf, verander dan de gedachte: ‘ ik ben niet goed genoeg’ in :’ ik ben nu goed genoeg zoals ik ben’. Maak er een mooie reminder van en plak hem op je badkamer spiegel, mooie affirmatie om de dag mee te beginnen.

7. Teveel zorgen maken

“Alles in het leven is tijdelijk. Dus als het goed gaat, geniet ervan, want het blijft niet altijd zo.
Als het niet goed gaat, maak je geen zorgen, ook dit blijft niet altijd zo.”

Er is maar één zekerheid in het leven, en dat is dat niets blijft zoals het is. Alles is continu in verandering. Als het goed gaat willen we graag dat het altijd zo blijft, maar dat is niet zo. Dus pak het moment als het daar is. Geniet op het moment dat het er is. Leef in het NU. Daar gebeurt het.

Als het niet goed gaat, weet dan dat ook hier ooit een einde aan komt. Dit is niet de rest van je leven, het is alleen NU. Dus maak je niet teveel zorgen, laat het gebeuren, laat het passeren.

8. In het verleden blijven leven

Achteruit kijken is prima. Zolang je maar vooruit blijft denken.

Er is geen betere dag dan vandaag. Hoe je het ook bekijkt, je hebt alleen vandaag. Gisteren is geweest, morgen is nog niet aan de orde. Vandaag is de dag dat jij ‘meedoet’ aan het leven. Maak er het beste van. Ook al is het in jouw ogen niet zo’n goede dag, deze dag is vandaag van jou. Elke dag heeft iets waardevols in zich. Verlies dat nooit uit het oog, iedere dag doet er toe.

Leestip: Geef jezelf positieve energie met een dankbaarheidsdagboek

9. Negatief denken

De wereld om jou heen is een afspiegeling van de wereld in jou. Als je iets wilt veranderen aan hoe jij je omgeving en omstandigheden ervaart, verander dan je gedachten hierover en je belevingswereld verandert mee.

De beste vriend die je kunt hebben in moeilijke tijden, zijn je eigen positieve gevoelens!

Positief leven wil niet zeggen dat je geen negativiteit in je leven kent of toestaat. Positief leven betekent wel dat je negatieve ervaringen gebruikt om het positieve in je leven te waarderen.

10. Druk maken wat anderen mensen van je denken

Oh, wat willen we allemaal graag leuk, lief, aardig en goed gevonden worden door iedereen! Maar, ben eens eerlijk; vind jij iedereen leuk, lief, aardig en goed? En vind jij dat erg?

Laat los, je kunt het niet iedereen naar de zin maken, niet met iedereen vriendjes zijn en dat is helemaal niet erg. Aardig zijn tegen iedereen is mogelijk, aardig gevonden willen worden door iedereen is onmogelijk

Laat je door niemand ontmoedigen wanneer jij een droom najaagt. Het is jouw droom en als jij erin gelooft heb je de potentie om hem waar te maken. Iedereen die dat niet ziet, moet zich er vooral niet mee bemoeien, hun beperkt zicht is niet jouw probleem.

Breng je eigen geluk mee, overal waar je naar toe gaat en je hoeft het nooit te gaan zoeken. Geluk huist in jou en is niet te vinden op andere plekken. Geluk is jouw verantwoordelijkheid en niet afhankelijk van externe omstandigheden. Sommige omstandigheden maken het je misschien moeilijk om geluk te ervaren. Laat het een uitnodiging zijn om in jezelf te keren en de rust te zoeken. Rust, tevredenheid en acceptatie zijn de sleutelbegrippen van geluk.

Hoop, geloof en liefde is alles wat je nodig hebt voor een mooi(er) leven.

Hoe je dat doet? Begin met onvoorwaardelijk van jezelf te houden, vertrouw op jezelf en je talenten en kracht. Het leven is niet langer iets wat je overkomt, maar creëer een leven waar jij van droomt. Steuntje nodig? Kijk eens naar de 21 stappen..

vriendschap sluiten met jezelf

Schermafbeelding 2016-04-11 om 08.11.11


Tags


Misschien vind je dit ook leuk:

 • Fantastisch artikel, en ook zo waar, je hebt gelijk op alle punten, en eigenlijk is het allemaal zo simpel h├ę,
  gewoon lekker leven…… niks duurt altijd, de goeie ├ęn slechte dingen gaan voorbij, en spiegel je niet aan anderen, wees wie je bent, en ben blij met jezelf, ach, we weten het allemaal eigenlijk wel, ­čÖé <3

 • Angela schreef:

  Het is niet dat IK negatief over me denk………..maar inderdaad anderen!
  En zeg niet dat dat wel zal meevallen, want ik heb geen vrienden meer, heb geen contact met familie, met schoonfamilie, en zelfs nieuwe contacten haken af……….
  Waarom?
  Omdat ik een Communicatieve Stoornis heb, wat zich uit in veel praten en veel details vertellen en daar worden mensen schijnbaar snel moe van en gaan mij mijden!
  Heb er al van alles aan proberen te doen, zonder resultaat en dan nog krijg je voor je voeten gegooid dat ik wel moet willen veranderen! Verder ben ik een tof mens wordt er gezegd, op FB enz. maar na een ochtend of middag met mij zijn ze moe en komen niet meer terug! Zelfs Vrijwilligerswerk loopt verkeerd af omdat de anderen gaan klagen……….Ik blijf proberen en word steeds weer gekwetst! Dus zeg me niet dat ik goed ben, zoals ik ben!

  • Geluk is voor iedereen. Niemand ontkomt aan tegenslagen in het leven. Maar de mate waarin die tegenslagen jouw geluk bepalen is afhankelijk van jouw weerbaarheid. Hoe ben jij in staat om om te gaan met veranderingen en verdriet.

   Hou gewoon van jezelf zoals je bent. Reken jezelf niet af op je ┬┤fouten┬┤ in het verleden. Ben tevreden met je versie in het nu en verheug je vast op wie je nog zult zijn! Ik geloof erin dat jij een mooi mens
   bent ;-).

   Warme groet, Marian

  • Heb net hetzelfde! ben jij soms ook hoogsensitief?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Download Gratis 17 Tips Van Jezelf Houden

  17 tips Van Jezelf Houden
  >

  Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Natuurlijk, Marian'. Meer over de cookies kun je lezen in mijn privacy.