Wat zullen andere mensen wel niet denken.

Vorige week was Sonja Bakker op televisie bij een talkshow en de presentator begon over haar nieuwe grote huis die ze had gekocht. Sonja: “Van dit huis had ik altijd gedroomd en toen kwam het te koop en ik wilde het eigenlijk niet want wat zullen andere mensen denken“.

Sonja had haar moeder aan de telefoon en vertelde haar dit verhaal waarop haar moeder vroeg: “Als je niet beroemd was geweest, had je dan het huis gekocht?”.
“Ja” was het volmondige antwoord van Sonja.

Stel jezelf eens een hulpvraag

Als iemand iets aan je vraagt: of je behulpzaam kan zijn of dat je misschien ergens mee naar toe wil. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag: “Als ik zeker wist dat ik goed genoeg was, wat zou ik dan doen?”

Heel vaak geven wij antwoord doordat we denken voor andere mensen.

Wat zullen zij wel niet denken? Nu moet ik een goede smoes verzinnen waarom ik niet mee kan (lees: wil) vanavond. Denk eerst na voordat je antwoord geeft en stel jezelf bijvoorbeeld bovenstaande hulpvraag. Een tweede voordeel is dat het je minder energie kost. Je gaat doen wat JIJ graag wilt doen.

Over de auteur

Gepest op school, opgevoed zonder liefde met aan alcohol verslaafde ouders. Hierdoor was ik verlegen, onzeker, ik had totaal geen (zelf)vertrouwen. Ik was bang om ‘gezien’ te worden, ik had altijd het gevoel niet goed genoeg te zijn en sterk de goedkeuring van andere mensen nodig.
Mijn moeder is in mijn armen overleden en dat was de turning point in mijn leven. Lees meer >>>

Marian


Tags

doen wat jij graag wilt, energie, hulpvraag, jezelf, sonja bakker, wat als, wat andere van je denken


Misschien vind je dit ook leuk:

Blue Monday

Blue Monday

Kerstboodschap

Kerstboodschap
 • Haha toevallig dat je dat schrijft want ik had de uitspraak van Sonja ook gezien maar daar niet zo diep over nagedacht.

  Je hebt helemaal gelijk!

  Ga zo door zus want je bent goed bezig, je bent veel mensen tot hulp.

  Liefs, Ria

 • Mooi voorbeeld Marian en helemaal waar. Het is allemaal zo veel makkelijker en leuker wanneer je je niet druk maakt om wat anderen van je denken.

  Lekker blijven schrijven en jij ook een fijne zonnige dag!

  Sander

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  Gratis Meditatie voor Loslaten Just Be You

  Download Gratis Mediatie Loslaten van Angst,
  Zorgen en Stress

  >