Zeven manieren om te beginnen met het zien van de kleine dingen in het leven

Elke dag probeer ik wel foto's te maken van de kleine dingen, de geluksmomenten,  in het leven of van mijn favoriete dingen. Het zijn de kleine momenten van besef van dankbaarheid, geschenken, liefde, gevoel en momenten om beleefd te worden.

Veel mensen vinden het makkelijker om negatief te praten in plaats van positief te praten, negatieve dingen te zien in plaats van het positieve. Door je te richten op het positieve zal je er meer van ervaren. Waar je je op richt dat groeit! Je creëert het leven door de geachten die je voedt.

Iedereen heeft geluksmomentjes voor de één hoeft dit moment niet bijzonder te zijn maar voor de ander kan het van alles betekenen.

Indien je gaat inzien wat er echt belangrijk is in je leven dan zal het makkelijker zijn om afscheid te nemen van de storende elementen in je leven. Als je gelukkig bent, komt er ruimte voor meer liefde en geluk in je hart en in je leven. 

Vandaag een blog met het delen van zeven manieren voor het zien van de kleine dingen in het leven.

1. Even een stap terug 

De wereld is zo snel en vol met informatie dat een stap terug snel wordt vergeten. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds wel weer naar informatie zoek. Ben ik in gesprek en er wordt een vraag gesteld voordat ik het weet heb ik google alweer tevoorschijn getoverd. Een overload aan informatie. De kleine momenten in deze drukke tijd zijn de mooie momenten en die je kan zien als je even een stapje terug neemt. Adem een paar keer goed in, en uit. Soms is het nodig dat je je even stilte ervaart en geniet van je eigen gezelschap.

Tip: Dankbaarheid Affirmatie Meditatie

2. Genieten

Hoe mooi kunnen de kleine momenten zijn in je leven. Net zat ik even met mijn bakje koffie op een stoel in de woonkamer en de zonnestralen vulde de woonkamer en mijzelf. Heerlijk even genieten van de paar zonnestralen, warmte, moment rust en de koffie. Het lijkt zo normaal maar het is zo bijzonder genieten.

3. Wat zal je missen?

Als je nu even denkt dat je 20 jaar verder bent. Wat zal je missen? Je perfect schoon gemaakte huis? Of zal het de momenten zijn van bijvoorbeeld je kinderen in je gezin? Haast je niet en maak je niet druk. Schoonmaken kan altijd nog. Geniet van de kleine dingen. Ik zeg altijd: als je op het einde van je leven bent zal je niet zeggen: 'had ik nog meer een keer extra schoongemaakt.'

4. Stil en luister

Er is altijd lawaai om je heen. Toen mijn dochters nog thuis waren was er altijd geluid om mij heen. Televisie op de verdieping waarvan het geluid in iedere kamer hoorbaar is. Er is constant wel ruis. Ben ik een video aan het opnemen dan gaat mijn telefoon weer af.  Toch horen deze geluiden erbij.

Dankbaar voor de kinderen dat ik ze een televisie heb kunnen geven voor hun kamer, het geluid van het typen op mijn computer, de oven die draait en warmte afgeeft, de cv die aanslaat om het huis te verwarmen en de koelkast die bromt om het eten langer te bewaren. Deze kleine dingen horen erbij en ik ben er dankbaar voor. Het is eigenlijk mooi, alles een eigen geluid en ik ben blij dat ik het mag horen.

In stilt hoor je de antwoorden zeg ik altijd maar erger je niet aan geluid. Zoals ik schreef: wees dankbaar voor wat het brengt. Doe een meditatie voor jezelf om te luisteren naar jezelf, in stilte. 

We zien dingen niet zoals ze zijn We zien dingen zoals wij zijn

5. Richt je op wat NU doet

Ik ben vaak bezig met honderdduizend dingen en ben nu op het richten om bewust te richten op één ding. En ik probeer er van te genieten en dankbaar te zijn. Ik ben nu dit blog bericht aan het maken en ik krijg al een lach op mijn gezicht van het idee dat ik misschien weer iemand blij maak en inspiratie geef. Dit is een mooi klein ding in mijn leven en ik geniet ervan.

6. Dagboek

Ik ben van het bijhouden van een (dankbaar, positiviteits) dagboek maar dat kan ook voor het zien van de kleine dingen in het leven. Schrijf je ervaringen op! Zorg ervoor dat je herinnering aan mooie dingen bewaart blijven. Maak bijvoorbeeld een foto. Schrijf op hoe mooi het was, eruit zag en hoe goed het voelde zodat je altijd weer kunt nagenieten en het gevoel naar boven kan halen.

Dankbaarheid is een hele krachtige energie en je zult meer dankbaarheid gaan zien in je lven. 

7. Oefen dankbaarheid

Een leuke oefening, ook voor kinderen, om te richten op dankbaarheid. Vraag ze naar de kleine momenten, de schatten in hun dag. Oefen met dankbaarheid en je zult zien dat er veel meer op je pad komt om dankbaar voor te zijn.

Dankbaar zijn is een keuze. Dankbaarheid is de kortste weg naar meer geluk en je zult zien dat je vaker positiviteit in jouw leven brengt. Wees dankbaar voor wat er NU is en wat je NU hebt.

Vind je het moeilijk/lastig om positief te denken?

Om positiever te kunnen leven is één persoon erg belangrijk. En dat ben je zelf. Het begint allemaal bij jezelf. Van jezelf houden, vanuit jezelf handelen en vanuit jezelf verbinden met anderen. Ik help je graag verder met  '365 dagen Positief Denken'.

Het zijn de kleine dingen

Uitgelicht 

Just Be You Sparkle Collection - Affirmatie kaarten

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

dagboek, dankbaarheid, kleine dingen, nu, stilte


Misschien vind je dit ook leuk:

Geluksmomenten #2 2019

Geluksmomenten #2 2019
 • Beste Marian, het kunnen genieten de kleine dingen in het leven is idd de sleutel tot geluk. De vraag is nu, hoe help je mensen dit nu te maken tot dagelijkse gewoonte. Precies daarvoor is HappyWe ontworpen. Een gratis app waarbij je elke dag OneGoodThing kan vastleggen en delen met anderen (in kleine groepjes van 8, wisselend elke 3 dagen). Als je hier meer over wilt weten, hoor ik graag. Er zijn ook mensen die dit nu 1000 dagen achter elkaar doen. Inbakken als gewoonte, net als tandenpoetsen. zie 1000OneGoodThings Hier kun je ook ervaringen van deelnemers teruglezen. Hartelijke groet, Bert

 • Hoi ook ik zou willen dat ik het kon wat jij beschrijft Marian sinds kort ben ik alleen , mijn hoofd loopt over van de problemen die ik allemaal tegenkom , ik ben chronisch ziek hartoperatie herseninfarct etc , mijn zoon wil graag bij mij komen wonen maar dat kan niet want heb arbeidsongeschiktheid uitkering en moet aanvullende uitkering aanvragen, als hij bij mij wil wonen krijg ik geen huurtoeslag en geen aanvullende uitkering dus moet hij dat allemaal gaan betalen hij heeft pas een baan dat is honderden euro’s ,het wordt je moelijk gemaakt, sorry moest het even kwijt mijn hoofd zit zo vol gr helga

 • Hallo Marian,ik word niet gek van alle mooie worden die jij schrijft ..k’..word er gewoon beter van en wijzer,alles begint bij jezelf,jezelf graag zien en aanvaarden zoals je bent,tevreden zijn met wat je hebt en niet hebt,positief denken en kunnen leven zonder dit alles ,het leven is meer dan alleen ….hebben en willen hebben.hans

 • Goedenacht Marian

  Ooit laat ik je weten dat ik dit allemaal wil en kan geloven. Begrijp mij niet verkeerd maar ik word momenteel gek van alle mooie woorden die geschreven worden en tegen mij gezegd worden. Ik kan ze niet meer geloven na constant teleurstellingen. Ik moet het telkens bij mijzelf zoeken. Doe daar zo mijn best voor maar lukt niet Elke keer stoot ik mijn neus. Ik weet er zijn ergere dingen. Ik heb mensen in mijn directe omgeving die ernstig ziek zijn. Vreselijk gewoon. En ik zit in de knoop en kom daar niet uit. Schaam mij dood. Ik lees je blogs je berichten alles en hoop dat ik ooit mee kan denken en reageren maar dan postief.

  liefs

  • Hoi Moon,

   Het is niet de bedoeling dat je gek wordt van de woorden die geschreven worden. Kan je een paar momenten voor jezelf plannen en eens goed naar jezelf luisteren? De antwoorden zitten tenslotte in jezelf. Vergeet niet te geloven. Geloven in jezelf!

   Waar doe je zo je best voor? Doe je niet te hard je best? Denk om jezelf! Jij bent het belangrijkste en je hoeft je zeker niet te schamen.

   Warme groet, Marian

   Ps Thanx voor je reactie!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >